|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:14 pm
тъй значи, мухи, хлебарки и други гадини - какво ги плаши?
| Автор |
Съобщение |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Препарата за който говориш май се казваше Регент.Вече е забранен и спрян от производство до колкото знам.
За жабите съм чувал,че били патент на руснаците,не знам дали е вярно или е легенда. 
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Нед Сеп 19, 2010 10:47 pm |
|
 |
|
michev
Ранг: Форумен бог
|
За мравките - изсушени и натрошени листа от орех
За хлебарките - вземи си котка - те сами ще избягат
|
| Пон Сеп 20, 2010 6:08 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
котката ще избяга ако ми дойде на гости! и преди е имало хлебарки и у нас де, ама това напоследък си е истинска инвазия! преди си знаеха - кухнята нощем като няма кой да ги притеснява - ние се правим че не ги виждаме, те се правят че ги няма денем - бива.
тоалетната по всяко време можеш ги срещна, ама по някоя и друга заблудена бройка - кво ли търси там да яде?
сегаааа... баси - седя си в хола и нападат! по холната маса се пързалят по плота все едно им е зимна пързалка, в топките на полюлея се събрали на топло - седянка си правят, по стените си маат гащи като туристи по баира - само раници и бира не си носят ... още! скоро ще се сбием за дистанционното - посягам аз и някоя клекнала отгоре и ми маха учтиво !?! кво, да се здрависаме ли?
А целият блок пръскаха преди по-малко от 2 месеца. не съм сигурен колко взеха на апартамент - нещо дребно беше 3 ли, 5 ли лева, ама... на ти ефект - никакъв.
ся като се замисля - в началото се оплаках заради една муха, нищо хванах я - ще ги видя пак на пролет предполагам - до тогава мир. комарите не ме плашат много - той те клъвне, ти го шибнеш - квит. ама хлебарките?! котки, жаби и змии? зоологическа градина ще се получи. и с племенника вътре - жив зверилник... 
|
| Пон Сеп 20, 2010 6:28 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Зависи от котката. Моята бързо се убеди че:
1. Бягат много бързо и се крият там, където тя не може да си завре лапата.
2. Не стават за ядене.
И спря да им обръща всякакво внимание. 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Сеп 20, 2010 6:55 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Наистина разните котета са много различни. Тук нямаме хлебарки (не могат да преживеят
студената зима навярно), но някои са гонили скакалци, други не; сегашното розово коте
лови нощни пеперуди отвън на осветения кунхенски прозорец и май ги яде, предишното
(то беше и най-гнусливото коте, дето съм познавал, освен дето беше най-умното) не
ги и поглеждаше. А на "Гурко" (долу в града де) на времето имахме едно коте дето
пощуряваше като видеше нощна пеперуда, скачаше по долапи и кво ли не из кухнята
докато я хване - това за него беше висшият деликатес... Едно пък беше в състояние
цяла нощ да дебне в двора (пак на "Гурко", кооперацията е вътрешна та има двор)
пред една дупка в очакване да се покаже някой плъх... понякога имаше и хванати,
за ужас на съседите той ги слагаше на решетестата метална изтривалка пред входа ...  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Сеп 20, 2010 7:14 pm |
|
 |
|
npelov
Ранг: Почетен член
|
Сериозно ли работи това на млад конструктор. Аз съм чувал, че никакви пискалки не пъдят комарите и всичко е само шмекерия. Ако бачка ще си направя едно с някой PIC10. А на другия край на стаята ще ги чака една от онези лампи с високоволтовите електроди
Там пише: "Мъжките комари имат честота на трептене на крилата 330 пъти за секунда, докато при женските тя е 220/сек." Малко ме съмнява да е така. Мъжките са по-големи и следва да пърхат с крила по-бавно...
|
| Нед Сеп 26, 2010 3:27 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
За комари специално си работи схемата много добре. Аз връзвам пиезото към изхода на генератора през 4.3к а не през 9.1к. Честотата на излъчване трябва да се докара около 6-8 KHz. Ако се спазят стойностите на резисторите си работи без проблеми. Като го включиш се чува едва доловим звук. На мен не ми пречи. Но на някой може да не му понесе. Имал съм преди време един странен случай. Монтирах ултразвуков обемен датчик към автоалармата на една позната музикантка. След половин час ми звъни и се оплаква, че това пищи и я дразни и не може да кара. А тия датчици работят на 40 KHz. Като дойде ме пита мен не ме ли дразни. Смених и го с микровълнов датчик и си мислех да я питам дали чува свирките за кучета, но ми стана неудобно.
