Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Фирма за PVC дограма в София? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Фирма за PVC дограма в София?
Трябва да сменя един прозорец и една врата.

Като се заговори за ремонт в къщи и започвам да мисля къде съм си прибрал бухалката, щото с "майсторите" по друг начин трудно се комуникира....

Та някой да има добри отзиви за фирма в София - да пипат съвестно и бързо е най-важното. Естествено важно е и пакета и профила да са грамотно и прилежно изпипани, че ми е писнало от криви прозорци дето като ги отвориш, вътре рамката е космата като ..... а уплътненията са усукани и изпомачкани. Е и цената да не е космическа....

Някой дето е сменял дограма в София и да е доволен, да сподели.

Пет Окт 08, 2010 2:32 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
"Ролпласт", например.
Аз и преди ги бях ползвал и знаех, че не са много чевръсти с малки клиенти като мен, но това лято направо ме изумиха.
Бях си планирал един месец, за да сменя дограмата в хола. Обаче, като отидох в събота да направя поръчката, те в понеделник дойдоха да вземат мярката и в четвъртък я сложиха. Явно кризата в бранша е голяма.
За качеството нямам забележки - добре я уплътниха и всичко се отваря без задръжка.

Пет Окт 08, 2010 4:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами аз като говоря за качество разбирам малко по други неща. Някой от тях са видими - като погледнеш спойките на профилите трябва да са направени старателно. Точно това е думата, защото повечето са правени небрежно, стърчат мустаци, дупки абе, грозна картинка. Уплътненията като ги нанижат старателно пак си личи, а мърльовюината е над 90% от тези на които съм попадал. Други неща са невидими. Например на практика няма как да разбереш каква и колко арматура са ти нахакали вътре. Или дали стената на профила (пък бил той и 10 стенен) е тази която е по спецификация. Защото гадовете и там шмекеруват. За обкова пък въобще да не говорим, масово спестяват 50% от специфицирания, а тоя дето го слагат е някакво турско/китайско менте. Въобще като видя реклама за немска PVC дограма и ми иде да удуша някой. Немска е само фирмата на рекламната брошура. Оттам насетне в 90% от случаите е чиста Ганьовска. Как да открия другите 10% се чудя....

Как например се познава нискоемисионното стъкло???

Пет Окт 08, 2010 4:39 pm
Профил ICQ

Мнение 
И аз сменях дограма преди месец и половина и аз с Ролпласт... Бяха се постарали щото вече имаше външна изолация та бяха пипали леко (нарочно бях оставил жената да се оправя с тях)... Дограмата наистина не е лоша... За монтажа кво да кажа... е.. могло е и по-внимателно да го направят с уплътняването ама поне отвесно са монтирали прозореца... Вече си ги бяхме избрали и след това чух, че има фирми дето предлагали и измазване след монтажа... Абе общо взето доволен съм...

ЕДИТ: А за качеството на спойките нямам забележки добре са направени и залепени профилите... няма такива артефакти каквито описваш като дупки, мустаци и т.н...

Пет Окт 08, 2010 4:40 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
Как например се познава нискоемисионното стъкло???

Палиш запалката и от 20-30см гледаш отраженията на пламъка в стъклото като в огледало. За пакет с две стъкла ще видиш четири образа, вторият отвътре навън трябва да е с различен цвят (обикновено червенее), там е покритието на К-стъклото. Ако различният е другаде или ако всичките пламъци са еднакви, вадиш бухалката.

Иначе, не мога да ти препоръчам фирма. Сменях преди 2-3 години и после псувах здраво.

Пет Окт 08, 2010 6:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]