Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Измамните китайски доставчици! 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Измамните китайски доставчици!
Щукнало ви е да направите нещо, но с части, които не се намират лесно. И питате китайците. Те ВСИЧКО имат. Ако го нямат, вземат един боклук и го надписват с лазер, без дори да знаят как изглежда оригинала :!:

Разбрах по-късно, че и сериозни контрагенти пробутват понякога боклуци. Ако имате работа с Китай, никога не забравяйте номера на китайката!

Пон Окт 18, 2010 12:52 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
би ли обяснил по-подробно какво дърво точно захапа и кой ти го тропна, може да предпазиш някой от същата съдба. а то е ясно, че на китаец вяра не можеш има. както и на българин. май навсякъде ако могат - ще те ... нали :wink:

Пон Окт 18, 2010 5:36 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Нищо ново под Слънцето ...
И арабите и негрите имат мерак да лъжат, ама не се занимават с електкроника.

Вто Окт 19, 2010 10:53 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ми и аз да си изплача мъката. Не че има полза де :)

Купуваме едни сензори (биомедицински) от жълтурите. Цената 10 пъти под марковите.... качеството и то. Ама за нашия продукт са си ОК, натамънхме ги няка. Купихме 200 тина броя вече. По едно време пращат ни пратка 100бр. Ама сменили туй-онуй. Пластмасата друга, кабела и той, параметрите мръднали в негативна посока.... личи си съкращаване на разходи. Ние естествено скачаме - абе ние поръчахме ей това, вие ни пращате това. Тия викат - ама те са едни и същи. Снимки, писма.... Ами добре де те не са баш същите, ама .... айде пускаме ви другите. Познайте кой се набутва да връща старите обратно... Преживяхме го. Мина се време и получаваме писмо - ония сензори ги спираме, заместваме ги с такива, нови по хубави и по..... евтини???? Ми пратете една мостра. Оказаха се ония калпавите :) Ама ние не ги щем тия дайте ни от старите лоши и скъпи. Да ама няма пройзводство вече, само от новите по евтини и по хубави :)

Свинщина жълта. :x

Вто Окт 19, 2010 11:05 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
хахахаха ям им и аз лайната постоянно, какво ли не беше, та серия на която падаха крачета, други които ролката дойде намачкана от хубавата транспортна опаковка

нямаше да се занимавам въобще с тези маймуни, но то последните две години цялата индустрия отиде на кино
по зле никога не е било

върха за тази година бе интегрални схеми които съм купувал преди по $3 да купувам на EUR 13 и то хиляда броя от фарнел защото само те имат склад :evil:

Вто Окт 19, 2010 10:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
върха за тази година бе интегрални схеми които съм купувал преди по $3 да купувам на EUR 13 и то хиляда броя от фарнел защото само те имат склад

Няма да са плашиш - месечните рипорти от Future Electronics (ако не се лъжа най-големия дистрибутор на електронни компоненти в света) показват постоянно и устоичиво увеличаване и на сроковете за доставка и на цените, демек и по-лошо идва :) .

Вто Окт 19, 2010 10:27 pm
Профил

Мнение 
Цецо написа:
Ние естествено скачаме - абе ние поръчахме ей това, вие ни пращате това. Тия викат - ама те са едни и същи. Снимки, писма.... Ами добре де те не са баш същите, ама .... айде

Дежа вю. Индустриалната им зона срещу Хонг-Конг. И викат, ма то само такива имаме (ментета демек) и клиентите до сега не са се оплаквали.

Вто Окт 19, 2010 10:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
omega_plus написа:
клиентите до сега не са се оплаквали.

Ей тоя довод като го видя и ми иде да ида до Илиенци да удуша няколко ей тъй за спорта. Само че при мен обикновенно репликата е - "ами те всички клиенти харесват новия вариант, само вие не.....".

Вто Окт 19, 2010 11:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
като се върна явно ще трябва да ви направя едно семинарче на тема "бизнес по китайски"
идея си нямате даже :rolleyes: виждате леда в чашата, а то си е цял айсберг! а айсберга е толкова голям, че ще потопи няколко титаника (разбирай САЩ, европа и т.н. "колоси").
измамата е в устоите на тази държава, писал съм и преди. сега нямам време, щото съм в завършващ етап и усвоявам на практика "умения при водене на преговори с китайци".
още сме на точка първа - "прехвърляне на топката". много добре владеят спорта, и ужасно се цупят като им вадиш неудобни документи.
не сме стигнали още до финансовата част, там ще е наистина забавно.

за да има шанс за успешен бизнес, китаеца трябва да знае, че си го хванал за топките.
не трябва да го стикаш силно, достатъчно е да усеща, че няма мърдане.
в случая с доставките трябва да се уговори плащане през трета страна след потвърждение от получателя.
в китай е популярна alypay, местен вариант на paypal. обаче всичко е на китайски и работи само с китайски карти (май)
във всички случаи се опитвайте да договорите условия при плащането.

Сря Окт 20, 2010 7:29 am
Профил

Мнение 
ДедоБоре написа:
не трябва да го стикаш силно, достатъчно е да усеща, че няма мърдане.

ДедоБоре, очаквам да прочета за твоя челен опит с тия жълти тъкачки многомашиннички.
Като ги питаш дали са нови и оригинални частите казват: нови и оригинални.
А то менте безподобно.
Ако не може да се получи мостра, то една снимка е напълно достатъчна. Ма дай ми на българина акъла, де му иде отпосле :idea: :lol:

Сря Окт 20, 2010 12:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
какво ли е да си китаец... нещо като български тарикат-апаратчик от соца, пуснат на воля, или съвсем друго животно...?

Сря Окт 20, 2010 1:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
egasimus написа:
какво ли е да си китаец... нещо като български тарикат-апаратчик от соца, пуснат на воля, или съвсем друго животно...?

Ми ходи на Илиенци и ги виж. Никаква разлика няма, едните търгуват с потници, другите с ел.компоненти. Търговските им похвати и манталитета са идентични. Препикани цигани. :evil:

Сря Окт 20, 2010 4:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение Ей ся ще вкарам дедо Боре в затвора:
我回來時,顯然讓你一seminarche對“中國經營報”
即使你不知道滾石眼睛看到冰杯來,它有一個整體的冰山!而冰山是如此之大,將陷入數泰坦尼克號(閱讀美國,歐洲等“巨人”)。
欺詐在這個國家的基礎,我以前寫的。我沒有時間因為我在最後階段,學習實踐的技能與中方談判。“
但我們是第一點 - 轉移球。“很好的體育知識和可怕的噘嘴他們拉尷尬的文件。
我們還沒有對金融的一部分,將有真正的樂趣。

有一個成功的商業機會,中國人民應該知道,我把他的球。
你不應該堅持夠硬覺得有抽搐。
在案件的供應必須安排通過第三方付款一經確認,由收件人。
中國是一個受歡迎的alypay,當地版本的貝寶。但是,一切都在中國,只有工作中卡(五月)
在任何情況下嘗試付款條款進行談判。

Сря Окт 20, 2010 7:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това само при мен ли не се чете?

Сря Окт 20, 2010 7:04 pm
Профил ICQ