| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 ebook reader
Понеже се заговорихме в друга тема, се разрових да видя къде е отишъл пазара на e-paper устройства.
Гледам това:
http://cgi.ebay.com/New-Amazon-Kindle-3 ... 51954422ae
Тоя амазон до колко е ограничен от към това какво зяпам на него? Мога ли да си качвам каквото ми скимне през компютъра или само каквото то ми пробута през амазон?
Сонито и то на тия пари върви:
http://cgi.ebay.com/Sony-PRS-600RC-Touc ... 4aa572179f
Гледам и други са се появили:
http://cgi.ebay.com/NOOK-Barnes-and-Nob ... 43a28999ef
Гледай пък китайците какво са измайсторили:
http://cgi.ebay.com/10-2-Google-Android ... 4aa5d41ab7
Това обаче не го включвам щото си е TFT, т.е. не гот за книги.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 29, 2010 11:10 am |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
Можеш да качваш всичко на Kindle-то.
Имам "Kindle DX" и "Kindle Wi-Fi" и съм много доволен и не съжалявам за покупката , макар че DX-a го взех за $500.
|
| Пет Окт 29, 2010 12:26 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Как се справя с PDF-те? Има ли такива дето отказва да отвори. Че тоя на PC-то я фонт му липсвал, я незнам какво, все се ъпдейтва.
А с кирилиците как е?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 29, 2010 1:05 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
Последна промяна Private на Пет Окт 29, 2010 11:19 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Окт 29, 2010 1:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тука се нагледах на китайски клонинг с е-хартия. цените са няколко пъти по-ниски.
обаче поддържа само китайски. дори латиницата му е куца.
еуснаците са направили някакъв фърмуер за това желязо, дето показва кирилица.
свалих го на една карта и де що намеря е-бук ръгам да видя какво става. досега не съм намерил играчка, дето да е потеглила с руския фърмуер. вероятно са им издялкали нещо специално за тях, тукашната масовка не потегля въобще. аз поне нямам ресурс да го боря за кирилица.
а и впечатлението ми не е особено добро. като че ли единственото предимство е огромното време без зареждане.
което си го решавам с 3 батерии в ръчния багаж
TFT ми е по-удобно на очите.
|
| Пет Окт 29, 2010 1:16 pm |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
PDF-и рядко ползвам , тези които съм пробвал не са имали проблеми ( освен бавното отваряне на някои по големи ) , проблеми с кирилицата нямам на DX-a ( http://blogkindle.com/unicode-fonts-hack/ ), a малкия си поддържа кирилица по рождение .
|
| Пет Окт 29, 2010 6:20 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
|
| Пет Окт 29, 2010 9:21 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Цецо, ела ми на гости да пийнем нещо, и ще прецениш дали подпалката ти харесва. Има си плюсове и минуси.
|
| Пет Окт 29, 2010 9:26 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Взех си последният Kindle Wi-Fi преди две седмици - харесва ми, текстовите файлове излизат много добре. PDFте също са добре. Музиката не съм я пробвал, но е много смешно като го накараш да чете на глас маймуница. Колегите го харесаха, някой даже май си и поръчаха. DXа може да го огрее малко по-късно.
Иначе харесвам тези
http://www.jinke.com.cn/Compagesql/Engl ... /index.asp
и ги следя от няколко години. По-скъпи са, но има защo - могат да четат повече неща.
|
| Пет Окт 29, 2010 10:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Grubi, това нещо има ли уеб браузер, с който да си браузваш сайтове или можеш само книжки да си купуваш с него? И ако има 3G-то и за браузване ли е безплатно или има някакви такси, че от описанието нещо не ми стана ясно  ?
|
| Пет Окт 29, 2010 10:59 pm |
|
 |
|
woody
|
В България с Киндъл с 3G можеш да браузиш Уикипедия (леле колко чуждици дотук) и магазина на Амазон. Може и евентуално нещо друго, не помня, но далеч не свободно нета. За щатите беше по-разширено, но още повече не помня. Някаква лелка по ревюта беше споменала Google maps.
Достатъчно бавно е, че да не искаш да браузиш въобще с него по възможност. Виж, вграденият речник е полезен.
Мен на моя Kindle DX ме дразни леко контраста, но новите дето са в момента са уж с по-добър дисплей.
EDIT: браузенето е безплатно. Засега ... ?
|
| Пет Окт 29, 2010 11:41 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Dimitar, има експериментален, но не съм го пробвал. Нямам 3G, но то си пише за кои страни е безплатно. Всъщност мизерията идва когато искаш да преобразуваш файлове - трябва да си плащаш. Тогова китайчето е по-добрия вариант. А дисплеите са едни и същи, само опаковката и подръжката, и рекламата са различни на тия @книги@.
Може да направя снимки малко утре.
|
| Съб Окт 30, 2010 1:46 am |
|
 |
|
woody
|
Плащаш си трафика по 3G-то тогава, и е разбираемо. Пращаш твой файл към Амазон, и после го получаваш конвертиран по 3G срещу такса на MB.
|
| Съб Окт 30, 2010 10:47 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Демек все едно нямаш безплатен интернет, освен да си купуваш книги разбира се  .
|
| Съб Окт 30, 2010 4:49 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А защо не си купувате кУмпютърджийски списания?! Желателно е не българска редакция защото вътре няма никой, дори реклами  От година-две почти не ми остава време да ги чета но си ги купувам (само избрани редакции/броеве) и се оказва полезно: дори по вентилаторната система да съм ги прегледал след време като ми затрябва нещо знам долу-горе къде да го търся.
Ми преди няколко месеца всички познати ми списания бяха посветени на е-боците с всички подробности които не прочетох защото не ме интересува. Аз все още не мога да изчета торентно заредените книги (на български!) в мултимедийния комп вечер преди заспиване а често се стига до сабахлъм.
Ако бяхте чели щяхте да знаете тънкашите, Open Source форматите (EPUB напр.) и Free източниците от които водещ е... Google Books (май).
|
| Съб Окт 30, 2010 9:51 pm |
|
|