|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:13 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Фотоапарати, снимки, компютри?
| Автор |
Съобщение |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
 Фотоапарати, снимки, компютри?
Хрумна ми идея да си организирам архив на нещата които правя, и искам да включа и детайлни/качествени снимки на различни платки, детайли и т.н.
Настоящия ми фотоапарат се включва към РС през усб, но докато е включен на USB не позволява да се снима, а искам да имам постоянна връзка на фотото с РС и да позволява снимане с непосредствено сваляне в ПЦ и дообработка.
Някой ползвал ли е апарат с подобни възможности?
|
| Съб Ное 20, 2010 2:12 pm |
|
 |
|
sigkill
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 29, 2007 2:22 pm Мнения: 309 Местоположение: Vratsa
|
Занимавам се с хоби фотография и отделно професионално с ремонт на фото и видео ама модел с такава възмозност не съм срещал , може с някаква веб-камерка от по-висок клас но ще трябва да се примириш с по-ниското качество на снимките.
|
| Съб Ное 20, 2010 2:59 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Трябва ти фотоапарат който да може да работи и като WEB Camera но тази функция май я има само в старите модели с ниска резолюция.
А ако си навит да се бръкнеш:
http://www.logitech.com/en-gb/webcam-co ... ns/webcams
http://en.store.creative.com/products/w ... ?catid=218
или разгледай при Sony, JVC, Casio и т.н. или пък виж за някое Crypto или A4 които са евтини и почти качествени.
Ако се задоволиш с до 2 мегапиксела изборът е голям а тази резолюция според мен си е напълно достатъчна. Ако държиш на супер качество трябва да си организираш цяло фотоателие ама тогава спокойно можеш да си смениш професията 
|
| Съб Ное 20, 2010 4:06 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Малко в страни от темата: Имам Canon Power Shot A70. Правеше страхотни снимки, нищо че е само 3.2 МР, но му загина сензора. После разбрах, че за каноните това е често срещан дефект. Нещо можеш ли да направиш по въпроса?
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Съб Ное 20, 2010 6:29 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Фотоапарати, снимки, компютри?
Някой от професионалните DSLR-и на Nikon или Canon би ти свършил идеална работа  .
|
| Съб Ное 20, 2010 6:57 pm |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
Lupus аз имах Canon А60, и с моя същото се случи
а към автора... ако това е което търсиш (поне така разбрах) тоя същият канон можеше да го закачиш към компютъра през USB и с един негов си софтуер да го управляваш от компютъра... абсолютно пълни настройки върху всичко (каквито имаш и от фотоапарата) само че от компютъра, натискаш един бутон на компа и фотоапарата снима и прехвърля снимката 
|
| Съб Ное 20, 2010 7:12 pm |
|
 |
|
sigkill
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 29, 2007 2:22 pm Мнения: 309 Местоположение: Vratsa
|
Не , за канон потърси техен сервиз , нямам представа дали още важи за този модел безплатна смяна на ццд , проблемите са от откъсване на бондиранищите проводници от ццд чипа , нещо като "пурпурната чума" през 60-те ...
|
| Съб Ное 20, 2010 7:16 pm |
|
 |
|
Ники
|
Имах Канон А55( по спомен) който умря 10 дни след гаранция и сумата за ремонта беше колкото за нов, нямам спомен какъв беше проблема, но това ме отказа от тази марка.
Ако все пак Канон имат екстрата, която ми трябва, ще преразгледам мнението си 
|
| Съб Ное 20, 2010 8:03 pm |
|
 |
|
amdatlon
|
Подкрепям мнението.
Имам
Canon PowerShot S2 IS
http://www.livingroom.org.au/photolog/c ... s20-IS.jpg
Има почти дистанционно от компютъра, когато е включен към УСБ-то .
Можеш да Зуум-ваш , да снимаш , променяш настройките . Много се ми хареса тая екстра 
|
| Съб Ное 20, 2010 9:05 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
На този модел брака е 100%. В сервиза на Канон ги оправяха на конвейр, не знам защо не си ги потърсил преди 5-6 години когато модела беше актуален. Като го хванеш за снима и го осучеш леко се оправя за малко  . Та тези апарати, ако не се лъжа имаха възможност да се управляват изцяла през компютъра, само че незнам това как ще помогне на автора на темата. Според мен е по-удобно в някое кътче да сложи добро осветление, бял фон и фотоапарата. Прави 20 снимки не една, на всеки момент от сглобяването и накрая ги сваля и обработва наведнъж.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Ное 21, 2010 3:12 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Апарата е купен април 2004г и до миналото лято си работеше като пушка. Ще проверя в Пансервиз дали не могат да го спасят все пак.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Нед Ное 21, 2010 10:01 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Дефектна серия сензори на Sony, заляла доста производители.
Имах S1 IS от 2004-та година, спомина се преди 2-3 години, мисля че даже нещо по форума бях писал. Лятото го подарих на един приятел американец, той звънна на сервиза на Canon, и онези казаха че ще му засилят кутия за транспорт. Тоест все още си важеше обещанието Canon да оправят всички засегнати след-гаранционно. За у нас обаче ... 
|
| Нед Ное 21, 2010 4:32 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Същият случай - S60 от 2004 - миналото лято почна да се предава. Ако някой чуе за вариант за еФтино оправяне, да казва. Иначе сензора май е 200+ лв и не си заслужава.
|
| Пет Ное 26, 2010 3:35 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|