|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:39 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Прототипни платки / производство, платкаджийница
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Прототипни платки / производство, платкаджийница
дайте идея, трябват ми някои експресни и добри, последните няколко пъти ползвах комет, и пак съм пуснал там ама мн. се бавят, техните ще ги позлвам като станат. Платката е проста, двуслойна, изолзационното е малко кофти, чипа е с 0.5 стъпка, ама не е кой знае какво. Търся кояйои които бързо могат да ми направят прототип, и после да ми произведът поне 100 бр. целта е в рамките на 10-на дена да стане всичко, комет вече седмица и половина не могат да ми върнат отговора, а се надявах тия дни прототипа да е готов, те дори него не са пуснали. Не очаквам проблеми, но все пак искам първо д апробвам прототипните, че тия чипове са бавна доставка, максим до де се наканят да пратят нови .... та преди да ги налепя искам да нзам че всичко е ОК, аз съм малко слепок и много често правя малоумни грешки, като за пин 0.8 да сложа отвор 0.5 .. а платката я правих в 2 през ноща, дв апъти я проверявах ама пак по това време 
|
| Сря Дек 08, 2010 12:33 am |
|
 |
|
sigkill
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 29, 2007 2:22 pm Мнения: 309 Местоположение: Vratsa
|
Вирус - Пловдив , правят екпресно , 8 милса съм правил при тях с пефектно качество дори не ми мрънкаха заради едни "малко по-големки отворчета" и 2мм текстолита  )) препоръчително е да си уточниш детайлите - дебелини , покритие итн. по телефон или в отделен емайл и да си сигурен че са разбрали - както при всички платкаджий. Маноил Манолов се казваше мениджъра (дано е още при тях) и разбира всичко казано и от половин дума.
vrint-pcb.com
имат примерни цени/срокове за прототипи според размера, иначе аз си проверявам отворите като отпечатам мулти слоя с маркирани отвори (а не по подразбиране с плътни падове) , отпечатаното лепя на картонче и мога да си набоцкам на него по-критичните елементи за преценка , същото ( заедно със силкскрина) го правя и за библиотеките и си го държа винаги наоколо мен картончето .
|
| Сря Дек 08, 2010 1:26 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе аз си проверявам отворите през репорта, ама някой трябва да гледа .... много съм разсеян напоследък, платките много рядко имат проблеми с топологията и почти винаги проблеми с глупости като отвори, фрезования, отстояния ... спя, спя ..... и колкото годините минават толкоз по разсеян ставам, а не съм дърт ...
|
| Сря Дек 08, 2010 1:30 am |
|
 |
|
dtmf
Ранг: Ориентиран
|
Няколко пъти ползвам сириус въпреки лошите отзиви за тях, пътечки 0.5 мм, двуслойна,върши работа. Поръчка за 10 дни я изпращат на около четвъртия ден.Минималната сума е 40 лв за двуслойни платки, пък бройките колкото се получат според размера.
Скоро поръчах и при селектра, но поръчка за 10 дни изглежда ще е не по -малко от 10 ))
|
| Сря Дек 08, 2010 3:26 am |
|
 |
|
radolin
|
И аз съм ползвал Вирус, за сега няма проблеми, правят прототипи за 3 дни. Селектра последния път имаше много дефектни платки и от тогава не съм поръчвал там.
|
| Сря Дек 08, 2010 12:09 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Selectra са вариант за бърза прототипна (3 дни), но качеството им е доста променливо ...
Освен това ако имаш повече размери на отворите (като бройка) познай как ти ги правят ... Да не кажа всички с една дебелина, но почти всички ...
В последната прототипна платка едвам вкарах конекторите  Трябваше да им пиля пиновете ...
Библиотеките които права, ползвам и поддържам са с отвори на компонентите съответстващи на технологията "Спойка вълна" и който се занимава знае, че в зависимост от диаметъра на пина се прави о отвора на пад-а.
Та с тези библиотеки проектираме платки за големи тиражи и проблем няма, но с тях проектирана прототипна платка и изработена в Селектра - трябва да пиля пинове на конекторите и не само ... Помиярска работа ...
Та ако случайно решиш да ги ползваш - имай го в предвид.
|
| Сря Дек 08, 2010 3:23 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Аз никога, ама никога не съм имал проблеми със селектра. Платките винаги ги правят по-бързо от уговореното.
_________________ Хайде де!
|
| Сря Дек 08, 2010 3:48 pm |
|
 |
|
relsys
|
Така е, в Сириус двуслойките са ОК. Едностранните ги правят на стари машини и с ръчно разпробиване. Та затова понякога е избягал някой отвор. Но с двуслойките няма проблем, бачкат бързо и цените мисля са добри.
Последна промяна relsys на Сря Дек 08, 2010 6:28 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Дек 08, 2010 5:11 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами тези които можеш да пришпориш в София са:
1. Микрон.
2. Русенците (но знаеш каква сеч настава там за прототип)
2. Мариана LTM.
3. Онборд.
4. Платкаджийницата на БАН на гара Искър.
Последните са със старичка технология, но пък доста се стараят до колкото им позволява технологията. Аз лично съм правил TQFP на 0.5мм, писти 8 (но по скоро по изключение) и отвори 0.5(след метализация) - оправят се.
До колкото ми е известно само първите две имат ел. тест, другите са на очен контрол  Ти си решаваш дали да рискуваш.
Извън София - от Селектра нямам оплаквания - два слоя, писти 10 и дупка 0.7, очен контрол. По дребно не смея там.
Аз за отговорни платки в големи серии (над 2 слоя), в БГ ползвам Русенците. Досега лоша дума за тях не мога да кажа, освен цената, която за прототип е ....... абе там прототипи не правя!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 08, 2010 5:17 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|