|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:08 am
Джобс взе да се взима много насериозно???
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://cgi.ebay.com/10-2-Google-Android ... 4aa5d41ab7
http://gadgetmix.com/mids/zenithink-zt- ... g-android/
Кво да ти кажа, китайците вече се научиха да редят мозайката. Не е проблем да направят нещо подобно на Ipad, просто защото в Ipad няма нищо уникално. И следователно не е проблем да му се подражава.
Погледни китайското творение - Андроид, Cortex A8, 10.2 инча телевизор, GPS, даже са му набучкали и RJ45 мрежа и 3 USB порта. Както и да го погледнеш не по лошо от Ipad. Друг е въпроса колко здраво е направено  Но е факт, че Ipad няма нищо уникално както се вижда.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 29, 2010 11:21 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Естествено, че с платката не очаквах да взема акъла на хората в точно този форум. Знам поговорката за краставичаря и краставиците.  Простото количествено сравнение не го имам за много точно. И в един рутер за 40 лева има процесор, търкалящ Линукс, а в един цветен телевизор има ~30000 волта на кинескопа, следователно рутера е на същото ниво, а телевизорът е 10 пъти по-як от твоето изделие.  Съответно, ако в компания на експерти-преинсталировачи на Windows, някой омаловажи твоето очевидно сложно изделие, ще го избъзикам с голям кеф.  Ха, ами Парис Хилтън има ебаси и парите, без да е пипнала поялник през живота си. А шефовете на Goldman Sachs (онези с $900-те милиарда активи) си имат по две секретарки всеки, та за работата им стига и по една Nokia 1100. Кой сега е по-велик, М? За това подценяване на чуждите достижения става дума. А по моите критерии за кадърност и полезност, на предните места са инженерите, дизайнерите, програмистите - все хора, създаващи нещо. Далече назад отиват наследничките на татини парички като Парис Хилтън, въртячите на чужди парички като шефовете на Goldman Sachs, късметлиите да се родят над петролен океан като арабите и т.н. Стив Джобс е много ярък представител на първите и бъзикането с направеното от него го приемам почти лично, от което и едни тежки форумни спорове, от което и редовното заключение на някои от опонентите, че имам акции в Apple. А аз нямам и стинка там.  И аз ще дам още няколко примера. Когато беше представен iPhone, върховият модел смартфон на Nokia беше този:  Аз бях един от тези, които се влюбиха на момента в iPhone, виждайки бъдещето. И това въпреки огромното ми уважение към комуникаторите на Nokiaи като дългогодишен потребител на един модел от серията. Това е така нареченият "pizza box" - Apple Macintosh LC:  Компютърът се отваря може би веднъж годишно, а може и да не се отвори за целия срок на ползване. Въпреки това отвътре е подреден като аптека. Защо е този напразен труд? Както имаме наблюдения от PC-тата по това време, нещата бяха като насипани, кабелите минават на кръст - абе красота.  Още един пример за вманиачаване в детайла:  Такива неща действат на доста от хората, добре е всеки компютърен фен (конструкторите - задължително!  ) да пипне подобна машина или поне да я види в музей, за да си изгради правилен естетически вкус.
И когато китайските копирачи праснат индигото
на твоя дефибрилатор и го пуснат на 1/10 от цената,
ще ти е кисело, че си ги похвалил, когато са цакнали Apple. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пет Окт 29, 2010 2:44 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Като форма ще го докарат, ама контролерите няма да могат да ги изкопират. Как мислиш дали ще може да съживява хора китайския дефибрилатор.
Марковите компютри винаги са били подредени. Виж за слобените в гараж PC-та си прав.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Окт 29, 2010 3:33 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Няма смисъл да спорим, ти си потребител на айфон  :):) Не очаквам да признеш че е шарена дрънкулка.
Относно копирането на дефибрилатора от китайците - ми те няма какво да му копират. Те си имат собствени и си имат добър пазар за тях. А ако решат да го копират - винаги могат да го сторят. Просто там процесите на пазара са малко по други (за щастие) и копирането няма да им донесе кой знае какви дивиденти. Точно обратното - все се мъчим да сме максимално различни от другите, че като се почнат едни патенти и права.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Пет Окт 29, 2010 4:42 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Окт 29, 2010 4:28 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
@Private... тази история чувал ли си я...?
Що ми се струва, че бъркаш двамата Стив нещо...
PS: Джобс има арабски произход макар и без петролни кладенци...
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Окт 29, 2010 4:32 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Изцяло съгласен. И с това.
За това не знам достатъчно, за да имам менение. Не съм се интересувал от него (или от
когото и да е друг в бранша) като личност, зает съм със своите си разработки. С впечатлението
съм, че той е шеф на тия, дето правят разработките, и няма голямо техническо участие.
Което по-скоро го доближава до групата на тия по-горе - но може да се лъжа, това е
съвсем повърхностно впечатление.
Инак съм съгласен, че преди i-pod от епъл има и интересни неща, next също е интересен,
но след това всичко, което съм видял са дрънкулки и PC клонинги (x86 ли е е все такова
поне в мойто счетоводство  ).
Което не значи, че (някои от) тия дрънкулки са лесни за правене и са правени от
загубеняци, зад повечето от тях трябва да има по един, дето си знае работата.
Но не е от най-добрите, с тая умряла single-task система (?? май са така) не са
особено добра реклама за тоя, дето ги е правил.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Окт 29, 2010 5:47 pm |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
От около година работя във фирма, която се занимава със разработка на приложения за iPhone, iPad, iPod. Въпреки всичките ми колеги с iPhone, не се вдъхнових да мина и аз, все още си седя с HTC. Според мен най-голямата причина поради която се купува iPhone, е защото предлага изключително достъпен и огромен набор от приложения (другото е гъзария, ама него не го броим :Р). Иначе като хардуер определено не предлага нещо незаменимо, но няма как иначе да сваляш приложения от Appstore. Смятам, че iPhone e маркетингово постижение, а не толкова техническо.
|
| Пет Окт 29, 2010 6:10 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
у ваше село не знам как е, у наше е тъй - имаш ли айфон и голф 3-ка - ти си цар и гъзар. спорд мен само гъз, но това си е лично мнение. а ако опира до приложения - андроида ще им го сложи 2 ката. само че не стига само това, иска се да покажем иначе нереалния си социален статус. та... така  като видя айфон и липса на скъпи обувки разбирам, че човека дълго е гладувал, за да се похвали пред приятелите си и искренно съчувствам 
|
| Пет Окт 29, 2010 8:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Има хора които си ги купуват тия дрънкулки не за да се хвалят, а з ада им се радват и може и да нвямат за скъпи обувки ама пък не е задължително да се гелда на тях като на пропаднали гъзари ...
А за копираните продукти, въпрос на време е потребителите да се ориентират натам, но аз мисля да ги позлвам за съвсем други цели, от доста врме търся нещо подобно на добра цена, говоря за нещо като iPAD и сега си намерих много изгодно, чакам мостри 
|
| Съб Окт 30, 2010 12:09 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Вие още ли не сте схванали ,че Джобс мина от света на техниката в света на услугите, и то не на кои да е а МОНОПОЛНИТЕ услуги. А сега кажете има ли беден монополист? Човека си е прежалил кръста пред няколко чичко-паричковци и сега си е рахат. Дето се вика 5 минути срам, после чики-рики айтуни-локуми, айфони-мобефони , айпади-шоколади, оп-са... 
|
| Съб Окт 30, 2010 1:29 am |
|
 |
|
head_up
|
Въпрос на преценка е кое наистина отразява социалният ти статус, кое отговаря на потребностите ти и до колко можеш да ги задоволиш с това което изкарваш. това, че някой предпочита да "инвестира" 800 - 1400 лв за дрънкулка, но реално не може да си я позволи без да лишения - това е гъзария. А ако имаш високия социален статус ... е, тогава да дадеш 4 цифрена сума за телефон е нещо нормално и равностойно на това, което добре премерния потребител отделя от джоба си, за да получи приблизително същата функционалност.
основата на тоя тип играчки е, че масовият потребител е "гарга" - да е лъскаво и луксозно и ако може - най-новото, да привлича внимание. не знам, разни хора - разни идеали.
и както на всички е ясно - някой е усетил какво има в главата на потребителя - т.е. какво липсва там - и го е използвал. доста добре - сега и да не си купи Сони, то всички знаем, че МОЖЕ да го направи  добрият бизнесмен не е толкова инженер, колкото психолог...
|
| Съб Окт 30, 2010 1:42 am |
|
 |
|
Private
|
От третия път ще успеят, упорити са. Традицията повелява осцилоскопът да е Tektronix, a мултимерът - Fluke, иначе не се върши работа. Да, ама отиваш в магазина, гледаш какво се продава, и току избереш нещо жълто. Другата електроника, компонентите, колите - и там е така. Традициите не са това, което бяха.  Като компоненти по платките - да, но като цялостно вътрешно изпълнение - не всички. Мислех да търся примери в снимки, ама се отказах, лесно е да се намерят. Години, преди да стана потребител на iPhone, съм се кефил на Ябълковата компания. Още от едно американско изложение в НДК, където невиждания хит бяха отпечатани долари със твоя снимка вътре, touch screen със светодиодна матрица пред кинескопа и разбира се - Apple Newton, който беше като паднал от марсиански кораб. После срещнах тухлата-четворка Macintosh Plus, после и други джаджи, от които съм впечатлен. Да бе, ще признавам.  Аз си имам причините да го харесвам и намирам за полезен, на други определението "гъзар" им е хардкодирано, само ще се хабим да се обясняваме. Всеки да се радва, на каквото си иска. Не бях чувал историята, не бъркам двамата Стив, но и Джобс не е известен единствено с това, че раздава концесии на чужденци да помпат черно злато. И Бил Гейтс като луд-млад е арестуван за хулиганство в полицията, но това не е върховата точка в кариерата му, а също така не е причина някой да откаже Windows, нали? Когато е бил във фирма от двама, сигурно и прахта е бърсал в офиса, опс, гаража.  После се е качил по етажите, стигнал е до CEO на доста голям отбор инженери, дизайнери и програмисти и сега е в позицията компанията да се олицетворява с него. Не се заблуждавам, че всяко транзисторче и надписче по изделията е негово лично дело, все пак не е бате Бойко.  Съгласен съм с това, защото виждам и себе си в групата.
Първият си компютър го сглобявах на етапи, като си купувах част по част, че беше скъпо.
Първият си смартфон го взех с излизане на червено.
Настоящият ми поялник Weller го взех за сума, която беше около една пета от заплатата ми.
Каква е равносметката:
Компютърът ми даде преднина в материята, с която сега си изкарвам заплатата.
Смартфонът Nokia 9110i ми даде преднина откъм функции, която ми помогна
без особени вълнения да наблюдавам как хората сменят джаджи една след друга,
следвайки всяка излязла новост. А моята вярна стара тухла и досега си я ползвам
като основна, защото е мислена най-вече за сериозна работа, а не за развлечение.
iPhone засега е втори, но ще застане на основна позиция,
пък нека да е с имидж на дрънкулка, дреме ми.
До морето може да се стигне и със влак, и със розов кадилак.
Второто ще е в пъти по-удобно, а какво ще си кажат зяпачите... ами дреме ми.
Поялникът не ме е предал и за момент за всичките 7-8 години.
Ако бях продължил по пътя на поялниците за пет лева от железарията,
щях да съм сипал пак тези пари, но придружени със псувни и губене на време.
Това, че се обзаведох с неща в някаква степен над стандарта ми, спомогна
за удовлетвореност, която по-ниският клас аналози няма как да ми доставят.
Последна промяна Private на Съб Окт 30, 2010 12:12 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Окт 30, 2010 9:31 am |
|
 |
|
medeamona
Ранг: Новодошъл
|
@ head_up Да ти кажа, прави впечатление, че потребителите на тези дрънкулки да ги наречем (т.е. телефон дето отдавна не е вече само телефон) са основно хлапета и хора, които няма с какво друго да блеснат.
А тези, от които би очаквал да имат подобни неща, карат с обикновени тутурутници, тип слушалка, дето казват само "Ало".
BTW забелязах, че и-фона смущава електрониката за отчитане на сърдечен пулс на вело-тренажора у фитнеса. На оназ хава и трябва само и-фона да си потърси мрежа или да почне да бибитка и започва да отчита някакви бесни стойности (пулс 190 не знам как ви звучи).
@ji4ka Роди се нов чалга хит!!!
_________________Айде сега и на инженери ли ще се правим? 
|
| Съб Окт 30, 2010 11:46 am |
|
 |
|
Private
|
... което биха направили и милиарди други GSM апарати,
защото все пак са радио-предаватели.
Но iPhone смущава някак по-гъзарски така. 
|
| Съб Окт 30, 2010 12:18 pm |
|
 |
|
head_up
|
което не е точно така. някой апарати наистина "бичат" та чак "тревата пее". не съм имал възможност да чуя как "пее" айфон-а, но определено има разлика между апаратите. сегашният ми самсунг тип "слушалка" не ще да накара усилвателя да писка, но пък кютюк-а 9100-то както и нек е616 определено може, а няма да ти казвам какво пискане до небесата настваше едно време с Ериксон GH337 мисля беше - тва от три метра пукаше колони, ползвал съм го за бъзик по спортни празненства и събития едно време като ходехме още на училище. голям смут наставаше на пулта  . сигурно мозъчните увреждания са ми от тоя последния
та разлика има и от GSM до GSM и като нищо дрънулката може да е по-мощничка от към излъчване 
|
| Съб Окт 30, 2010 12:42 pm |
|
|