Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
ebook reader 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Grubi написа:
Всъщност мизерията идва когато искаш да преобразуваш файлове - трябва да си плащаш.....

Не трябва ---> http://calibre-ebook.com/

Съб Окт 30, 2010 11:47 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ми мен лично ме интересува как се справят с PDF-те. Т.е. трябва ми информация от хора инженери, а не литературоведи :)

Аз четох по форумите, всички викат - ами отваря PDF. Ама аз такива PDF срещам, дето докато ги отворя на ПЦ-то ми се отелва телето, а на PPC-то пък..... въобще. Или ако се отворят се прелистват по една седмица на страница :)

Та с по сложни PDF как се справя. Достатъчна ли му е резолюцията, щото той PDF е шантаво животно и доста често и резолюцията е от значение за комфорта при четене от PDF. И бързо ли ги търкаля? Говора за 6 инчовия вариант. Големия вече ми идва нефункционален като габарит, пък и цената му е прекалена за да го взема, да го почовъркам и да го забравя, което е силно вероятно да се случи :)

Пон Ное 01, 2010 10:00 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Силно се съмнявам със сканирани PDF-и да се оправя, щото там и PC-тата се задъхват, а и доста RAM иска за да разпъне картинката, и после да я скалира. Не бери много надежди в тая посока.

Пон Ное 01, 2010 12:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е не чак сканирани не :)

Пон Ное 01, 2010 12:40 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Другата болест са тия с много EPS вътре, дето чертае някоя картинка по няколко секунди на PC.
За един нормален PDF от типа на чаршаф на MCU, мисля че може и да е търпимо. Ама докато седна да го проверя на практика, ще мине време. :D На малкия Kindle обаче не знам доколко е добра идея - едно че е с малко "пиксели", второ че то дискретни пиксели като такива няма, а са разнородни доменчета които се групират.

Пон Ное 01, 2010 12:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е ако не става за ПДФ... за чии ми е.

Пон Ное 01, 2010 12:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Ама аз такива PDF срещам, дето докато ги отворя на ПЦ-то ми се отелва телето, а на PPC-то пък..... въобще. Или ако се отворят се прелистват по една седмица на страница :)

Ми ако ползваш акробат-а така ще е...
Foxit се справя в пъти по-бързо и е по-лек...

Пон Ное 01, 2010 1:57 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Бърз лек .. когато го пробвах се оказа че е бъгав и не се справя с картинки , особенно схеми и лейаути на платки ...

Пон Ное 01, 2010 2:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А, що бе, много рядко се случва нещо да го препъне тоя foxit. Веднъж-дваж ми се е
случвало досега (а тук основният смисъл на wintel телевизора е да чета pdf-ите).
И е много по-чевръст от акробат - който също го държа инсталиран, точно откак веднъж
foxit не се справи с един файл. Как тия от акробат успяват да задръстят система с две
двугигахерцови ядра и 2 гигабайта памет ми е неясно, но мажат поредния слой върху предното
засрано по въпроса, очевидно :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Ное 01, 2010 5:53 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Цецо, до няколко дена трябва да ми пристигне това:
http://www.amazon.com/gp/product/B002Y2 ... ss_product

и ще мога да кажа някакви впечатления.

Ако искаш може да пратиш и някой специфичен pdf дето казваш, че на PC бавно се зарежда и да видим как ще го отвори.

Вто Ное 02, 2010 6:25 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ми понеже и аз точно същото бях загледал, тамън ще ползвам информация от първа ръка :)

А chm файлове отварят ли тия амазони?

Вто Ное 02, 2010 11:23 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Ми понеже и аз точно същото бях загледал, тамън ще ползвам информация от първа ръка :)

А chm файлове отварят ли тия амазони?

Content Formats Supported Kindle (AZW), TXT, PDF, Audible (Audible Enhanced (AA, AAX)), MP3, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion.

Приятно съм изненадан от Evince ( Document Viewer ) , много добре му работи търсачката, още докато пишеш думата и намира първото й срещане, а натискайки Enter индексира търсената дума до края на файла, при което на всяко натискане на Next не се налага да търси, ами директно скача там.

Сря Ное 03, 2010 3:51 am
Профил WWW

Мнение 
и аз като вас попържах акробата и foxit-а преди да открия това http://www.tracker-software.com/product ... nge-viewer отваря каквото му дадеш, лекичък е и най-важното - можеш да едит-ваш в пдф-то. особенно скритите бележки са ми любими - помагат като забравиш нещо какво е било точно, щото често ми се случва ... :oops: Използвал съм някаква по-стара версия, която беше портабъл - хич не я инсталираш. буташ в някоя папка, шорткът и нищо не маже по бозата :) И имаше free вариант, та и с лекове не се разправяш. Абе струва си...

Сря Ное 03, 2010 11:26 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Е ако не става за ПДФ... за чии ми е.

Kindle 2 работи доста добре с PDF файлове, дори ме учудва колко бързо успява да опресни екрана от
страница до страница, при положение, че има доста графики за изчертаване. Но 6" дисплей е малък
за да четеш в Portrait , с лупа става :-) Затова го обръщам в Landscape и там по се ядва. Примерно
една страница A4 се чете на три прехвърляния, шрифта е сравнително голям, но все пак си е ситен.
Може би Kindle DX с неговия 9.7" е доста по-добра алтернатива. Ще видим, засега не съм обмислял,
но може да видя DX-а как е. Отделно книжарниците Barnes & Nobel са пуснали 7" Nook с цветен
дисплей, все се каня да се отбия, има една по път, да го разгледам.

Пон Ное 08, 2010 7:00 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Поиграх си и аз 1-2 с Kindle-a и ми се струва доста удобен когато се чете текстов документ където можеш да си нагласяш шрифта. За pdf не е толкова удобен. За да са прилично големи буквите (дори и в Landscape) трябва страницата да не е фитната по големината на екрана обаче става дразнещо с това скролиране на ляво-надясно. За бързината на отваряне е наистина добре. Дори и pdf-и с доста картинки се отварят сравнително бързо.

Не мисля, че ще го ползвам за четене на документация. Изглежда ми неудобно за тази цел. Ако успее да се конвертира pdf-a към някакъв друг формат само да си увеличиш шрифта така, че да не се налага това скролиране наляво-надясно ще е доста удобно.

Другото което не е много приятно е ако имаш цветове по документа. Буквите се показват доста бледички и малко трудно се четат.

Пон Ное 08, 2010 7:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща