Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Новата хитрост на Ганьо.... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Новата хитрост на Ганьо....
http://www.monitor.bg/article?id=225267

Абе върви ме убеждавай, че не се касае за гено-скапано племе..... Имам чуството, че половината народ на тая държава, седи по цял ден и мисли каква дивотия да измисли....

Пон Ное 22, 2010 5:47 pm
Профил ICQ

Мнение 
Мамицата им :evil:

Освен да не си правим зелена карта или въобще застраховка !

Но наистина ако важи римското право -невинен до доказване на противното - схемата не върви !

Пон Ное 22, 2010 6:03 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
И пак всичко е с благословия висше..

Да не мислите че не могат да ги изловят..

Ниски далаверки в висока държавна закрила..

Ако можеше да се съберат техническият отдел на atmel и маркетинговият отдел на microchip, ще се получи нещо велико.

Пон Ное 22, 2010 6:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Би трябвало да има протокол от полицията, за да важат такива хватки с "ударил и избягал". Иначе всеки щеши да иска пари за каквото се сети :) . Та или журналята пак се правят на утрепани или ако цялата далавера е вярна има замесени и полицаи :) . Или пък освен ако застрахователите не са почнали да плащат пари и при аргумент "ако се наложи имам надежден свидетел с едно лисче с номера на колата", ама нещо не ми се вярва :D .

Пон Ное 22, 2010 7:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Нещо много измислена ми се види тая работа. Едва ли тия от гаранционния фонд са такива балами да изплащат пари без да има доказателства, че действително е така. А и малко трудно биха ме осъдили без никакви доказателства, само по "една жена каза". При добър адвокат и някой лев за клевета мога да прибера даже. :D

Пон Ное 22, 2010 7:42 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ми то протокол от полицията си има - оня келеш там вика полиция и казва - еди кой си ме удари и избяга. И те ти го протокола.

По принцип човека в БГ може да има проблем ако:

1. Няма ГО - тогава много надлежно ще му се налага да доказва, че не е участвал в това ПТП. Което е много трудно предвид факта, че откак сме в ЕС, на границата не се отчита всеки преминаващ автомобил. Върви доказвай, че нямаш сестра.

2. Ако има ГО, ама няма зелена карта. Това е масово в БГ. Би следвало да е проблем на застрахователя. Той обаче може да се направи на треснат и да каже - ти нямаш покритие извън БГ, обаче явно си излизал - оправяй се.... И пак отиваме на т.1

3. Ако има ГО+ЗК - тогава вече е проблем на застрахователя да оправи проблема. Застрахователя ще почне да доказва, че негов автомобил не е участвал.

Като цяло - общо взето човека не би трябвало да има проблем. Застрахователя и той. Проблема е че случая може да виси във въздуха с години. През това време колата се води за издирване. А познай какво се случва ако решиш да се разходиш извън БГ с тая кола.

Последна промяна Цецо на Пон Ное 22, 2010 7:57 pm, променена общо 1 път

Пон Ное 22, 2010 7:55 pm
Профил ICQ

Мнение 
човек, хората в германия и холандия в пощата си прехвърлят колите с едни смешни двустранни договори..

Чудя се булгаристан бандит бай ганьо как не е надушил още далаверата... :lol:

Ако можеше да се съберат техническият отдел на atmel и маркетинговият отдел на microchip, ще се получи нещо велико.

Пон Ное 22, 2010 7:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
А и малко трудно биха ме осъдили без никакви доказателства, само по "една жена каза".
цялата мазна юриспрудентщина е базирана на "една жена каза", викат му свидетелски показания :) все пак според мене тая схема може и да е минала първите пъти, но вече едва ли.

Пон Ное 22, 2010 9:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
Lupus написа:
А и малко трудно биха ме осъдили без никакви доказателства, само по "една жена каза".
цялата мазна юриспрудентщина е базирана на "една жена каза", викат му свидетелски показания :) все пак според мене тая схема може и да е минала първите пъти, но вече едва ли.

Именно за свидетелските показания иде реч де... Ако мислиш, че не мога във всеки момент да събера трима, дето ще се кълнат, че в деня на катастрофата, ден преди това и ден след това сме играли покер и сме се напили като свине тук в БГ, а няколко мацки са ни разтривали в паузите, значи ти е бедна фантазията. :)

Пон Ное 22, 2010 11:01 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
@Lupus, ти лесно ще намериш трима дето да свидетелстват в БГ. Ама това значи:

1. Да се води дело в БГ. Няма нужда да ти обяснявам колко нерви, време, а и в крайна сметка пари са това.
2. Това че ти ще доказваш нещо тука в БГ, съвсем не значи, че ония от там им пука за това. Защото там някакъв мазен чиновник вече ти е пуснал колата за издирване. И следващия път, ти натоварил жената и децата отиваш на море в чужбина - хоп спира те полиция и те закопчават. И вместо на екскурзия ще седиш и ще обясняваш.

Вто Ное 23, 2010 12:00 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Ми то протокол от полицията си има - оня келеш там вика полиция и казва - еди кой си ме удари и избяга. И те ти го протокола.

По принцип човека в БГ може да има проблем ако:

1. Няма ГО - тогава много надлежно ще му се налага да доказва, че не е участвал в това ПТП. Което е много трудно предвид факта, че откак сме в ЕС, на границата не се отчита всеки преминаващ автомобил. Върви доказвай, че нямаш сестра.

Не виждам сериозен проблем да докажа каквото трябва.
1. Свидетели къде съм бил по време на петепето.
2. Експертиза на автомобила (моя) за скорошни деформации, ремонти боядисване и т.н. Може да се окаже, че мястото с което съм "ударил" потърпевшия е с фабрична боя. :D
3. Няма как да не изискам експертизата на потърпевшия. Да видим, с какъв цвят е била колата беглец, ако са "изпаднали" чаркове от нея, какви са. За какъв модел са...
4. На граничните пунктове има едни камерки които снимат шофьора и автомобила. При необходимост може и да се разбере какво гледат, записват и колко време назад се съхранява.
....
99. При нужда ще измисля и още...

След това идваме на другия въпрос, какво му се случва на потърпевшия за лъжесвидетелстване, подвеждане на следствие и т.н. Заточение в Анадола? :D

Цялата статия прилича на поредната журналистическа мозъчна клизма, извинявам се за израза.

Вто Ное 23, 2010 12:08 am
Профил

Мнение 
Цецо написа:
3. Ако има ГО+ЗК - тогава вече е проблем на застрахователя да оправи проблема. Застрахователя ще почне да доказва, че негов автомобил не е участвал.

Това не е така!

Застраховката е НЕВАЛИДНА, ако в 7-дневен срок не уведомиш застрахователя си за претърпяното произшествие!

Аз мисля съм разказвал одисията си как около 5 години се съдих с разни застрахователи точно в тоя казус. Ех, аз поне участвах в катастрофата де, даже аз извиках КАТ...

Тъй де, оттогава обяснявам на всички познати - ако сте участник в ПТП, независимо колко лек е, уведомявайте застрахователя си и си пазете квитанцията!! Особено когато става дума за малки щети - в моя случай ставаше дума само за един фар от 200лв, но след 5 години дела, лихви накрая платих 3 пъти повече...

Вто Ное 23, 2010 12:12 am
Профил
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
Ако мислиш, че не мога във всеки момент да събера трима, дето ще се кълнат, че в деня на катастрофата, ден преди това и ден след това сме играли покер и сме се напили като свине тук в БГ, а няколко мацки са ни разтривали в паузите, значи ти е бедна фантазията. :)

убеден съм че можеш, но кой е казал че аз съм от вярващите в правото :D все пак, успеваемостта при различаване на фалшиви от истински показания е сравнително висока, не заради съмнения в свидетелите съм решил че мракобесието е верния път.

Вто Ное 23, 2010 12:25 am
Профил
Аватар

Мнение 
Глупостен на търкалетен! Нали съм блъскал и са ме блъскали - не си ли размените подписчета на място и/или не дойде полиция после гониш Михаля. Може да се оплачеш и на прокурора де, ама ще има да чакаш правосъдие и не се знае в чия полза ще бъде...

Вто Ное 23, 2010 1:10 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
Аз винаги горещо съм застъпвал идеята че поне 80% от проблемите в България идват от тоя етнос. Ако се премахне причинителя и болестта ще изчезне... :evil:
Наречете ме расист, но аз съм за пълен и поголовен геноцид над циганите. Според мен това е "народ", който няма място в съвременния свят

Вто Ное 23, 2010 1:50 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща