| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Милене, аз исках да кажа, че Астиката която си спомням е по-хубава от тамошната наистина хубава местна пък тя се оказа само спомен...
Иначе и узото не струва, аз го пия щото е два пъти по-евтино от всичко останало. Нашата мастика е по-пивка.
Ама гърчулята си държат на традицията, колкото по-дърта е технологията толкова по я ценят (това не винаги е добро) но там поне вкусен хляб можеш ядеш макар и за две евра килото. А за печеното на въглени да не говорим, стига да е наистина натурално. Имам впредвид не съдържанието на соя а начина на отглеждане на добитъка и доставката на месото.
Пък аз съм селско чадо и от вкусно разбирам...
|
| Съб Сеп 25, 2010 11:13 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Пии, пии от пластмасарии и после пак се прави на изненадан....  Едно време като имаше хубави спомени, бира в найлон продаваха ли?
Вземи си едно шуменско специално, добре изстудено в стъкло или кенче и виж разликата с пластмасата. Това просто са различни бири. Ако искаш вземи и в пластмаса и кенче и пробвай едно след друго двете - ще видиш че има разлика. Между другото в пластмасария са и прекалено газирани според мен.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Сеп 26, 2010 11:45 am |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Не съм много сигурен дали найлона е причината или просто от различни чучурчета ги наливат.Просто като си купиш по-евтино - пиеш по-евтино.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Нед Сеп 26, 2010 12:14 pm |
|
 |
|
medeamona
Ранг: Новодошъл
|
Пластмасата винаги отдава вкус, т.е. променя вкуса.
Най-елементарния тест - налей си вода от чешмата в стъклена чаша, в пластмасово шише и пий директно от чучура.
Усеща се различен вкус.
Да не говорим за бирата нали. Не би ме и учудило и да добавят разни други екзотики с цел по-голяма трайност и други поодбни.
_________________Айде сега и на инженери ли ще се правим? 
|
| Нед Сеп 26, 2010 6:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ми като ги продават само в пластмаси?! Гледам наредили в супера някви бидони само, аз най-малките избрах.
А номерът с Астиката е че си сменила не само собственика но и мястото. Още помня какво пишеше на етикета за неповторимия вкус дължащ се на кристалните планински води около Хасково... А сега вкусът е на "Каменица".
|
| Нед Сеп 26, 2010 9:20 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Бонго, нищо не разбираш ( от бира ), сега Астика-та се прави от кристалните води от Небет тепе в Пловдив 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Сеп 26, 2010 10:47 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Сигурно е така, особенно ако търсиш нещо дето да струва няколко литра за левче  Аз лично не съм видял магазин дето да няма бира в стъклени бутилки и кенчета, ама щом казваш, знам ли, при вас сигурно е само в найлон.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 27, 2010 11:45 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Наскоро открих ето това място тук във Варна.
http://www.ventura.bg/pivovarna.php
Предлагат жива бира.  Отдавна чаках да се появи такова място тук във Варна.
Добре е човек да опита жива бира за да има еталон ако иска да прави сравнение с това което има на щанда в супера. Точно тази излиза скъпо. Но както казваше един познат "Не знам защо ама въпреки голямото търсене никой не предлага "хубаво и ефтино"." Нещо се е объркал пазарния закон за търсенето и предлагането.
Наздраве!
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Сеп 27, 2010 1:14 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Живата бира е много специфична. Има жива и жива  На едни им харесва, други не я разбират. Аз лично и се кефя много, но много познати бираджии не им допада мътилката. Особенно на по възрастните на които обръщането на шишетата още им добре насаден спомен  :):)
|
| Пон Сеп 27, 2010 3:40 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Тази тук си е прилична. Не е толкова мътна.
Прилагам снимков материал. 
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Сеп 27, 2010 4:18 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Няма да спамя с лично мнение коя бира е по-добра, защото е субективно. Само да отбележа че тъкмо се върнах от биреното си пътешествие по Чехия.  А да, и си донесох 10 литра прясна бира.
Както се казваше в онази обява - "... Нищо не търся, нищо не предлагам, просто да се похваля."
Засега единственото чешко пиво което съм намирал по София е Bernard. Де да можеше да внасят кегове с още доста други марки ...
|
| Пон Сеп 27, 2010 5:53 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Мдам, едни познати си измислиха командировка до Германия. Познайте колко работа ще свършат по време на феста  :):)
|
| Пон Сеп 27, 2010 5:54 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Бонго, има Астика в кенчета, открих е днес в Карфур. На първо четене добре е, побързах да я опитам въпреки че беше топла. Сега се прибрах и хвърлих кенчетата в хладилника да помръзнат и ще я пробвам пак. дано да не се разочаровам че цената и съмнително ниска (70ст.).
А взех си и 2 шишета Каменица тъмно, имат нов етикет, дано е добра че навънка застудя...
|
| Чет Сеп 30, 2010 11:09 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Тя бирената ми екскурзия свърши предсрочно, но от което опитах по ред на номерата: Старопрамен, Шуменско, Загорка. Твърдо нье на Каменица и дериватите и, Болярки и софийски чудеса са под въпрос и т.н. Не опитах всичкото
Ама "въпрос на вкус" казало кучето като си облизало...
|
| Пон Окт 04, 2010 4:01 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ти си всеядно  :):)
Щом слагаш под общ знаменател Шуменско и Загорка, значи е все тая какво ще ти сипят в чашата стига да е студено.
 :):)
Пък и ти поне имаш късмета да се връщаш на бирения климатичен пояс. Тук вече е време да отваряме темата за червеното вино. Добре поне че ракиения сезон е целогодишен.
|
| Чет Окт 07, 2010 9:29 am |
|
|