Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Световни конспирации 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
ех димитре, димитре, че много ясно, чети светата книга, ето какво пише там (битие, пета глава):

3 Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит.
4 А от как роди Сита, дните на Адама станаха осемстотин години; и той роди синове и дъщери.
5 И всичките дни на Адама колкото живя станаха деветстотин и тридесет години; и умря.

виждаш ли, по деветстотин години са живеели хората, преди безбожните учЕни да замърсят природата и да ни изтровят с "лекарствата" си :D

Пон Дек 06, 2010 4:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Посипвам си главата с пепел :D .

Пон Дек 06, 2010 4:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Посипвам си главата с пепел :D .

Правилно, изборът е:
- или лекраства;
- или да си родиш син.

Ма*ка му, предпочитам лекарствата.... :D

Пон Дек 06, 2010 5:02 pm
Профил ICQ

Мнение 
Абе вие майтап си правите, ама като се замисля - от хората, които познавам на най-голямо дълголетие се радват тези дето:
1) не пият никакви лекарства - и аспирина викат, че е "флашиметно боклук"
2) в някакъв период от живота са пушили тютюна, често с десетилетия
3) редовно лочат от скоросмъртницата "за дезинфекция" и не преглъщат залъка без вино
4) някой ндивиди упорито отричат банята, като нещо отнемащо от живота (и миризмата им - това май се дъвчеше някъде :D ) Но и тях предполагам ги застига реката на пролет.

Та като се замисля - интересно какво е правилно и дали човек да пие витамин Ц или винцеминЦе.

А по въпроса за сина - ми де да знам, да дойде някой ден около 15-16-та си годишнина, повел "малко бременната" си приятелка или ако имам дъщеря - да ми дойде "малко бременна" пак на тия години с пъпчив пубер под ръка?!? И в двата случая ще предпочета цигари с алкохол и хапчета... да, и хапчета :lol:

Пон Дек 06, 2010 6:14 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Абе и аз ги знам такива 100летници дето пият пушат и не близват илачи. Ама това си е ген. Какво да му лекуваш като той на 100 години не знае какво е главоболие?

Докато нормалните хора нямаме такива гени. И без лекарства, статистиката щеше да е доста черна. А дай да видим един диабетик ако го лекуваш с цигари и ракия колко ще оцелее? Или пък пробвай да лекуваш пневмония с ракия. Едно време с такива лекарства като са диагностицирали пневмония и са почвали да чукат надгробната плоча.

Друг е въпроса, че в последно време наистина прекаляват фармацевтичните комапнии де. Например с грипните истерии или "самолетните" хапчета. Ама то с кое не е така, че с хапчетата да е наред?

Пон Дек 06, 2010 6:18 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо, то от там налазва проблема - дефектните биват "закрепвани" да оцелеят и размножат, а така и техните проблеми - така след 200 години се оказва, че всеки потенциален родител си обрича детето да е много, ама много дефектно, щото ще наследи натрупаните ген. проблеми от двамата си доста дефектни родители. И по едно време това дете ще закусва хапчетата като корнфлейкс (така ли се казваха онези барабонки?). Та какво да очакваш - ми на ти пазар за фармацевтичните компании. Човек сам си пикае на развитието толерирайки дефектите да се умножават.
Баси, това прозвуча доста грубо. Ама е факт де, колкото и грозно да изглежда като го напише човек. Не е въпроса да не се лекуваш от пневмония, но ако си носиш сърдечен порок - а знаеш, че той се наследява (прииимерно) - не е правилно да обричаш и детето си или евентуално неговото дете да развие същото и цял живот да се чуди кога ще пририта или да не може да прави това, което не-обременените по наследство деца могат.

Пон Дек 06, 2010 6:33 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Въпрос на разбирания. Преди век диабетиците са мрели като мухи. Днес са пълноценни хора ако се третират медикаментозно навреме и качествено.

Трябва ли да им забраним да се лекуват, за да си "оправим" гена? Или да ги кастрираме?

Пон Дек 06, 2010 6:38 pm
Профил ICQ

Мнение 
За това казах, че звучи грубо - ако знаеш начин да се мине хем хуманно, хем да има положителен резултат - кажи го, с две ръце съм съгласен.
Никой не е застрахован да се окаже, че той самия "разваля гена" както каза. Просто е факт, че "лекувайки" проблемите ги множим :(

Пон Дек 06, 2010 6:40 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
мозъка изземва функциите на панкреаса, съвсем като при компютрите става :lol:

Пон Дек 06, 2010 6:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
head_up написа:
За това казах, че звучи грубо - ако знаеш начин да се мине хем хуманно, хем да има положителен резултат - кажи го, с две ръце съм съгласен.
Никой не е застрахован да се окаже, че той самия "разваля гена" както каза. Просто е факт, че "лекувайки" проблемите ги множим :(

По какво съдиш че множиш проблемите? Какъв трябва да е критерия? Средна продължителност на живота, лош критерии ли е според теб? Според мен е прекрасен интегрален критерии.

Или мислиш, че ако на земята останат 100 млн. индивида в перфектна физическа форма, неблизващи лекарства и живеещи 100 години ще е по-добре?

Пак ти казвам, в развитите държави, диабетика е пълноценен човек. Много по пълноценен от един клинично здрав негър от Африка преди 200 години. Същия негър едва ли е доживявал и 50 години, щото е умирал я от глад, я в казана на друго племе.

Пон Дек 06, 2010 6:43 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Тук вече обсъждате нещо което дори е практикувано - Еугениката (Eugenics).

Пон Дек 06, 2010 10:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Медицината е нож с две остриета. Като всичко друго. И съм и видял и двата края.

Вто Дек 07, 2010 3:24 am
Профил

Мнение 
sigkill написа:
Тук вече обсъждате нещо което дори е практикувано - Еугениката (Eugenics).

Напримерно в Канада http://en.wikipedia.org/wiki/Eugenics#Canada , където на емигрантите им е даван тест на англйски и въз основа на резултатите хората са ги касрирали. Проблема е, че емигрантите не са разбирали какво пише в теста и нормалните хора са били кастрирани. Интересното е, че в еволюцията не са оцелявали най-красивите и най-силните, ами най-приспособимите. За това и динозаврите и мегафауната са ичезнали, а хората са процъфтяли. Ако беше вярна тезата за красивите и силните, сега земята щеше да е населена само с тиранозаври. Това че болните живеят означава, че и децата им ще живеят. Това, че циганите ще доминират по света сме виновни ние, не те.

Вто Дек 07, 2010 2:13 pm
Профил

Мнение 
Абе .. и аз не обичам илачи, 20 години лекарство не съм близвал, ама установих че с тях е по лесно, от 2-3 години глава ме боли често, ходих на доктор излезе че по здрав не мога да бъда, което не обеснява чболките в повечето стави, главоболието и явно някава алергия дето ме е хванала ама ... така е, доктора каза здрав ще живее поне 2 дни. Та от известно време почнах да пия аналгин, а като усетя че понастивам вместо ром или коняк, пия терафлу, ефекта е почти същия .... но аналгина определено е полезно нещо. То и друго, зъбите ме мъчат, аз на зъболекар стигам малко преди да сетивната ми система да блокира тотално, ама последните два три пъти се спасявах с аулин, хубаво нещо, лошото е че пристрастява.

Сря Дек 08, 2010 12:40 am
Профил

Мнение 
Ма ква хубава тема отворих а?
Гледа ли някой филмите от любопитство.
То лекарствата колкото са полезни толко и вредни най-важното е спокойствие и силна храна.
Не прекалявай с аналгина много е вреден за бъбреците.

Сря Дек 08, 2010 4:18 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща