Отговори на тема  [ 126 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща
Регулиране на температура 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
didofen написа:
сори, ама таз табулация нещо не ще :(
. съдба

Като пишеш код, го ограждаш с "code" таг, или натискаш бутона горе. :)

Код:
int main()
{
   int w = 300;
   int h = 300;
    int frames = 3;
   int i, n;
   unsigned int pixel = 0xFF0000FF;
   FILE*f;

f = fopen("test.rgba", "w+");

if (f == NULL)
   {
      printf("error: %d\n", errno);
      return -1;
   }

for(n=0; n<frames; n++)
       for(i=0; i<w*h; i++)
          fwrite(&pixel, sizeof(unsigned int), 1, f);

fclose(f);
}

Вто Сеп 14, 2010 2:13 pm
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
о, мерси много
който може го може

Вто Сеп 14, 2010 4:35 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

Мнение 
didofen, повече от прекрасно обяснение. Безкрайно ти благодаря за което. Най-после разбрах за какво иде реч :idea:

Cekins написа:
Този регистър няма нищо общо с външния резет. Той е само за индикация какво се е случило "преди малко". При определени условия (BOR, POR и др) се сетват определени битове. За да резетваш проца отвън трябва просто във фюзовете да е разрешен резета, ако въобще е възможно, щото има чипове дето си е твърдо резет - No other options :)

Ясноо, значи не ми върши никаква работа тоз регистър. Ще видим на живо какво ще се получи, и аз реших, че заради симулатора нещо не иска да се ресетва.

Сега май вече идва момента за запояването и да видим какво ще покаже сабята.
А бихте ли ми препоръчали някой по-лесен и достъпен начин за програмирането на процесора, че досега никога не ми се е случвало самостоятелно да го правя?

Чет Сеп 16, 2010 9:48 am
Профил
Аватар

Мнение 
pickit2 е твоя избор - само не си вземай на sirius pcb клонинга - щото не стига че е скъп ами и е куц.

Чет Сеп 16, 2010 1:39 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ще мина тези дни в комета да видя дали го имат. Дано не объркам нещо. От това което видях в нета всичките ги пишат като някакви клонинги, ама ще гледам да не е на долупосочените.

Иначе вижте ми главната програма

Код:

MAIN_loop
      BCF    PORTC,RC7      ;turn of transistor
Start      bsf   SSPCON1,SSPEN      ;Turn_on SPI
Again      btfss   SSPSTAT,BF      ;Check BF
      goto   Again
      movf   SSPBUF,w
      movwf   TEMP_H         
Reagain      btfss   SSPSTAT,BF      ;Check BF
      goto    Reagain   
      movf   SSPBUF,w
      movwf   TEMP_L
      bcf   SSPCON1,SSPEN      ;Turn_off SPI
      btfsc   TEMP_H,7      ;Check TEMP_H,7bit
      goto   MAIN_loop
      btfsc   TEMP_L,7
      bsf   STATUS,C
      btfss   TEMP_L,7
      bcf   STATUS,C
      rlf   TEMP_H,w
      movwf   NumH
      call   LCD_Decimal      
      subwf   TEMP_ZAD,w
      btfss   STATUS,C
      goto   MAIN_loop
      bsf   PORTC,RC7
      goto    Start
      END

С други думи: Първо спирам транзистора след което почвам да проверявам за данните от SPI, като първия 1 байт го бутам в регистър TEMP_H, втория в TEMP_L и от онова софтуерно SPI което видях ми дойде идеята да взема старшия бит от TEMP_L и чрез флага C да го изместя в TEMP_H като ми изчезва бита за знака, тъй като той не ми трябва, понеже ще меря само положителни температури. А в програмата е направено ако случайно дойде отрицателна да я игнорира, тоест да продължи да си чака положителната. И така си сравнява зададената и измерената и си взима решенията какво да спира или да пуска транзистора.
Някакви забележки? :D

Съб Сеп 18, 2010 10:57 am
Профил

Мнение 
И друго да питам :roll:
В Mplab-a като искам да си билдна програмата и ми дава като грешка имената на всичките ми етикети. Пише ми примерно Symbol not previously defined (TEMP_ZAD) :? Не мога да разбера какво иска. Някой да има представа на какво се дължи това?

Нед Сеп 19, 2010 10:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
glupcho написа:
И друго да питам :roll:
В Mplab-a като искам да си билдна програмата и ми дава като грешка имената на всичките ми етикети. Пише ми примерно Symbol not previously defined (TEMP_ZAD) :? Не мога да разбера какво иска. Някой да има представа на какво се дължи това?

Ако името на етикета е TEMP_ZAD а ти препращаш към temp_zad ще даде грешка. МПлаб прави разлика между малки и големи букви относно етикетите. Другата причина е някаква грешка/разлика в имената. Провери как си изписал името на етикета и дали го пишеш точно по същия начин след това.

Нед Сеп 19, 2010 11:28 am
Профил

Мнение 
За съжаление не е от това :evil:
Всичките са проверени и поправени с копи и пейст. Някакъв друг проблем има, но не мога да се усетя каква е причината. Иначе гледам една друга програма с подобни да не кажа същите етикети, но там всичко върви безпроблемно :(

Нед Сеп 19, 2010 12:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Като гледам кода, който си пуснал за пример, TEMP_ZAD е променлива а не етикет. Ако е така трябва да се декларира в началото.

Нед Сеп 19, 2010 1:31 pm
Профил

Мнение 
Това в случая - да. То е поправено вече. Но всички останали имена на подпрограмите( за LCD-то, прекъсванията, абе всички), както и за мое учудване регистрите на SPI не ги разпознава и ми дава, че не са дефинирани. А е абсолютно сигурно, че са написани правилно.

Нед Сеп 19, 2010 1:37 pm
Профил

Мнение 
Написани правило къде и от къде си ги видял че имената им са така? Не видях include за ползвания процесор?

Нед Сеп 19, 2010 2:05 pm
Профил

Мнение 
Има си инклудето, то това горе е само част от програмата ми :)

ОПРАВИХ ГО!!! Да ви кажа ако случайно на някой му се случи така - при мене причинате беше че END-a ми е на средата на програмата. И от него надолу нищо не признава. При подреждането съм забравил да го върна накрая и .... така стана. :idea:

Нед Сеп 19, 2010 2:26 pm
Профил

Мнение 
ами енд-а точно това означава - край на програмата
задаването на всички променливи става преди да се използват

Пон Сеп 20, 2010 1:14 pm
Профил ICQ

Мнение 
Хора, здравейте отново!

Аз да ви се оплача. Вчера ходих да си купувам елементите и се оказа, че тоя сензор TC77 го имат само за SMD монтаж, потърсих и по интернет за други корпуси, ама Ц :( На мен ми трябва да е PTH, та сега май ще трябва го сменям с тоя DS1820.
УЖАС, всичко пак отначало. Ако имате нещо примерно като програма за такъв сензор ще е добре дошло, както и всякакви съвети и насоки за работата с него и подкарването му.

Чет Окт 07, 2010 12:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
glupcho написа:
Хора, здравейте отново!

Аз да ви се оплача. Вчера ходих да си купувам елементите и се оказа, че тоя сензор TC77 го имат само за SMD монтаж, потърсих и по интернет за други корпуси, ама Ц :( На мен ми трябва да е PTH, та сега май ще трябва го сменям с тоя DS1820.
УЖАС, всичко пак отначало. Ако имате нещо примерно като програма за такъв сензор ще е добре дошло, както и всякакви съвети и насоки за работата с него и подкарването му.

Е, да не е голям зор 8 крачета да ги направиш със жички. Ако ти е малко разстоянието между крачетата, обърни ги през един нагоре. Само внимавай, защото носват по едно огъване.

Чет Окт 07, 2010 12:49 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 126 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща