Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Ей това китаеца като хване в една посока ..... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Ей това китаеца като хване в една посока .....
http://news.ibox.bg/news/id_76157864

Това е поредната дивотия на китайския пазарен нюх. :) Тръгваш в една посока и копаш натам докато пукнеш. На кой ще му трябва телефон с 4 карти????? Утре ще пуснат с 16, а после с 256, за да докажат, че са научили степените на 2-ката :)

12 мегапикселовата камера не я коментираме :)

А последния абзац от статията направо кърти мифки :)

Всъщност като се замисля - това чудо - 4 отделни GSM модула ли има вътре. Или има някаква хватка поне крайното стъпало да е едно? Щото познавайки китайския начин на дизаин, вероятно вътре наистина с 4 отделни модула. Ебати батерията ще му трябва, пък и верно какъв ли SAR ще даде?

Пон Окт 25, 2010 10:00 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ми реално, един модул с антена ти е стотинки. :) Що па да не турят 4.

Пон Окт 25, 2010 10:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
Баси, а ти ли ще изпроектираш дизаин в който 4 антени събрани в един телефон да не си пречат?

Пон Окт 25, 2010 10:44 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Баси, а ти ли ще изпроектираш дизаин в който 4 антени събрани в един телефон да не си пречат?

Що бе, като натрупаш 4 телефона един върху друг, май не си пречат?

Пон Окт 25, 2010 10:49 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:

А за китайски телефон това много ли е необходимо :wink:
Повечето модули в софия се свързват и без антена. Някои дори и GPRS поддържат без антена ( просто не е монтирана ). В много райони запасът по мощност е повече от 20 dBm, в София е 40 dBm, за какво говорим тогава?
В старата работа за да имитираме "липса на GSM сигнал" слагахме девайсите в една алпака тенджера с метален капак, затваряхме я плътно и отгоре слагахме един камък, някоя вълна да не надигне тенекето. И не можахме да постигнем ефекта на нямането.

Пон Окт 25, 2010 10:54 am
Профил ICQ

Мнение 
Има си миксери, не се тревожете ;-)
В един GSM gateway примерно 30-на модула спокойно си бачкат с 1 (една) антена при това всички приказват едновременно, докато по тоя телефон едва ли има нужда да водиш повече от 1 разговор.

Цитат:
Някои дори и GPRS поддържат без антена

да, GPRS има много по-ниски изисквания от voice. Колегите наскоро ходиха на изпитания и един от тестовете е точни GPRS при ниво на сигнала при което voice-a би дрипнал. GPRS-a обаче "минава" ;-)

Пон Окт 25, 2010 11:16 am
Профил

Мнение 
bateAz написа:
В старата работа за да имитираме "липса на GSM сигнал" слагахме девайсите в една алпака тенджера с метален капак, затваряхме я плътно и отгоре слагахме един камък, някоя вълна да не надигне тенекето. И не можахме да постигнем ефекта на нямането.

не сте я заземили. иначе гаранция няма обхват - метална кутийка от парфюм, жица до радиатора. слагаш мобилния вътре и му звъниш - "Телефона на абоната е изкл... " правиш дупка с диаметър 4 мм. и отново има обхват :) пък колкото до 4-те модула в един мобилен - е, ние може и да е хилим, но съм виждал хора дето си имат кобури по кръста да се влачат и с повече от 4 мобилни. сигурно тях би ги зарадвало да им ги съберат в един :wink: обаче проблема с батерията е сериозен. но както преди време се обсъждаше - има достатъчно солидни батерии - 5000 мАч мисля бях намерил една и ги докарваше да са реални за размера й. та при условие че глупавия ми самсунг кара 10 дена с батерия от 1000 мАч, защо да не може да бъдат 4 закичени на една такава? не е невъзможно. дори би било удобно. но няма да е евтино, дори и китаец да го прави.

Пон Окт 25, 2010 11:28 am
Профил WWW
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
head_up ме изпревари :)
наистина ако сте заземили тенджерата забравяш за обхват... фарадеев кафез :)

Иначе колега, дет викаш за самсунга, аз имам един (т.е. имах общо 2 такива) Samsung i600 смартфон с уиндоус голям дисплей и QWERTY клавиатура дето и той кара 10+ дни ... и аз не знам как го постигат

А в тоя ред на мисли за китайските извратени технологии преди години бяха пуснали един телефон дето уж караше в standby 1 година :) с 32 aH батерия ;) дето ги базикаха че зимата като закъсаш може да си подаваш ток на колата от нея
http://pcworld.bg/6114 Тоя от статията е с 16800 мАч батерия ама после пуснаха и с 32 000 мАч ;)

Пон Окт 25, 2010 1:03 pm
Профил

Мнение 
Klez, не знам дали си обръщал внимание на тази тема? та там се мъдреше въпросният апарат дето го зареждаш веднъж в живота му.

Пон Окт 25, 2010 5:01 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
За сетен път се убеждавам, че журналята са "много прост народ". Като прочетох последното изречение, направо щях да се скрия под масата (не успях - ниско ми е :-))
Неграмотните драсканици на журналята, явно са повлияли и на някой технически грамотни хора (като чета по-горе...)! От къде ви дойде на ум, че телефон с 4 карти има 4 антени, 4 предавателя и 4 приемника?! Ами той трябва да е колкото нокия 150. Познавам няколко човека с двукартови телефони и съм им звънял нарочно, в момент когато говорят по телефона (звъня на другата карта) - отсреща се чува: "В момента няма връзка с този номер".

Пон Окт 25, 2010 7:41 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Ako няма по 4 антени и предаватели как ще изпука пуканки ? ;))) Чакам ги и да проведат телефонен разговор през микровълнова ... ама да е захранена с лийнонката дето е 32Ач. ;)

Пон Окт 25, 2010 8:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Gogo написа:
За сетен път се убеждавам, че журналята са "много прост народ". Като прочетох последното изречение, направо щях да се скрия под масата (не успях - ниско ми е :-))
Неграмотните драсканици на журналята, явно са повлияли и на някой технически грамотни хора (като чета по-горе...)! От къде ви дойде на ум, че телефон с 4 карти има 4 антени, 4 предавателя и 4 приемника?! Ами той трябва да е колкото нокия 150. Познавам няколко човека с двукартови телефони и съм им звънял нарочно, в момент когато говорят по телефона (звъня на другата карта) - отсреща се чува: "В момента няма връзка с този номер".

Ми незнам бе човек. Не съм го отварял. Но знам как китаеца твори девелопмент. Както се реди пъзел. Взимаш едно парче и почваш да го "ръгаш". Ако не стане, пробваш друго и така..... В момента в който дисплея светне вече се продава :)

Затова не бих се учудил ако вътре има навряни 4 автономни модула. Щото съм виждал и далеч по "велики" изпълнения.

Макар че какво да се чудим на китайците. Те просто пак копират. Този път в маркетинга. След като може да има успешен продукт като самобръсначка с 5 ножчета, що да няма и телефон с 4 карти :):):) То баламурници на тоя свят - с лопата да ги ринеш.

Вто Окт 26, 2010 9:12 am
Профил ICQ

Мнение 
Ми е така и не е, 2 карти не са лошо, но и 3 не са излишни, аз имам 3 телефона, щатския сега съм го изключил, а единия служебен не съм го пускал година, ама са 3, като съм зад океано, ми трябват поне 2, поне, да не говорим че като бях там имах 2 щатски номера, та 3 сим карти не е лошо като идея, само дето аз обичам малки просто телефони с големи копчейта без много шаренийки, а това не ми се вписва във визията :)

Вто Окт 26, 2010 5:55 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]