|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:41 pm
Платкаджийници и фирми за насищане
| Автор |
Съобщение |
|
woody
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Отникога. Сигурно е имал предвид бинарните CAD файлове.
|
| Пон Дек 06, 2010 4:11 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
В разширения гербер формат - който повечето го искат заради информацията за блендите, дето
е в него - има място и за тагове на софтуера, който е писал гербера.
Не съм имал проблем, щото аз си генерирам герберите с мой си софтуер и не пише кой ги е
генерирал. Но мога да си представя, че ако пише как са генерирани от еди-кой си софтуер
а пък той не е лицензиран човек би могъл да си има проблеми, особено ако попорастне
и почнат да му се вглеждат повече мераклии да му отхапят я крайник, я друго парче  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Дек 06, 2010 4:42 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Сега си прегледах няколко герберски файла на различни платки и никъде в тях няма инфо, че са генерирани от Алтиум (в бинарните файлове също не намерих такъв стринг, освен в имената на директориите)  .
Отделно въобще не ми се струва реално платкаджиите в БГ да искат само гербери от легални копия на кад системите. Първо това не е тяхна работа да контролират кой с какво работи и съответно законово не могат да имат такива претенции. Второ съм абсолютно убеден, че болшинството платкаджии в БГ бачкат с пиратски програми също и трето - не вярвам някой да е толкова тъп, че да връща клиенти в момента поради една такава причина  .
|
| Пон Дек 06, 2010 5:33 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми не те знам в какъв формат са ти файловете, нито знам дали алтиум или каквото е там
пише името си в изхода си за разширен гербер (в простия гербер няма как да го впише).
За платкаджийниците в БГ не съм токова убеден колкото ти си но няма директно инфо,
може и да си прав.
Проблем човек едва ли можеда очаква ако е малък и си остане такъв, както споменах
в предния си пост  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Дек 06, 2010 5:56 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Въобще не може да има проблем с герберите, защото пък най-лесното е човек после да ги прекара през един фри гербер едитор и са до там с претенциите  . Тая работа просто е супер несериозна  .
|
| Вто Дек 07, 2010 3:09 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
За какво ти е стринг в бинарните, като са си алтиумски.
@tgi: За тагове и коментари - това всичкото като мине през препроцесор (или дори текстов редактор) може да му се случи всичко.  Така че е по-скоро информативно.
|
| Вто Дек 07, 2010 3:15 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Верно бе да са и в шматката  .
|
| Вто Дек 07, 2010 5:04 am |
|
 |
|
totopz
Ранг: Минаващ
|
Здравейте,
До сега не съм се занимавал с поръчване на платки, но искам да пипитам за цената. На първата страница на темата виждам някакви цени от по над 100лв. На някои от сайтовете, които са дадени излизаха също невероятни цени от по над 50 - 100лв.
Аз преди време бях попаднал на сайта http://www.sirius-pcb.com и видях, че 25лв. са достатъчни за няколко платки примерно 5х5 см. Сега се чудя дали не съм в някаква голяма заблуда.
Може ли някой който е поръчвал скоро платки да сподели как са цените?
|
| Вто Фев 01, 2011 4:47 pm |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
|
| Вто Фев 01, 2011 6:18 pm |
|
 |
|
Reader
Ранг: Новодошъл
|
Добре де, а какво е положението с платкаджийниците у нас в момента? Има ли някоя читава, с разумни цени (за тестови и малки серии)?
За последните десетина години минахме кажи-речи през всичките; навсякъде все нещо не беше наред. Последно се задържахме при Селектра — първите няколко поръчки ги изпълниха добре, после започнаха номерцата и на практика всяка от последните десетина заявки имаше проблеми.
|
| Пон Юни 20, 2011 9:13 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Сега всички ще вдигнат юнашки цените, защото една от фабриките за стъклотекстолита била в района на Фукушима. 
|
| Пон Юни 20, 2011 4:15 pm |
|
 |
|
relsys
|
 |  |  |  | totopz написа: Здравейте, До сега не съм се занимавал с поръчване на платки, но искам да пипитам за цената. На първата страница на темата виждам някакви цени от по над 100лв. На някои от сайтовете, които са дадени излизаха също невероятни цени от по над 50 - 100лв. Аз преди време бях попаднал на сайта http://www.sirius-pcb.com и видях, че 25лв. са достатъчни за няколко платки примерно 5х5 см. Сега се чудя дали не съм в някаква голяма заблуда. Може ли някой който е поръчвал скоро платки да сподели как са цените? |  |  |  |  |
Цените и сроковете на сайта са верни. Обаче там само двустранни с метализирани отвори изпълняват добре. Незнам защо, въпреки че се познаваме.
|
| Пон Юни 20, 2011 5:21 pm |
|
 |
|
nkk
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Съб Фев 13, 2010 6:39 pm Мнения: 28 Местоположение: Пловдив
|
Ами защото най-вероятно ги правят някъде другаде  .
|
| Пон Юни 20, 2011 9:40 pm |
|
 |
|
relsys
|
Да ти кажа, и аз така си мисля. Но това няма значение. Важното е, че стават, и че цената и срока са добри.
|
| Пон Юни 20, 2011 11:02 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Сега гледам, че iteadstudio са почнали да правят 4 слойни платки. Не знам, какво е качеството при тях никога не съм ги ползвал. http://iteadstudio.com/store/index.php? ... cts_id=51650$ Green 4 Layer 5cm*5cm max -10pcs Minimum Line : 6mil (Recommend >8mil) Minimum Space : 6mil (Recommend >8mil)
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Дек 12, 2011 3:22 pm |
|
|