Е... имал съм и засечки, но те май са си от комарите. В Слънчев бряг една година го носих и там не помогна. Ама комарите там са някаква вълча порода. Налитат и по уреда даже. Явно там цари някакъв матриархат и мъжките не ги плашат. Купувах и изпарители на РАИД и същата работа. Кацат по таблетката и не им пука. Та както каза някой тука, 100% гаранция няма.
|
| Нед Сеп 26, 2010 6:25 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Имахме хамстери преди време. Та откак дадох хлебарки на хамовете , и се накефих как ги хапнаха, хлеборците странно изчезнаха от дома... Съвпадение ли , или имат комуникации гадините ?
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Нед Сеп 26, 2010 10:10 pm |
|
 |
|
egasimus
Ранг: Ориентиран
|
всъщност у доста насекоми половият диморфизъм е с обратен знак... което напомня за един стар виц за соцреализма...
|
| Нед Сеп 26, 2010 10:47 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Абе котките ги моряха, но не вижам как могат да ги изтребят, съотношението не е много в полза на котките, котарака колкото и да е игрив ще утебе 2-3 и ще му писне, освен това гадовете излизат нощем, а повечето домашни котки нощем спят. Верно че като имаше 5 парчока у нас хлебарки нямаше, а сега има, ама по скоро не са се били довлачили още.
Няма спасение от тия гадове, не знам колко пъти пръскаме, то нас ще ни уморят тия отрови преди хлебарките, няма спасение. Много са изобретателни, всеки ът им откривам убежището, за известно време не се мяркат, и после пак се появяват на друго място, и все по тайно, сега има едно подорение че са се заселили в един диван след последното изтребление, тия дни мисля да го разместя и да го напръскам добре от всякъде.
|
| Пон Сеп 27, 2010 12:00 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Тони, ако си в апартамент в блок причината да се появяват пак е навярно извън
твойта територия.
Като ги изтребиш при тебе стига една да влезе от стълбището или през някой балкон/прозорец
и айде наново. То наистина няма отърване.
На времето на "Гурко" нямахме - т.е. бяха успешно изтребени - докато не сложиха парно
(средата на 80-те). Оттогава няма спасение - изглежда имат допълнителни убежища в мазето
на топло, където преди не са могли много да виреят на студа.
Странно, ама ни в Кьолн, ни в Солинген или Бон (местата, където съм живял, главно в Кьолн де)
съм виждал въобще хлебарка. Явно там не им понася нещо, а зимата е много по-мека отколкото е в БГ.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Сеп 29, 2010 1:25 am |
|
 |
|
CarBeta
|
От хлебарките, всъщност, отърване има. Но не и с препаратите, които се продават по аптеки и магазини. Всеки за по-евтино си купува, каквото някой му каже, че при него е подействало. Да ама не. Хлбарките привикват към тия неща и си изграждат имунитет. Всеки е забелязъл, че дадена отрова действа до време и след това хлебарките пак плъзват. Като смениш отровата има ефект, но пак временен. Причината е, че всички тия медикаменти само ги убиват, но следващото поколение е имунизирано срещу дадената отрова. Единственото решение е фирма която се занимава професионално с прочистване. Техните бъркочи не само ги убиват, но влияят и на популацията им. Когато се нанесох в апартамента ми блока беше чисто нов и хлебарки нямаше. И така, докато не се нанесоха едни мизерници, които донесоха хлебарките с багажа си. И плъзнаха навсякъде. И аз като всички слагах къщички и хранилки и разни там ленти и с какво ли не пръсках и не мазах. Мой познат санитарен инспектор ме посъветва да се обърна към специализирана фирма. Вярно, че цената е в пъти по-висока, но хората от фирмата искаха единствено списък с препаратите които съм ползвал. Идваха два пъти през месец и пръскаха с някаква гадост. От тогава хлебарки в блока ми няма. Това са вече 6 години. А пръскаха само в моя апартамент и при съседа до мен.
|
| Сря Сеп 29, 2010 11:32 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе едно време докато все още имаше "Произведено в България" имаше ЕДНО нещо на което му се викаше Спрей за хлебарки. И след седмици да мине гадината по напръсканото пак пуква. Имах куче и рибки на които не се отрази. Казах и на съседите и се оттървахме. От тогава няма проблем но вече ще има и друга причина.
От какво се страхуват мухите:
Поради зачестилите дъждове сервизът се напълни с гадини които избират да те накацат точно когато завинтваш болтчето на кестерме място. Взех един спрей за чистене на спирачки (ползваме го за обезмасляване) - силна струя от лесно изпаряеми въглеводороди, със запалка отпред пламъкът е над два метра. Само за минути докарах популацията до 2-3 броя, и тях щях да очистя ама колегите взеха да нервничат. Не го пробвайте вкъщи 
|
| Вто Окт 12, 2010 10:38 pm |
|
|