Отговори на тема  [ 126 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Регулиране на температура 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
ще прегледам всичко отново... Обаче ми се прецака симулатора, незнайно защо (ползвах някакъв PIC simulator IDe ) , ако можете препоръчайте няккакъв друг.

Пон Окт 18, 2010 11:10 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Не се е прецакал, изтекъл ти е пробния период. Коя версия ползваш?

Пон Окт 18, 2010 12:09 pm
Профил

Мнение 
6.40 е версията
Ами той нали е уж кракнат. Върви си, ама неправдоподобно, таймерът си брой както си иска и повечето му регистри се менят и те както си искат.
Пробвах с протеус, ама демо версия(не намирам кракната), но пък там не мога да си сейвам проекта, та малко тегаво ако нещо се прецака както обикновено ми се случва 8)

Пон Окт 18, 2010 12:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Според мен симулатора показва, не каквото си иска, а каквото си му задал като програма. Сложи го на бавна скорост или стъпка по стъпка, и виж кои команди променят регистрите и таймера. Като гледам какви проблеми имаш то въобще нещо работи ли при теб? Мисля, че ти не знаеш какво правиш а като решиш какво да правиш - не знаеш как да го направиш. Защо не качиш тук сорса или хекса да го погледнем и да го тестваме ?

Пон Окт 18, 2010 7:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Хм. Стана ми интересно какво беше началото на темата. Ама ти май още не си направил нищо. Само информативно да те питам : докъде си стигнал с инфрачервения датчик?

И май ще е най-добре първо да разцъкаш един светодиод - ама на живо, не на сим. Сега поне за да разцъкаш един пик (на живо) ти трябват съвсееем малко средства и малко четене.

Щото пък инфрачервения датчик е цяла наука.

протеус тук : http://rutracker.org

Пон Окт 18, 2010 7:39 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами уж всичко е направено, само дето не върви много, да не кажа хич. Свалих си протеус, благодаря ти. Тия дни като имам повече преработвам каквото мога и ако пак не тръгне нищо, ви показвам целия ми код (че е ужасно дълъг).
А дистанционният датчик остана доооста настрана на тоя етап, тъй като няма да е включен по никакъв начин към контролира ( поне за сега)

А пък за прецакването на симулатора съдя и по това че го пробвах със 100% работеща програма и всеки път си изписваше различно на дисплея, без да има нищо общо със зададеното.

Пон Окт 18, 2010 8:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е не е нужно да го постваш. Можеш да го атачнеш като файл. Ама и схемата с която тестваш постни за да е сигурно че е от кода а не от джилязото.

Пон Окт 18, 2010 10:32 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ей това ми е мисля последната програма и схемата, само дето липсва транзистора на RC7, но по-важното е, че не ще да ми изкара нито една буква на дисплей. И такам, вече се изчерпах от към идеи за инициализацията, смених я няколко пъти, включително и по препоръките на производителя (изобщо не тръгна), но не мога да разбера какво бъркам 8O Ако някой има желание, нека прегледа, пък може и да ми види грешката (или по-скоро грешките) :(

Прикачени файлове:
temp.rar [29.05 KiB]
126 пъти
Сря Окт 20, 2010 11:39 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
А Р-Ц група на МЦЛР входа ? или поне пълъп резистор няма ли ?Вържи го поне директно на 5-те волта и за по-сигурно активирай PWRTE. Не съм гледал кода .

Сря Окт 20, 2010 11:52 pm
Профил

Мнение 
А да, има си принципно, не съм ъпдейтнал схемата, или съм взел по предна версия.

Чет Окт 21, 2010 12:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
Проблема ти определено е в кода. Тотално си се оплел. Няма конфигурация в кода. Тръгва на RC осцилатор и понеже такъв няма контролера не работи. Watchdog'а също работи. Ако ще го ползваш трябва и да го нулираш от време на време. И банките са объркани. Не си задал Порт А да работи като цифров вход/изход. Кода ти забива в SPI'a. Явно чака сигнал от датчика. И докато не получи такъв цикли на едно място и нищо друго не работи. Иначе като се бутне ръчно да прескочи изписва на първия ред 0'С zadadena и веднага след това пак на първия ред изписва 0'С izmerena. В реални условия първия надпис въобще няма да го видиш и ще се вижда само втория. Трябва или много сериозно преправяне на кода или да го започнеш на чисто.

edit:
и по схемата има грешки, разменил си Chip Select и VDD на TC77

Чет Окт 21, 2010 1:43 pm
Профил

Мнение 
ООоле тръгна най-послее :D Ей ся ми изкара букви цифри, сичко, ииии бутоните ми работят правдоподобно.Оправям си само скрийновете да са като хората. Остава ми само проблема с SPI Не мога да се ориентирам по тоя симулатор изобщо дали работи и така ли се правят инициализациите му и всички там подробности около него. Той трябва да е постоянно включен и постоянно да се получават данни от него. На вас изглежда ли ви правилно инициализиран или имате ли някакви примерни програми за SPI да ми просветне малко повече?

Чет Окт 21, 2010 7:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
В подпрограма START след нулирането на TRISA добави следното:
Код:
movlw    0x06
movwf    ADCON1

след TRISC добави това:
Код:
movlw    0x40
movwf    SSPSTAT
bсf      STATUS,RP0
movlw    0x31
movwf    SSPCON

В MAIN_loop след като запушиш транзистора трябва да добавиш BCF CS
Имай предвид, че SSPBUF е в банка 0 а SSPSTAT е в банка 1 и всеки път, преди да се обърнеш към съответния регистър, трябва да избереш и съответната бакна. Преди btfss SSPSTAT,BF трябва да избереш банка 1, а преди movf SSPBUF,w - банка 0. В твоя случай вместо BF контролера проверява всъщност бит SSPM0, който се намира в регистър SSPCON само защото не си избрал правилната банка.

Пет Окт 22, 2010 1:31 am
Профил

Мнение 
Ааааа абе гледам го аз вчера на симулатора стъпка по стъпка ми проверява тоя бит SSPM0, и не мога с не мога да се усетя защо :? . Ясно вече, отново хиляди благодарности за помощта!!! Довечера ще поправям и дано вече окончателно тръгне та да ви се похваля :D

Пет Окт 22, 2010 4:31 pm
Профил

Мнение 
Е не мога да се стърпя и да не постна следното:
Добрах се до програматор ICD-2 на олимекс иииии свързвам го към USB, и допълнително захранване от адаптер, конектва си се като хората и всичко е приказка, докато не сложа ICSP-то и дам Program - Почват се едни терзания, едни чудесии. Дава ми нещо от сорта на "cannot validate target device" . Проверих си връзките по платката и всичко е изрядно, настройх си фюзовете, абе всичко като по ръководство, ама това е резултатът :( Някой да е имал подобен проблем, или идеи на какво може да се дължи?

Сря Окт 27, 2010 12:15 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 126 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща