|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:06 am
Бреей каква хубава се оказа тая бира....
| Автор |
Съобщение |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
шъ извиняваш, ползите от алкохола са доказани, никой не казва, че трябва да си избелиш мозъка с количество - това вече е простащина, криво разбран начин да се доказват пикльовците кой колко можел да изпие. тъпанарщина.
но стоте грама хубаво уиски или коняк са рай за душата, мускулатурата като си схванат и настинката, като ти тече носа. пък за виното с черен пипер си е най-доброто като тръгне да те втриса! пък от биричката по-добро да знаеш? че то там се е зародил живота!
абе профилактиката си е важна, а то повечето здравословни и психически проблеми си идват от това, че човека живее "здравословно" - не пиеш, ядеш зеленчуци, и отбягваш свинско, щото ще вдигнеш холестерол. глупости! от всичко умерено, дет се вика "дай ми да ям и да пия, пък седни ме чакай да умра" 
|
| Сря Сеп 08, 2010 9:18 pm |
|
 |
|
sthx
|
Извинен си. Щом си си намерил оправдание... Между впрочем има толкова много неща за опитване, ако трябва да следваме тезата, че всичко трябва да се опита - зелена мухоморка, цианиди всякакви, ацетон, наркотици дал господ разнообразие... Забелязал съм , че стига да рече нещо човек да прави, причини, оправдания и обосновки ще си намери достатъчно да се оправдае пред себе си , пък ако трябва и пред околните. Лично аз нямам вътрешна потребност да опитвам всичко на този свят. Това, което имам ми стига.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Сеп 08, 2010 9:37 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 |  |  |  | sthx написа: Извинен си. Щом си си намерил оправдание... Между впрочем има толкова много неща за опитване, ако трябва да следваме тезата, че всичко трябва да се опита - зелена мухоморка, цианиди всякакви, ацетон, наркотици дал господ разнообразие... Забелязал съм , че стига да рече нещо човек да прави, причини, оправдания и обосновки ще си намери достатъчно да се оправдае пред себе си , пък ако трябва и пред околните. Лично аз нямам вътрешна потребност да опитвам всичко на този свят. Това, което имам ми стига. |  |  |  |  |
Опитвай, опитвай, иначе много ще живееш
То е до въпрос на усещане,някога просто ми се пиеше и пиех, сега почти не пия, примерно за последната година има няма литър водка, едно време толкова беше на вечер, и то не щото мнго ми се е пиело, ми щото се случило, пък при мен "бз ендо може но с едно не" е в пълна сила, специално за водката, та ако не се появи някой повод дето не може да с еоткаже може и избщо да не пия.
Виж бирата ми е на епизоди, аз нея за алкохол не я смятам, пия докато ми е вкусно, редко тук ми се събират повче от 2-3 бири наведнъж, ама като ми се пие пия, пък вино рядко, основно по някакви поводи, основно червен, и рядко повече от чаша две. Та ако не ти се пие лошо няма, мен обаче като ми се пие бира ми се пие, ей сега ако имаше хубава бих пил, утре едва ли ще ми се пие, ама няма и ме мързи да ходя да пазаря, а и съм на диета 
|
| Сря Сеп 08, 2010 10:30 pm |
|
 |
|
head_up
|
айде без да се правим на политици - то на тоя принцип всякак ще извъртиш гъз, та да си прав. разбра ме какво имам предвид. а щом не ти се нрави нещо или не ти понася - не го прави, но да отречеш ползата от чашата и да я приравниш на вредата от бутилката - не съм съгласен.
|
| Сря Сеп 08, 2010 11:13 pm |
|
 |
|
medeamona
Ранг: Новодошъл
|
Мале... от бирата стигнахте до.... цианида. Верно си е, че не живеем толкова много, че да направим всички грешки. Но от друга страна наистина не е зле да опитваме различни неща.
И разбира се всичко с мярка...
бтв, това с идеята за клуб силно ми привлече вниманието...
_________________Айде сега и на инженери ли ще се правим? 
|
| Чет Сеп 09, 2010 12:22 am |
|
 |
|
egasimus
Ранг: Ориентиран
|
^ а на мен - това за мухоморката... 
|
| Чет Сеп 09, 2010 9:25 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 3 водки за дълъг живот
3 водки за дълъг живот
3 водки на ден гарантират дълъг и щастлив живот, пишат от британския в. "Дейли експрес". И се позовават на 20-годишно проучване на Университета в Тексас. "Каубоите" са открили, че умерените пиячи живеят по-дълго както от бохемите, така и от скромните въздържатели. А идеалната доза, за да живееш щастливо и дълго, е точно три водки на ден, смятат тексасците. А цифрите го доказват. Рискът на феновете на безалкохолните да починат по-рано от умерените пиячи е с 51% по-висок, сочат данните. Къде е тайната? Според учените умерените пиячи са по-дълголетни, защото вероятно живеят и по-дисциплинирано и по-здравословно от останалите. Хранят се добре, по-динамични са от въздържателите, но пък пушат по-малко от заклетите фенове на чашката. Все фактори, които допринасят за по-дълъг живот, обясняват "каубоите".
Източник: В-к Стандарт
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=339453
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Сеп 09, 2010 9:33 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аре стига бе! Колко от вас чистосърдечно с ръка на сърцето могат да кажат, че пият с лечебна цел алкохола  :):)
Пия алкохол защото ми харесва физиологичното му въздействие върху организъма ми. Това което е ясно, е че в умерени количества не е толкоз вредно. Ама да се самоубеждавам, че го правя за да живея по дълго и по здраво е меко казано смешно. И определено безмислено. Все едно да се самонавивам, че правя секс за да живея по-дълго.
Но тук говорихме за бирата. А бира не пия за да се напия. За това си имам по лесни и не толкова болезнени приоми. Бира пия за утоляване на жажда и наслада за вкусовите рецептори. И лееееееекото опиянение (колкото за добро настроение и тонус) след няколко бири. Но не напиване. Затова и не обичам Загорка, Каменица и разните им там пройзводни с западни имена, щото от тях се напивам. И после ме боли глава. Хем ти е гадна докато я пиеш, хем после те боли главата. Все едно да правиш съзнателно секс с много дървена жена с трипер....И по време и след това - все си прецакан.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Сеп 09, 2010 10:28 am |
|
 |
|
head_up
|
е, да де, за това иде реч - и на главата действа позитивно чашата, но физическото и психическото здраве са свързани. от нерви по-лошо май няма, а чашата на края на деня е в + . стига да не я превъщаш в бутилка - тогава съсипва.
абе предполагам, че ако не правиш секс изобщо няма да живееш дълго - сигурно ще изчаткаш достатъчно рано, че да си съкратиш животеца сам
ПП: medeamona, то сериозно си го мисля това с някакво място дет да се събират хора от тоя тип - кръчми колкото искаш, все тря да назначим една  някога си имахме място и време с колегите - кат дойде денят и часа - кой има възможност ходеше на уреченото място - винаги се събираха някави хора да се разтоварим на по няколко бири или друго според сезона...
|
| Чет Сеп 09, 2010 12:20 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
А бе що не направихте една сбирка по случай празника днес
Сутринта можехте да направите една манифестация, а след обеда, както си е реда, да спретнете една софра.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Сеп 09, 2010 8:57 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Бе тия тексасци не знам кога изпиват по три водки та чак до изследване да стигнат, те може би имат в предвид 3 малки техни одки, което по може, демек почти 100 гр., щото инач да ти кажа всеки ден по 300 г. ... не че е незравословно, дядото си пиеше по 200-300 ракия всяка вечер и почина от сърце не от дроб, ама това не е за всеки, още повече да е здравословно.
Иначе аз пия и с лечебна цел, примерно коняк или ром пия само когато ме боли гърло, иначе не.
|
| Чет Сеп 09, 2010 9:29 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Анджък, даже на много места дозата е 25 мл., уон шот май му казваха. Иначе ако млати всяка вечер по 300мл. водка надали ще е здравословно 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Сеп 09, 2010 9:32 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А с това замърсяване станаха доста вредни въздухът и водата, да ги спрем а?
Да не цапаме повече темата за биричката отивам в "Коментари" 
|
| Чет Сеп 09, 2010 10:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А пък аз изпразнувах 23-ти септември - денят на пионерската организация
Денят и мястото бяха известни. Дадоха червена връзка на мен и малкия и се оказа, че за разлика от вратовръзката си я връзвам без проблем.
Там пихме биричка с разни дърти комуняги и на прибиране минах през супера и си купих мечтаната "Астика" в малки бутилки ама пак пластмасови. Първото ми впечатление бе като от добре охладена конска пикоч затова се зачетох в етикета: "Каменица" - Пловдив
А в гръцко в Комотини се заприказвах с хотелиера, той ме почерпи с местната многонаградена бира и аз му обясних, че малко по на север в Хасково правим биричка със същия вкус ама е още по-добра и се казва "Астика"
Мамка им мутрешка, всичко съсипаха! Тук съм в центъра на Добруджа, навремето всяко село искаше от фурната си да произведе най-вкусния хляб иначе ще купи от съседната, а сега се носят няк'ви нарязани и пакетирани дунапрени от големите в Русе или Варна
Сега си пийвам "Старопрамен" от еднолитрова бутилка - направо става за пиене. Утре ще опитам шуменското, на другите им нямам доверие.
Едит: то не се наложи да чакам до утре за шуменското
Макар и от двулитрова пластмасова бутилка вкусът му е превъзходен. Няма нищо общо със спомените ми за мухлясала пикоч от преди 5-10-15 години. Заради литража утре няма да е същото ама така е в БГ.
Ай  !!!
Последна промяна bongo_x2 на Съб Сеп 25, 2010 10:49 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Сеп 25, 2010 10:30 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Чукни едно Бургаско, доста години пиех от него само, минала то осраха (с извинение) не само на вкус а и на вид - сини надписи, капачки. Обаче сега е ОК, от месец съм на него и съм очарован. Казвам ти го като човек който си пие поне 2л. на ден.
А ако търсиш сребърна или златна Астика няма да намериш
Пък както казваш че у византийско си е по зле пивото от тука, мани мани...явно само Узо-то им е на ниво като пиене 
|
| Съб Сеп 25, 2010 10:47 pm |
|
|