|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:15 am
Не видях тема "Честита демокрация!" :)
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Не видях тема "Честита демокрация!" :)
Спомням си как навремето дойде комшията да ми каже да си пусна радиото а аз пуснах касетофона на запис. Тези касети после станаха хит ама първите записани думи бяха на министъра на отбраната (как се казваше?): "Безпримерен волунтаризъм..." - за т. Живков.
Ама к'вой туй "волунтаризъм"? И до ден днешен ме човърка пък някак си нямам желание да питам чичко гугъл 
|
| Чет Ное 11, 2010 1:22 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Преобул се Илия и ... пак в тия.
Равносметката за 21 години е: В българия пак си комунизъм, управлява ни протежето на Тодор Живков. Щатите ... комунизъм. Я си гъкнал те водят на екскурзия в Гуантанамо на спа процедури. http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3392731
Май само китайците откиха капитализма ... в най-чистия му вид. Работиш за да не умреш от глад. Ако се разболееш или работиш болен или те изхвърлят на улицата и взимат следващия от опашката.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Ное 11, 2010 1:29 am |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
 Re: Не видях тема "Честита демокрация!" :)
Министъра на отбраната тогава се казваше (другаря  ) Добри Джуров. Аз навремето се бях запознал с внучката му чрез един мой приятел. Много хубаво момиче беше...
"Волунтаризъм" не знам какво е ама според мен идва от "voluntary" т.е. нещо на доброволни начала.
|
| Чет Ное 11, 2010 5:51 am |
|
 |
|
zaphod
|
я, вярно наистина, ептен изключих
още помня надписа в кабинета по история "колелото на историята се върти, и ще се върти до пълната победа на комунизма"
е, стават вече 21 години от първото завъртане на колелото в обратна посока, да видим кога ще е следващото 
|
| Чет Ное 11, 2010 9:01 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе мрънкай си.
Ама май не помниш как едно време за да идеш до роднините в Мелник ти трябваше специален документ. За да идеш в Соц лагера разрешение от партийния секретар. А за да видиш гнилия капитализъм на живо се искаха връзки до 10 коляно, малцина имаха такъв шанс.
Или как банани имаше само на Нова Година (Коледата беше капиталистически празник).
Или как се чакаше 20 години за една шибана Лада. И как в магазините имаше само празни рафтове и ти трябваха връзки за да си купиш телевизор или печка.
И как частен бизнес беше смъртоносно занимание. Под "предприемчив" се разбираше да си станал партиен секретар.
И как магазинер, бензинджия, тираджия и сервитьор бяха едни от най-уважаваните професии. Щото имаха достъп до ВАЛУТА. Онова гадно капиталистическо зло. И кой знае защо, хората притежаващи капиталистическа валута бяха богоизбрани в социалистическия рай. Щото за тях имаше специални магазини наречени Кореком. Където имаше всичко. Но те бяха недостъпни за истинските соц. баламурници. За тях имаше празни рафтове. Пълен абсурд.
И как се слушаше тайно ББС и Дойче Веле. И как се внимавше какво приказваш, че за грешни приказки се случваха доста неприятни неща.
Въобще напоследък чувам много носталгични приказки за ония "хубави" времена. Ебем ти аз хубавите времена... Който си мисли, че нищо не се е променило в БГ за 20 години, да иде на екскурзия в Северна Корея и като се върне, пак ще си говорим.
Та на 10 ноември се случи нещо хубаво. Имаш Избор. Избор да избягаш ако щеш.
Щото преди и това не можеше - харесва ти или не - на границата за утрепан беглец от социализъма се раздаваха награди!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 11, 2010 11:36 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Най-големите достижения на демокрацията ни са : кривия банан(по всяко време), автоморгите и това ,че лесно може да избягаш от..."демокрацията".
Демокрация не значеше ли "народовластие" - що ми се струва ,че и преди 10-ти съм го чувал това. 
|
| Чет Ное 11, 2010 1:23 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
"Демокрацията" само позволи да се види колко калпав народ сме. Защото тези, които можеха да променят нещата (имаха достатъчно потенциал за това) предпочетоха да отидат на удобното, а останалите, които дори и някога да са имали също потенциал да променят нещо, останаха тук, но се поквариха и положението на народа стана още по-лошо.
Защото, ще се съгласите, едно е доброто просто да липсва, друго е когато доброто бъде опорочено от тези, които го носят (или могат да го донесат). После, за да доизлъжат съвестта си, започват да наричат злото добро и доброто- зло. Объркват всички етически понятия и така унищожават всяка алтернатива за още непокварените (т.е. младите).
Ето така се формира народ, който счита за нормално да краде (вкл. да не си плаща данъците), да лъже, да развратничи както и най-долните същества на земята не правят. Убийци, насилници ...
Това не е демокрация. Това е бълвоч.
В България няма свободни хора. Всички са роби или на корупцията, или на разврата. А най-вече на двете. Малцината, опитващи се да не помъкнат крак с масата, мълчат засрамено в някой ъгъл, засрамени, защото Господарят на България- (има си две имена: г-жа Корупция и г-н Разврат) е отсякъл:
-Такива трябва да се срамуват! (докато бъдат изтребени или станат като нас)
_________________ Хайде де!
|
| Чет Ное 11, 2010 1:54 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Тук съм 110% съгласен.
И въпреки всичко предпочитам калпавата демокрация пред калпавия социализъм. Щото е ясно, че каквото и да е - все ще калпаво де. просто толкоз си можем.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 11, 2010 2:06 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
На всякъде е така. Тук в Парагвай още милеят за дуктатурата на военните преди 20-ина години. Особенно полицайте, много им липса това, да надуват сирената и всички да бягат да се крият.
|
| Чет Ное 11, 2010 3:03 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Не мрънкам за комунизма, нито за онова време. Просто правя паралели, какво беше преди и как е сега. Не съм ходил до Мелник, ходил съм отвъд Видин и войници с автомати се качваха в автобуса и проверяваха документите и питаха, защо отиваш към границата. Аз лично не съм изпитал особенна нужда да ходя извън българия, всъщност ако изтрепеш българите тука си е едно много хубаво местенце. Е сега пък има банани ама няма круши с вкус на круши, ябълки с вкус на ябълка ... Е сега може веднага да си купиш ако искаш и ферари, проблема е че за една лада трябва да работиш и спестяваш 20 години. Не мисля, че е някакво подобрение. Не че сега, ако си направиш частен бизнес, няма поред да ти се изредат 20-30 инспектора, всеки да ти го сложи по малко. Не, че не може да се събудиш една сутрин и да се окаже, че си продал успешния бизнес на някакви мутри за 2 лева, а ти си собственик на 5 фирми дължащи 5 000 000 на държавата. В момента сервиьорка и барман са най-желаните професии. Никой не иска да става физик или химик. Ами напиши в форума, че не те кефи премиера и си му приготвил един хубав снайпер. И ще видиш нинджи в 04:30 през ноща. Бил съм прекалено малък за да мога да преценя дали беше хубаво или лошо. Като си дете някой неща ти ги спестяват. Имах баби и дядовци на село, хляб в магазина винаги имаше, така че гладен не съм бил. И като казвах на хората "Бягай Керемиди Падат" наистина се разбягваха, но тогава не разбирах защо.
Това, което стана преди 21 години беше добре режисирана сценка, подобно на сценката от преди 9 години. Интересно, че хората се лъжат и вярват в приказки за малки деца.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Ное 11, 2010 3:43 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
...
Последна промяна FiTTiLA на Чет Ное 11, 2010 8:02 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Ное 11, 2010 3:59 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не ми се спори. Имаш доста объркани представи за миналото, а имам чуството, че и за настоящето.
А това което стана преди 20 години беше просто един естествен процес. Т.е. разпада на оная система беше неизбежен, а не предизвикан и режисиран. Просто едни хора го знаеха по-рано и се погрижиха да извлекат дивиденти от това. Нормално - хранителната пирамида е съществувала и тогава, съществува и днес и ще съществува и в бъдеще.
|
| Чет Ное 11, 2010 3:59 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Дай се видим по Коледа, ще ходя до Бразилия, до Копа Кабана, колко му е да се отбия до Парагвай
За 10-ти ноември: да Ви пикая на демокрацията !
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Ное 11, 2010 6:23 pm |
|
 |
|
traqn_savov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Окт 01, 2009 8:50 am Мнения: 125 Местоположение: Varna
|
всички системи на управление си имает както предимства така и недостатъци, и на повечето недостатъците са повече от положителните качества..
_________________http://truna.freehosting.bg/
форум за механици..
"Любителска електроника" не означава скапана а означава с много любов правена..
Ако можеше да се съберат техническият отдел на atmel и маркетинговият отдел на microchip, ще се получи нещо велико.
|
| Чет Ное 11, 2010 7:31 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми ела и пикай  От далеч е много лесно да се намират косури.
И да разбирам ли че според теб преди 10 е било по-добре? Щото ако не се беше случил 10ти ти най-вероятно нямаше да видиш Чикаго на живо.
|
| Чет Ное 11, 2010 8:14 pm |
|
|