Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Датчици за аларма ? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Датчици за аларма ?
Тия дни ми ошетаха вилата ... Електрожен,шлаиф и т.н. Както се казва,болката е малка,срама голям :) Та да питам , казаха ми , за датчици който отвън дебнат за присъствие. Не ловели работи под 40 кила(кучета и сие) , някви 200 кинта обадиха за парче. И другата джаджа дето я мисля- оптика дето пуска лъч на 20-30 м. , и отсреща се приема ?

Чет Сеп 30, 2010 9:52 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Инсталатор съм на този вид техника, от опит ще ти кажа, че тези датчици наистина са към 200лв. (На Paradox с двойна леща са най-добрите), но фалшиви аларми се получават, нищо, че казват, че не ловят до 40кг. Трябва да е много добре укрепено и да не се разхождат всякакви животинки. Другото за което говориш е инфрачервена бариера с лъч, който когато се пресече създава алармен сигнал. И с нея стават куп проблеми ако не е чисто при лъча ( храсти, листа които се поклащат при вятър), а от кучета и котки сам се сети какво става. Другата част от нещата е локален ли ще ти е СОТа или ще има реагираща фирма. Като цяло периметровата охрана е проблемна при не добре изчистен и укрепен двор.

Чет Сеп 30, 2010 10:16 pm
Профил

Мнение 
DigiGuard 85 http://www.sectron.com/products/alarms/5/378 ето тук.
Но не разчитай че няма а хваща животни до 40 кг, няма такива датчици, а ако не хваща животно до 40 кг няма да хване и човек.
По принцип, тая тотална глупост да пишеш че датчика не хваща 40 кг животно не знам на кого му е хрумнала, датчика понятие си няма от теглото и не го и интересува, той няма и как да го определи.
ПИР детекторите работят на елементарен принцип, аналогови или цифрови, всичко по евтино работи на еидн принцип., това което има значение за датчика е размера на обекта, и придвижването му.

Иначе по въпроса, тоя датчик става, но както казах не е много надежден, IR периметрова охрана може да забравиш, ако си късметлия няма да сработва при дъжд, сняг и мъгла, ако си .. и платиш достатъчно. Надеждните перимерови работят на друг принцип, микровълнови, където определно в по голяма степен се отчита не само площа но и обема на обекта, с пиезо кабел, отчитат стъки от преминаване, капацитивни и индуктивни както и тези на требо ефект, като последните се слагат на огради, мрежи и др. и подават сигнал при опит за разрушаване или гоелми вибрации.
Микровълновие не са лоши, но и най-евтените работещо започват от към 750 ЕУР за комплект, става въпрос за работещи, но 40 кг. жиотно, го зсичат, дори и котка ако скачапрез охраняемата зона, има и по умни ... ам горе долу х3

Чет Сеп 30, 2010 11:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тони, знаеш ли какво са наслагали сега по границата?
Питам щото нали махнаха телта и се носеха някви слухове, че са наслагали някакви "специални" системи дето да заменят оградата. Едно време при нас витаеха някви митове че в Турско било така. Само дето малко ме съмнява - все при нас ги хващаха :)

И малко офтопик : имахме един случай с цял автобус хора. Шофера ги закарал до кльона, срязал със секачките всички проводници, натикал хората от другата страна и им казал - в Турция сте, ще дайдат да ви вземат след малко, и отпрашил.

Пет Окт 01, 2010 9:43 am
Профил ICQ

Мнение 
Мерси момчета за инфото! То за 40-те кила си е като виц- все пак не е кантар датчика де , но точно по този начин ми го формулираха :)

Пет Окт 01, 2010 11:29 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Има много добро и изпитано решение - скачащи ППМ през десетина метра. Задействат се от ниско разположен и опънат стоманен проводник, маскиран в трева и храсти. Когато противника се спъне в него или го настъпи, той издърпва шплента на взривателя .... и БУУУМ. :D

Пет Окт 01, 2010 10:14 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ми в казармата имахме едни джаджи - беше нещо елементарно - забива се в земята с една тел, опъва се жичка по периметъра и другия и край се забива пак в земята с тел. Жичката беше изключително финна - с крак не се усеща въобще че си минал през нещо такова. Като се скъса и пищи. А другите пък бяха на в другата крайност. Стоманена тел - ного здрава - на края и една тръба с един гвоздей на пружина - иии сигнална ракета.

Пет Окт 01, 2010 11:15 pm
Профил ICQ

Мнение 
Бе и аз леко се замислих с тия умни(кантарни) , (оптични бариери) датчици , от сняг/листа/врабчета сработват. Значи телена ограда не върши работа,бяха я срязали с керпеден ората... За стоманена жица над зид , свързана с някое щтракало. При кльона как е направено? Ред жици , които се опират ако ги натиснеш , или срежеш? В допълнение и тия телове дето ги казвате по земята. Ама гаранция ,че ще се спъвам предимно аз :x Няколко прости датчици дето палят крушки , и да звънка нещо? Комшията в момента на нападението, гледал от терасата си, лаели кучета , ако е имало нещо да звънка , че шетат "приятелите" - пищов има, ченге си е... Минали са през прозорче 50х25 см(отдушник на кенеф) :!: Май някакво дребно мангалче са водили,не са разбили никоя врата/прозорец.

Съб Окт 02, 2010 9:31 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Хубава ограда и зад нея два реда противопехотни мини, наредени шахматно. :wink: Но мините трябва да са от ония, които като ги настъпиш подскача и после гърми. :D

Съб Окт 02, 2010 11:06 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Tisho написа:
Хубава ограда и зад нея два реда противопехотни мини, наредени шахматно. :wink: Но мините трябва да са от ония, които като ги настъпиш подскача и после гърми. :D

Не взаимствай идеи де! :D
Lupus написа:
Има много добро и изпитано решение - скачащи ППМ през десетина метра. Задействат се от ниско разположен и опънат стоманен проводник, маскиран в трева и храсти. Когато противника се спъне в него или го настъпи, той издърпва шплента на взривателя .... и БУУУМ. :D

Съб Окт 02, 2010 11:11 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
mitko_el написа:
.. Минали са през прозорче 50х25 см(отдушник на кенеф) :!: Май някакво дребно мангалче са водили,не са разбили никоя врата/прозорец.

Тук в Пенемюнде (Кокалянският му вариант де) при нас веднъж влезе едно мангалче
през прозореца на тоалетната докато спяхме. Чухме, че нещо шумоморка долу и някой
е влязъл, решихме, че някой от наште може би е дошъл - беше примерно 10 сутринта - докато
не се подаде една глава по стълбите горе. Избяга през прозореца на мазето, можах
само следите да видя.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Окт 02, 2010 11:28 am
Профил WWW

Мнение 
Датчика все ще се измисли, но какво правим като се задейства?

Съб Окт 02, 2010 6:30 pm
Профил

Мнение 
ji4ka написа:

За все още чудещия се, аз си взех опт тук и съм доволен http://stores.ebay.com.au/gpmobile
Отне ми повече време за чудене и мислене кога да си навия на пръста да я монтирам, та и монтирането беше за 2ч след като и мен ме отарашиха :x

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Нед Окт 03, 2010 2:16 am
Профил

Мнение 
ji4ka написа:

Таз питанка се върти и в моята кратуната. Мястото е на байр лозе. Убава гледка за бира , ама колкото и Шумахер да си-поне 10 мин. време за доставка... Има ли "пиратки" с ел. палене? Като съм на обекта , ще си ги деактивирам... Някви корабни сирени :) . Видях един приятел кво е направил ама... Дувар 2м , СОТ + къщичка за пазача(24h)

Нед Окт 03, 2010 6:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
@mitko_el, кльона е малко шибана работа - там имаш два кръга, като на всяко измерване им се мери съпротивлението, като се опрат ставаше едно, а като се отрежат обратното ама вече тотално съм забравил всичко как беше - иначе бях кльонист ама преди 15 години. Теловете са наредени така, че двата кръга са през един проводник. Там има друг проблем - следенето на много такива участъци само по един кабел. Та имаше една гъзарийка дето пуска импулс 600 волта, той през траф се сваля на 12, зарежда кондензатори и захранва "електрониката" на гърнето, през останалото време се мери съпротивление за да се разбере кое гърне е сработило. Във всяко гърне имаше жични калибрирани резистори. Абе луда работа, ако го видиш и ще паднеш. Една от настройките на най-стария модел беше да се нагласи разстоянието на котвите на едни релета - направо си беше супер чалъм - така и не успях да се науча да го правя. Новите нямаха такива грижи. А пък най-новите даже бяха и с електролитни кондензатори :twisted: Не знам виждал ли си 4000 uF на 16 волта изпълнено с хартиени кондензатори.

Нед Окт 03, 2010 7:06 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща