Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Бреей какво хубаво се оказа това червено вино...ама кое???? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Бреей какво хубаво се оказа това червено вино...ама кое????
Като гледам навън, дойде сезона. Дайте да обменим малко опит, че домашни източници на хубаво вино почти нямам.

Нещо червено на прилична цена и с прилични вкусови качества, като за всекидневна употреба. Аз миналата зима основно на Телиш го карах..... Средна цена, на моя език му допада и мерлото и кабернето. Нещо от което вие да сте приятно изненадани? Вчера се върнах от Рим, там с жената пийнахме някакви техни "стандартни" вина - хем евтини бяха (като за тамошния стандарт де), хем хубави. Ама незнам дали тукашните италиански са такива. Провбали ли сте ги? Гледам има и приличен набор Аржентински и Чилийски марки, а не съм пробвал.....

Като стана дума за Рим, тия жабари са пълни ИДИОТИ. Може ли при 27 градуса навънка, цената на две обикновенни бири да е колкото на бутилка прилично вино????? КРЕТЕНИ , 6 евро е бутилка бира, 12 евро е бутилка вино в ресторантче в центъра на Рим. :evil: На тая жега да ме карат червено вино да пия, идиоти!

Чет Окт 07, 2010 9:38 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо, завиждам ти!
Ама не за виното, а за 27-те градуса.

Чет Окт 07, 2010 10:29 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ти пък какво ми завиждаш? Да не си малък, знаеш как се ходи до Рим :) Сега поне е лесно, нали знаеш, най-добре инвестираните пари са похарчените с кеф. :)

Чет Окт 07, 2010 10:48 am
Профил ICQ

Мнение 
Аз по принцип не пия, но ако става въпрос за вино- Асеновградски мавруд ми е любимото вино. Силно, ароматно, загрява...

Чет Окт 07, 2010 1:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе мавруда си е тежичко вино. Не е за всеки ден, поне не за мен.

Чет Окт 07, 2010 2:54 pm
Профил ICQ

Мнение 
Е, то ако пие човек всеки ден значи е пияница. За веднъж, максимум дваж в седмицата си е супер мавруда.

Чет Окт 07, 2010 4:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
В магазина отсреща има едно "страшно" вино. С надпис "София" на етикета, 3 лв. за 2 литра. Пиеш и после не си спомняш хубаво ли е било или не. Ма не знам в София дали продават от него :?

Сега сериозно. Баща ми си купува едни 3 литрови дамаджани от Билла - някво Аржентинско май беше - доволен е. Аз не съм пияч ама и на мен ми харесва. Поне не ми разбъзиква стомаха като разните ментаци.

Чет Окт 07, 2010 4:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
dan написа:
Е, то ако пие човек всеки ден значи е пияница. За веднъж, максимум дваж в седмицата си е супер мавруда.

Да си чувал за френския парадокс? Ако не си питай чичо ти Гугъл.

Пребивавам чат пат в Елзас и мога да го потвърдя - хранят се с доста мазнинки, но определено дебелите хора по улиците са малцинство, а статистиката за сърдечносъдовите им заболявания е наистина красноречива. И определено пият вино всеки ден. Но по чашка всеки ден, а с повод две. :) Не повече. За французин да се напие с вино е кощунство.

Чет Окт 07, 2010 6:12 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
А бе я купувайте от село! На някои може да не се хареса неизискания вкус но аз съм бил свидетел как с кофа химия се получават тонове вино с изискан вкус само за 2-е седмици след гроздобера.
Пък така ще подкрепите малкото останали селяни!
Тъстът ми ме черпи със супер винце от миналата година. Доколкото разбрах тънкашът е в минимума серниста киселина и някво преточване с изхвърляне на утайката. Ама беше страхотно за човек спрял пиенето, а каква ракийка прави...

Чет Окт 07, 2010 11:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз преди си взимах от домашните майстори. Но напоследък няма от къде да взема хубаво домашно, майсторите ли измряха, изтарикатиха ли се.... незнам. Поне провинцията дето аз посещавам, нещо няма вино дето да ми хареса повече от купешко около 6-10лв. бутлилката. Освен това домашното чара му е да не е стабилизирано, директно от бурето, да изпоти канчето. Ама така няма как да си го занеса в къщи, щото след 2 дни имам тиня, вместо вино.

Пет Окт 08, 2010 10:24 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Бреей какво хубаво се оказа това червено вино...ама кое?
Цецо написа:
Като стана дума за Рим, тия жабари са пълни ИДИОТИ. Може ли при 27 градуса навънка, цената на две обикновенни бири да е колкото на бутилка прилично вино????? КРЕТЕНИ , 6 евро е бутилка бира, 12 евро е бутилка вино в ресторантче в центъра на Рим. :evil: На тая жега да ме карат червено вино да пия, идиоти!

Цецо, не си сбъркал че си пил вино. Кой е луд да пие бира в Италия, като има трапезни вина с добро качество, на цена граничеща с тази на минералната вода. Ти пак си имал възможност да избираш, ако седнеш в някоя селско ресторантче даже няма да те питат, направо носят каничката. Тя е неотменна част от това, което се слага на масата. Последно имах случай миналата година в Сицилия, в подножиета на Етна, мешани скари, и едно червено вино, дето като нашето домашно боядисва чашата. Сега, дали беше Nero d'Avola - известното тяхно вино, или друг сорт, не питах, но беше върхът.
Пил съм и от северната част на Италия, там са повечето добри вина, има и бели, но като съм в България предпочитам нашаенските. Спазвам правилото- над 5 лв литъра, явно така са се наговорили винпромите :) Сега вече има доста голям избор, аз наблягам на Гъмза КНП, българското Божоле.
Предполагам, че нашите вносители биха внесли от Италия най-евтиничкото, като в Кауфланд например, 5 л италианско вино за 6лв - промоция :D
Е, има и специални вина като Marsala които намат още аналог в БГ, от тях бих си купил, това са високоалкохолни сладки вина които освен за тирамису стават и за пиене с нещо сладко, малко преди лягане 8)
Учудващо италианслката ракия (grappa) не мога да възприема. Някои видове са направо отврат.
Все пак знаят какво да ядат и пият, и има какво да се научи.

Пет Окт 08, 2010 10:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
dan написа:
Аз по принцип не пия, но ако става въпрос за вино- Асеновградски мавруд ми е любимото вино. Силно, ароматно, загрява...

Днес взех да пробвам от тоя мавруд. Верно не бил лош. Аз преди съм пил някакъв мавруд който беше много тежък и реших че е така по дефиниция. Ама тоя ми хареса.

kasparov написа:
Кой е луд да пие бира в Италия?

Абе аз съм достатъчно луд да я пия в Италия, ама толкоз луд да давам по 6 евро за бира не съм :)

Пет Окт 08, 2010 11:19 pm
Профил ICQ

Мнение 
Темата е за виното, и по тоя повод, скоро бях в Македония - Скопиjе.
Там, при едни колеги стана въпрос за вино, и като попитахме как е тяхното вино,
добро ли е? Отговора: Най доброто :D

За Асеновградския Мавруд - не знам доколко всяко вино с етикет Мавруд е действително такова,
но си спомням по едно време като беше на мода Керацудата, цяла България залята с Керацуда, а
реално лозя има само някакви 100 дка в Петричко с такъв сорт.

Пет Окт 08, 2010 11:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://yamantievs.com/en/content-layout ... egory_id=2
Реколта 2008 е много добра. Най-доброто мерло, което се продава в БГ. Истински подбор може да се направи само на място. През електронния магазин не съм пробвал, но хората са съвестни, ако пробваш, уведоми публиката за резултата

Нед Окт 10, 2010 7:45 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
За тази вечер жената бе направила салата от морски дарове и к'во ли не друго - много здравословно и вкусно (поне на хартия). Докато малкият ядеше аз си заузвах и замезвах. После взех да ям от неосалатените морски дарове и за добро храносмитане си налях чашка винце от на тъста - възчервеничко е и не върви въпреки че съм всеядно/всепийно. Изкопах начената бутилка от прословутото местно бяло (домашно) ама то в сравнение с предишното ми завоня на сяра като пъкъла - как съм го пил?!

Значи: купешкото е САМО химия, домашното прясно може да е добро ама не трае а за хубаво търсете малкото останали майстори на домашно щото и там е станало химия...

Дойде ми музата да се едитвам: ама защо нестабилизираното домашно да ставало тиня? След като преври със всяка седмица утайката в закупеното намалява очебийно. Винаги я има ама така е без химия. Лшото е, че след април вече е друго вино дори в бъчвата. Аз имам опит: здрава връзка със селото, досега не ми се е налагало да купувам.
А евтинджос италианските и тук си ги купувам щото обикновено са по-добри от туземските самодейности. Вече в селата нямам познат който да ми дава "от хубавото".

Нед Окт 17, 2010 12:00 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща