Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Измамните китайски доставчици! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
С преводача на Гугъла:

Цитат:
Аз се върнах, очевидно за да ви даде seminarche на "Справочник на бизнеса"
Дори и да не знам купата на лед виждат очите "Ролинг Стоунс", е цяло айсберга! Върхът е толкова голям, броят им да попаднат в "Титаник" (да се чете на Съединените щати, Европа и други "гиганти").
В основата на измама в тази страна, аз да пиша. Аз нямам време, защото аз съм в последните етапи на обучение и практика на умения и китайски преговарящи. "
Но ние сме на първо място - движение на топката. "Много добри спортни познания и ужасно норвежки срам те дръпне файла.
Ние нямаме финансовата част от него, ще има истинско забавление.

Имате възможност успешен бизнес, на китайския народ трябва да знае, че сложих му топки.
Достатъчно трудно е да не трябва да настояват, че издърпвам.
В случай на доставки трябва да бъде уредено чрез плащане на трети страни, се потвърждава от получателя.
Китай е популярен alypay, местната версия на PayPal. Все пак, всичко в Китай, само на работата на карта (май)
Във всеки случай, се опита да договори условията за плащане.

в оригинал:

ДедоБоре написа:
като се върна явно ще трябва да ви направя едно семинарче на тема "бизнес по китайски"
идея си нямате даже :rolleyes: виждате леда в чашата, а то си е цял айсберг! а айсберга е толкова голям, че ще потопи няколко титаника (разбирай САЩ, европа и т.н. "колоси").
измамата е в устоите на тази държава, писал съм и преди. сега нямам време, щото съм в завършващ етап и усвоявам на практика "умения при водене на преговори с китайци".
още сме на точка първа - "прехвърляне на топката". много добре владеят спорта, и ужасно се цупят като им вадиш неудобни документи.
не сме стигнали още до финансовата част, там ще е наистина забавно.

за да има шанс за успешен бизнес, китаеца трябва да знае, че си го хванал за топките.
не трябва да го стикаш силно, достатъчно е да усеща, че няма мърдане.
в случая с доставките трябва да се уговори плащане през трета страна след потвърждение от получателя.
в китай е популярна alypay, местен вариант на paypal. обаче всичко е на китайски и работи само с китайски карти (май)
във всички случаи се опитвайте да договорите условия при плащането.

Преведено от български на китайски и след това пак на български, звучи интересно... :D

Сря Окт 20, 2010 7:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ъъъ, к'во му е интересното? Често си чистя пощата от подобни словоизлияния. Да живей гуглето, без него да ни бяха завладяли вече :)

Едит: ама класиката е :supz: :
"Дори и да не знам купата на лед виждат очите "Ролинг Стоунс", е цяло айсберга! Върхът е толкова голям, броят им да попаднат в "Титаник" (да се чете на Съединените щати, Европа и други "гиганти"). "

Дедо, какви цигари пушиш че да ти нося?

Последна промяна bongo_x2 на Сря Окт 20, 2010 9:23 pm, променена общо 2 пъти

Сря Окт 20, 2010 8:22 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
ХУбав резултат дава превеждането на еротичен текст от англичански на руски .. а за от немски -> руски пък да не говорим .. ;)))
Слагането на топки на китайски народ е яко ...

Сря Окт 20, 2010 8:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
обикновено осмърдявам живота на околните с cohiba дълга база :D
само че тук са отвратителни ментетата. понякога ми донасят оригинални, не съм се интересувал с дипломатическата поща на коя точно държава са минали границата. пък и трудно се съхраняват поради климата. така и реших, че ще оставам достатъчно дълго тука, че да се оборудвам с хранилище за пури. виж, хубав тютюн за лула намерих много по-лесно (късмет)

иначе китайските цигари не са съвсем зле, особено тези които имат в името си "грейт" или "уол". то по принцип тука тия две думи им натискат бутонче в чипчетата и им светкат очичките, няма значение за цигари, бира, вино или сутиени става въпрос.

ще дам примерче.
по принцип не ми харесва да си паля пурата или лулата със запалка. предпочитам кибрит, особено с дълги клечки. в шанхай в момента не се продават кибрити. опитах се да си ги поръчам по нета, но ми отговориха, че до шанхай не карали, защото имало забрана за доставка на взривни материали. ставаше въпрос за 120 клечки (12 кутийки с по 10 клечки). е, колко барут има в 120 клечки? но така е измислила някоя фуражка и... така е.

повечето правила са от този тип. имат най-строгия може би правилник за движение по пътя. конспекта за изпита е 1200 въпроса. което не ми попречи на два пъти да се качвам по капаците на коли, които ще ме сгазят на зелен светофар. на много малко места в света не съм се навивал да карам кола и китай е едното от тях. като се опиташ да разбереш логиката на нещо или да го сравниш с нещо познато, просто ти отговарят "тук е така". за мен тази страна е по-правилно да се казва на български Такай. на английски е популярен израза TIC (ти-ай-си).

бонго, дедо не го мисли. този сайт не се вижда от такай. то не се вижда всичко, в което може да се изказва мнение без цензура - блогове, форуми и т.н. аз си опънах VPN до навън, тъй че ще ме хванат за дедовия. е, поне няма да е лесно. 8)

Чет Окт 21, 2010 9:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ама не ти е скучно там :)

Пет Окт 22, 2010 10:23 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
....
бонго, дедо не го мисли. този сайт не се вижда от такай. то не се вижда всичко, в което може да се изказва мнение без цензура - блогове, форуми и т.н. аз си опънах VPN до навън, тъй че ще ме хванат за дедовия. е, поне няма да е лесно. 8)

Любопитно ми е нашия сайт вижда ли се оттам - www.tgi-sci.com ? Не ми е ясно какво сме толкова сбъркали
във форума тука, и езикова бариера като слънце има, ама са го блокирали. Или просто whitelist-ват
каквото решат, че може, и всичко останало е блокирано....

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Окт 22, 2010 10:39 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
sigkill написа:
...
Слагането на топки на китайски народ е яко ...

И продължението
Цитат:
Достатъчно трудно е да не трябва да настояват, че издърпвам.

:D :D :D

Умрях от смях,... добре ве itso.t :D

Пет Окт 22, 2010 2:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
tgi написа:
ДедоБоре написа:
....

Любопитно ми е нашия сайт вижда ли се оттам - www.tgi-sci.com ? Не ми е ясно какво сме толкова сбъркали
във форума тука, и езикова бариера като слънце има, ама са го блокирали. Или просто whitelist-ват
каквото решат, че може, и всичко останало е блокирано....

Еми само тая тема ако прочетат е достатъчно да ни баннат :) Там за къде по дребни прегрешения бесят :)

Пет Окт 22, 2010 3:58 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Цецо написа:
Еми само тая тема ако прочетат е достатъчно да ни баннат :) Там за къде по дребни прегрешения бесят :)

Абсолютно. По-разстрелват на стадиона, а не бесят. Но за кражба и измама на чужденци не броят. Което говори, че комунистите по цял свят са едни и същи.

Пет Окт 22, 2010 6:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Епа то кражбите и измамите на чужденци се насърчават чрез държавна политика :) Там ако регистрираш проект за хакване на някакъв добре продаваем продукт, сигурно можеш да кандидатстваш за държавна субсидия и инвеститор първи клас :):):)

Пет Окт 22, 2010 6:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ТГИ, вижда се, споко.

според мен просто карат наред и където има форум или блог го вкарват в черния списък. не се трових кой знае колко къде точно спират трафика. нито ми беше интересно, нито пък има значение - просто си пуснах ВПН-а и забравих за проблема. в съшност имам 3 браузъра - единия е с прокси през ВПН, втория е за локално бързо ровене и третия го държа заради местната банка, щото искат ИЕ.

нормалния китаец не го интересува кой знае какво пишат навън. много народ не може да чете английски. имат си сибствена търсачка (вместо гугъл), търговки сайт (вместо ибей) и плащане с местни карти (вместо пейпал). всичко е само на китайски, разбира се. и то на такъв китайски, че преведоно с гугъла не можеш да разбереш бутончето на екрана на банката дали проверява за наличност или прави дарение на някой централен орган. аз го карам на визуална памет и ако имам по-особена нужда викам преводача. но дори и преводача понякога не помага (щото е чужденец) и трябва да дойде някой китаец дето е тесен спец я по банки, я по търговия. и се почва едно обясняване...

тука нищо не става лесно.
дори такси да хванеш - ако нямаш адреса на китайски няма да те закарат. направо не знам как някои хора се адаптират.

Пет Окт 22, 2010 8:58 pm
Профил

Мнение 
Незнам кой от вас къде е, но VPN също е забранен в Китай ... то иначе няма как да следят мамуните си.

Съб Окт 23, 2010 11:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
не знам дали е законово забранен, ама ми се вижда безумно, дори и за такай.

мобилния ми нет е USB на вай-хуй. купена е от улицата барабар с картата.
ВПН пали от раз,без значение къде се намирам.
на телефона тръгва също без проблем (с маемо).
на всички места, където имам жица (шанхайска околия) също закача без проблем.

мамуните се следят сами. набито им е в промчето.
толкова много показност не бях виждал отдавна. бариерите ги поставят къде ли не. дотам, че е трудно да видиш пешеходец, който да не ходи на диагонал или зиг-заг. тука НИКОГА разстоянието между т.А и т.В не се изминава по най-късия вектор. обикновено са едни сложни фигури, в които преобладават серпентини и спирали.

тук теорията на масовото обслужване е неприложима. и не само тя, всички класически теории и поведенчески модели търпят крах. по едно време се съмнявах и в закона на Ом :? съвсем нормално е да видиш опашка от 50 човека, които трябва да се качат на такси. 50 таксита също чакат на опашка да натоварят клиент. и 50 души със свирки "ръководят". разбира се всички се нервят, викат, крякат и се бутат. е, мен трудно ме избутват, ама е неприятно.

Нед Окт 24, 2010 9:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Мерси за пробата. Такава неразбираема гротеска, както я описваш, едва ли има значение
какво се вижда навън всъщност. От твоите разкази почвам да оставам с усещането, че
контролират мрежата просто за да не останат масите с впечатлението, че има слободия,
не заради информацията, която би потекла.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Окт 24, 2010 9:45 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Дедо, интерсно ми е да чуя повече впечатления за живота там. Щото тук нещата ги виждаме или само в едната или в другата крайност. Лъскави небостъргачи и кални оризища. Ти май си в някой от мегаполисите. Опиши как се живее там. Как живее средния китаец, какви са като хора. Аз от всичките си срещи с тия, съм останал с много лоши впечатления за тях чисто човешки. За мен са една идея над циганите като манталитет. Но аз има впечатления само от търговци на ел. компоненти и отчаси конкуренти в бизнеса. Както и от мизерниците населяващи региона на Надежда (Илиенци) в София.

Други хора пък направо ги боготворят като интелект и култура :?

Я кажи ти, на твойта преценка по имам вяра.

Пон Окт 25, 2010 8:49 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща