| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Пробвах и мавруд, Асеновград, 2005. Ми много прилично винце, не е от най-евтините, горе долу балансирано цена-качество. Що съм останал с лоши спомени от тоя мавруд незнам. Напоследък взе да ми се услажда 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 01, 2010 10:31 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
абе хубав е мавруда, ама е още по-хубаво ако намериш някой местен да ти продаде от домашняка, щото това купешкото - е, няма много грозде вътре, но пак качествено са го излекували. та не знам кой ден ще отскоча до там или ще пратя хабер на един колега - все ще намери от свои хора някое 10-ина литра  ама хубаво нещо е винцето, хубаво... стига да е наистина вино в бутилката! пък и как гони настинката с прилично количество черен пипиер в него - като за сезона е. или само си търся извинение 
|
| Пон Ное 01, 2010 10:59 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ох лошото е че с "домошарките" няма никаква гаранция, ако не познаваш лично човека. А аз такива контакти вече нямам.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 01, 2010 11:01 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Да не отварям нова тема за кафето...
Някой прави ли си в къщи еспресо и какво ръга в машинката? Моята е за обикновено мляно, уж ставала и за хартиени пакетчета ама не съвсем.
Аз купувам "Н.Бр." поради ред причини: добри спомени, патриотизъм, по-ниската цена и надеждата че ще е по-прясно заради последния факт. Но вече в четвърти пакет огън кафето е без грам аромат и с вкус на изпушил грец. Аз ли съм карък или...? А мислех да го препоръчвам на гръцкия ми шеф да го продава за евтино но качествено кафе.
|
| Чет Ное 08, 2012 11:55 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
 Re: Да не отварям нова тема за кафето...
Illy E.S.E. дози (филтър), че е най-мързеливо и почти не иска почистване за разлика от мляно.
|
| Пет Ное 09, 2012 1:10 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Бреей какво хубаво се оказа това червено вино...ама кое?
Бонго, Ноеа Бразилия задръстваше цедката (т.е. имаше някаква добавка), помпата не можеше да избута водата и ставаше голяма свинщина. Инак ако по патриотични съображения искаш да подкрепиш родните кафеберачки що не, като жънат кафето на полето да попеят и за тебе  . Жената купува някакви опаковки дето май са просто най-евтиният вариант в Метро ли, в Дарфур ли (Карфур де). Повечето пъти е добро, бивало е и по-добро от разни уж маркови (чибо и подобни). Имам усещането, че във всички опаковки сипват едно и също, каквото докарал параходът тоя път. Та бих ти препоръчал това де, безмарково куче марка от Метро. Хем пак ще е навярно набрано по родните поля  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Ное 09, 2012 6:53 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
 Re: Да не отварям нова тема за кафето...
Не е карък , Бонго. То това кафе така си мирише. Ако повечко купуваш , може и да попаднеш на пакет с миризма да изгорял селенов изправител  . Има голям избор от хубави и не много по-скъпи кафета, трябва само да потърсиш и да опиташ. Относно червеното вино: Ето една интересна публикация, която разказва как се прави вино: http://kaka-cuuka.com/118
|
| Пет Ное 09, 2012 9:28 am |
|
 |
|
Цецо
|
Аз по едно време също бях почнал да пия кафе в къщи. Ама после спрях. Пия само навън. Така хем пия по-малки количества, хем си намирам повод да поспра малко работата един-два пъти през деня за 15-30 минути. Остава само проблема да си намериш място където кафето ти харесва и си готов 
|
| Пет Ное 09, 2012 11:03 am |
|
 |
|
zaphod
|
по пътищата из балката разни дядовци продават вино, купувал съм и ми харесва много. аз обаче към вино не съм претенциозен, за разлика от маслини или бира примерно. което е жалко, всъщност много искам всички маслини да ми харесваха така както почти всички вина ми харесват, но за съжаление точно най-популярния мамут, дето го тъпчат навсякъде, ми е отвратителен и въобще не го ям. тия дето се гордеят с изтънчения си вкус са просто нещастни хора които се гордеят с нещастието си.
|
| Пет Ное 09, 2012 11:38 am |
|
 |
|
Цецо
|
От БГ вината - Телиш във всякаквите му разновидности и Асеновградски мавруд. Сигурно има и други, ама не ми се експериментира.
|
| Пет Ное 09, 2012 12:07 pm |
|
|