Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Какви са ни очакванията за 2011 година 

Kаква очаквате да бъде за Вас 2011 година във финансово отношение спрямо 2010?
Анкетата свършва на Пон Яну 03, 2011 9:49 pm
Много по-добра 10%  10%  [ 6 ]
По-добра 29%  29%  [ 17 ]
Без съществени изменения 40%  40%  [ 23 ]
По-лоша 10%  10%  [ 6 ]
Много по-лоша 10%  10%  [ 6 ]
Общо гласове : 58

Какви са ни очакванията за 2011 година 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Това с Ирландия си е едно от най-големите безобразия, които съм виждал май.

На правителството им не са му трябвали пари - те това и повтаряха сума ти време преди
да клекнат, че ще вземат помощта, бая зор видяха да ги накарат.

Шибаните *банки* там, които на практика са изцяло чужди - немски, щатски, квито
там ги има - е трябвало да бъдат напълнени (пак). И това напълване сега ще трябва
да го плати ирландският данъкоплатец идните десетилетия, а тия, дето са ги изпразнили
вече навярно са и изсрали изяденото ....

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Дек 06, 2010 6:59 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Взех, че и гласувах - по традиция "много по-добра", няма да съм аз ако не съм
тотален - навярно наивен - оптимист :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Дек 06, 2010 7:00 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Нали знаеш, че каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи. Трябваше като Исландия да покажат среден пръст на банките и кредиторите и да обявят банкрут. Сега към средния дълг на човек от населението от 530к долара се прибавиха още 40к, т.е. всеки там трябва да връща по 570к. А си спомням как като падна комунизма и научихме, че нашия дълг е 8 млрд долара (т.е. по цели 1000$ на човек) и си викахме, че това не можем го платим никога :D .

Пон Дек 06, 2010 7:04 pm
Профил

Мнение 
Митко, аз казах че изглежда по добре, в сравнение с преди година сега във вегас се виждат туристи, дори може да се каже че е почти пълно, но това не значи че с епечели от тях, затова казах че видимо подобрение има. Завършиха и няколко нови комплекса, скоро откриха ария, а съвсем скоро ще откриват още два нови. кризата има и различни измерения, за последните 4 години, примерно са построили поне 5 нови големи комплекса, това са поне 10 млрд. инвестиции, има и доста построена инфраструктура, движение има, но всичко е на заеми ... в Далас изглеждаше по зле, там и видимо не ми изглеждаше много добре.
Икономиката там оправия няма, но както и преди съм казвал, могат да печатат долари до де фалира цялата световна икономика, щото на никой не му стиска да ги резне и да ги набута дето им е мястото, днес 800 млрд, утре още толкова, лошо няма, могат пускат, то те не ги и печатат, и им излиза почти безпари да пуснат някой друг трилион, да "закрепят" икономиката и задълбочат още повече кризата.

Пон Дек 06, 2010 9:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бях в тоя новия комплекс - Сити център, дето е глътнал само той 12 млрд. да го построят. И гледам вътре само магазини от сорта на Гучи, Прада, Лу Витан и т.н. и ги гледам само продавачите вътре, а хората, дето уж трябва да пазаруват там едни оръфляци, дето едва ли през живота си са влизали в такъв магазин. За тях най-важното е една седмица преди пътуването да преговарят с часове с хотела и авиокомпанията да им намалят цената с 10-20$, после да вземат каквото е останало от пейчека и да отидат за 2-3 дена да профукат 2-3000$. И така до следващия път след няколко месеца. После гледам вечерно време светят най-много 5% от стаите. Та много нови неща на кредит, ама файда никаква. То и оная кула новата в Дубай е много лъскава ама още била запълнена само на 10% :) . Отделно не знам дали си разбрал, ама вече чукорнайсе щата разрешават хазарта на определени места, защото закъсаха за пари и много от трафика за Вегас се пренасочи към тях :) .

Пон Дек 06, 2010 9:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не бойте се деца, 2011г. ще е по-добра, чичо Сами ще оправи сичко :D

Вто Дек 07, 2010 9:32 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Интересно какъв вкус на световната салата ще придаде организацията WikiLeaks,
която в момента е подложена на преследване и бой по пръстчетата,
като действията се развиват в Западния свят, бастионът на свободното слово.

Вто Дек 07, 2010 10:23 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
wikileads = honeypot

Вто Дек 07, 2010 10:59 pm
Профил

Мнение 
Знам, знам, все пак съм в пряк досег с тая сфера, ама това че разрешават не значи че ще си напълнят бюджета, иначе за магазините нищо чудно, стигнали са вече до извода във вегас че ретайла носи повече от казината, доста наблягат в тая област, само дето хората пари нямат .... иначе те ако има такива дето харчат по 2-3000 з аседмица са ОК за там, ама и такива няма много, и големите играчи са понамалели, абе криза. Иначе за дубай, бях там преди месец, поразмърдали са се нещата, абу-даби са изкупили много от проектите в дубай, включително и кулата, вече не се казва бурж дубай, както и доста други неща са си сменили името, вкл. и банки, за разлика от дубай, абу-даби имат доста нефт и съответно пари. И Сингапур посетих преди две-три семдици, и там кризата се усеща, въпреки че май не е толква сериозно, само не разбрах тия от къде си изкарват парите, една плюнка остров, и голяма скъпотия, ясно че имат ендо от най-натоварените пристанища, ама не ми стана ясно от какъв зор точно те и там, все си мисля че е някаква изкуствена история подкрепяна от САЩ предходните 30-40 години, иначе не си обеснявам за чий му е на някой пристанище точно там, ама може пък да има някава особенност в течения или заливите заради които там е удобно ... но и там е много раздуто, ама министър наставника следи за реда и дисциплината.

Сря Дек 08, 2010 12:25 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
само не разбрах тия от къде си изкарват парите, една плюнка остров

е то и негъра не разбира белите от къде си изкарват парите, но който го може го може :)

Сря Дек 08, 2010 9:22 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2