|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:21 pm
| Автор |
Съобщение |
|
am stereo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Нед Ное 21, 2010 8:45 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Ное 22, 2010 9:50 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми аудиофили, какво да ги правиш.
Ама всъщност като се замислиш - какво лошо. Занимават си се хората. Вярват си. Пък и мама му стара, може наистина да имат ухо с диапазон от 5 до 50 Кхз, знам ли. Аз понеже съм някъде на телефонната честотна лента - как да ги съдя???
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 22, 2010 11:09 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
".....Схемата още я творя и за мое учудване с качествени слушалки се чува как на на едно парче на Pink Floyd минава камион покрай студиото ...."
как не чува отскубването на пичи косъм от чистачката на горния етаж на студиото, понеже се почесала където я сърби, защото на някое лирично парче на пинк флойд и трепнала душата в гащите
и после се чудя как може да има фирма(френска) да предлага усилвател с 4 колони за 100к ево - не за концертна зала а за къща. там също кабелите са сребърни и друга стръвчица за аудиошаранчета т.н....
но докато има балъци тарикатите нема да умрат(ударението е на у  за да е правилна пословицата)
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Ное 22, 2010 1:18 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Ами то внушението прави чудеса. Може пък тия +100к$ наистина да им подействат на нервната система и слухът им да се изостри. Хората открай време са си сноби. Един носи златни ланци (10кг.), друг си набол пиърсинг (пак 10кг), трети се гелосал, като че се е завирал на едно място....(отдето е излязъл първоначално). Като погледнеш, все безсмислени работи, но ако карат човека да е щастлив.. къде е проблема?
|
| Пон Ное 22, 2010 9:59 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Проблем възниква когато се опитват да убедят и теб за нещата, в които вярват - а ти не искаш да бъдеш убеждаван. Недай Боже някой такъв да вземе да ти се хили зад гърба, че не си чувал ония сладки 100кХз дето той ги усещал от крайносто съпало D-клас на колоните, за които е платил също 100к. Лично според мен чува писъка на портфейла си де, но това е друга тема. Та ей такъв, убедителен да го избухаш, също убедително, с трите тома "анатомия и заболявания на слуховия апарат" с твърди корици - малко му е, ама поне може да реши да не те занимава втори път с неговите психози...
|
| Пон Ное 22, 2010 10:19 pm |
|
 |
|
velio
|
Абе каквото и да приказвате, друго си е да слушаш на такава техника. Не можеш почти да видиш такова в хоремага.
Вероятно цената е понадута доста, прекаляват до невъобразимост с някои несъществени детайли, но като цяло, ако се пренебрегнат тези "недостатъци" си е голямо удоволствие да слушаш такава техника.
На HiFi експото тая година успях да чуя някои озвучителни тела, които лично мен ме грабнаха. За съжаление цената далеч не ми е по джоба. Друг е въпроса колко е оправдана.
Явно тово е положението - средна хубост няма...
|
| Вто Ное 23, 2010 1:45 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Абе то работата не е само до техниката и кабелите.
То и стените ти требе да са изчислени, и не мойе да турнеш гипсова шпакловка и прочие.Требе си сметки, пък покрития(не като тези малоумници със корите за яйца- един познат дето забиваше в пунк група така си беха олепили стените на студиото)
то може би тогава вече става скъпото, за цялостното решение..
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Ное 23, 2010 3:55 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми незнам. Аз като бях в дома на един такъв аудифил ми показваше някакви високоговорители дето стрували 4 цифрени суми бройката. Голямата работа била в това че са широколентови. Т.е. един говорител за целия спектър. Незнам как ще да е направен, малко невъзможно ми се струва чисто механически. Ама знам ли....
Та в такова нещо има известен смисъл, защото всеки филтър, малко или много внася изменения в сигнала. Докато идеалния говорител би трябвало да работи без филтри. Та ако има наистина такива говорители (а не са плод на болни рекламни фантазии), то те вероятно могат да допринесат нещичко... Не че аз бих чул разликата, но да кажем че хора с по специални уши могат и да я намерят.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 23, 2010 4:11 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе разлика има. Като излязаха МП3-ките адски ме нервеше качеството (то и при CD-тата го недоумявах но поне високи имаха) ама то по-скоро бе от човешкия фактор, т.е. от неразбиране на настройките. Последното в днешно време важи и вповече.
Някои които бяха чели една популярна книжка за MP3 решиха да ме избъзикат: "Ти сигурно и прилепите чуваш?!". Отговорих им съвсем сериозно: "Да, правят циу-циу". Само дето премълчах, че това бе преди 10-15 години
Но и днес схващам разлика между 320 MP3 и FLAC стига да е на апаратура с която съм свикнал.
Ама съвсем не оправдавам аудиофилите щото тяхното е религия и развинтено въображение. От опита ми съм забелязал, че колкото е по-близо апаратурата до дебелите книги толкова по-добре се чува. К'ви трафове, к'ви охлюви и к'ви 5 вата?! Да не сме манафи?
|
| Вто Ное 23, 2010 5:47 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Има аудиофили и аудиофили... Не е редно всички да се слагат под общ знаменател... Залитания винаги е имало и ще има... Болни мозъци също... Въпросът е кой, какво му доставя удоволствие и на какво се радва според вкуса си... Няма да седна да ви убеждавам в каквото и да било, щото ще излезне смешно, но също толкова смешно звучат и подигравките дето се написаха преди няколко поста... Преди време пак се бяхме задъфкали на темата и тогаз поканих който иска да дойде да послуша (май ставаше въпрос, че се чува разлика от различни колонни кабели), е никой не дойде... А иначе да се лае е по-лесно... Както и да е... Относно широколентовите говорители - Цецо, по принцип наистина това им е идеята - да нямат филтри, но както сам си допуснал няма такъв говорител дето да изпраска АЧХ 10Hz - 20kHz с неравномерност 0.5dB... При едно реално замерване веднага лъсват търговските трикове на тая и оная фирма... Да не говорим, че има широколентови говорители, които за да работят добре им се слага нарочно филтър.. и при това изобщо не са евтини... Като цяло темата за аудиото е много дебела... Стига да има желание винаги може да се проведе разумна дискусия без изпадане в крайности, но едва ли микроконтролерски форум е мястото за такова нещо.. Като заключение бих казал само, че всичко е въпрос на вкус - универсална система няма, перфектна система също...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Вто Ное 23, 2010 6:17 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
... пазар да има. 
|
| Вто Ное 23, 2010 7:21 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Абе ти кажи че имашп супер-дупер клас АВ усилвател и монколони с триметрови хорни, пък да видиш как ще изникнат веднага клиентите.
Моя кум едно време беше много запален и по неговите списания съм виждал [ИЗВРАЩЕНИЯ] : примерно едноканално стъпало със собствено захранване - 30 см.-ов тороид, 4 фарада (сумарно) електролитни кондензатори (не супер капове) и 20 "специално" подбрани биполярни транзистори с "невероятни" параметри - 100-тина 150 вата да е било, не повече. Цена - не питай - 50-60 к. $. Ако си купуш 2 такива ти даваха захранващи кабели с отстъпка (1000$ метъра иначе).
Ама щом има такива неща, явно има и кой да ги купува.
|
| Вто Ное 23, 2010 8:19 pm |
|
 |
|
velio
|
Е да де, то винаги последния метър и 80см на 220V инсталацията е най-важен за звука  . Това вече си е извращение...
|
| Сря Ное 24, 2010 10:55 am |
|
 |
|
MYXATA
|
Пияни пернишки рибари през нощта хванали русалка.
На сутринта се оказало, че това е сом.....
....всички много се срамували...
-------------------------------------------------------------------
|
| Сря Ное 24, 2010 12:35 pm |
|
|