|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:44 pm
Ethernet - MII или RMII???
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми аз затова се бях загледал в DP83848C. Горе долу май е същото ама си е LQFP....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 07, 2010 8:36 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Гледам в заглавния html на NSC за 847 пише, че имал еди-кво си compliant autonegotiation
а на 848 не го пише, каквото и да значи това. Всеки случай 848 досега не съм го видял
да не му светне лампата, че е направил връзката, или пък него да не го видят отсреща,
и това работи без намеса през контролния интерфейс (който е прост де).
848 пък може и в RMII и в MII да се фигурира, ако ти потрябва нещо такова някой ден...
Нямам представа кое е по-добър избор от двете, tqfp поне човек го запоява по-лесно де.
Само да не почне да прави температурни проблеми, тия неща си пекат яко.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 07, 2010 9:04 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми и на мен ми е малко мътен тоя "autonegotiation". Това не е ли нещо с някакв автоматично разпознаване на отсрещната страна и автоматично конфигуриране (дуплески, 10/100 и прочие ала бала). И 8-цата го има, ама не ми се чете сега.
Както казах - аз досега все готови говна съм ползвал. Не съм го правил сам. Не съм убеден, че ще се хвана да го правя и сега де.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 07, 2010 9:22 am |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
То има wiki за помощ, но общо взето е това: Autonegotiation е Ethernet процедурата, чрез която две свързани устройства изберат общи параметри за пренос, като например скорост и режим на дуплекс...
Важното е правилно да свържеш изводите между контролера и PHI-то, както и конфигурационните изводи дублирани със светодиодните изходи на ETH PHI-то. Ако имаш проблем с подкарването звънкай знаеш къде!
|
| Вто Сеп 07, 2010 11:32 am |
|
 |
|
zmej
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 28, 2004 10:02 pm Мнения: 141 Местоположение: София
|
Tisho, Ugeen - благодаря. Пуснах запитване на Фючър Електроникс, да видим дали (и как) ще могат да ги доставят. Проблемът ми (както и с всичко останало) е, че, общо взето, нещата трябва да са намираеми и доставими в разумен срок...
|
| Чет Сеп 09, 2010 11:59 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
не мисля, че ще има фундаментална разлика какъв точно интерфейс ще ползваш. много по-голяма разлика ще имаш от вида на PHY-то
избора привидно е голям, но ако оптимизираш цена-срокове-репутация ще се видиш в чудо.
не съм пускал съкратения вариант. когато го четох нещо ме дращеше и не му се възхитих особено, пък и икономията на жица не е кой знае каква.
ако е като при IDE и SATА - добре, ама не е така. едно от нещата, които ще намалеят е излъчването на <30MHz, което може да се окаже важно при сертификацията на жицата.
но не съм мерил реални стойности.
|
| Чет Сеп 09, 2010 12:14 pm |
|
|