Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Спиране на тока 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Спиране на тока
Законово кога могат да ти спират тока?

Сря Дек 08, 2010 6:30 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
ми ако не могат аз балък ли съм че си плащам? 8O

Сря Дек 08, 2010 8:13 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Не не си балък ама не си и от малцинството и за теб няма кой да се застъпи че си социално слаб и ще ти го резнат като стой та гледай дори посред зима с малко дете не им пука понеже не си ром :evil:

Сря Дек 08, 2010 9:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Имах предвид при една неплатена сметка примерно, законно ли е да ти спрат тока?

Сря Дек 08, 2010 9:58 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
За законно... законно е да го спрат след като нарушаваш договорните отношения, но не вярвам да ти го спрат. Аз съм натрупвал три неплатени сметки и не са ми го спирали. Въпреки, че при втора неплатена би трябвало да го резнат. За една неплатена едва ли ще ти го спрат.

Сря Дек 08, 2010 10:53 pm
Профил

Мнение 
На мен при платена сметка са ми го спирали, пък какво остава иначе ... Поне на фактурите от ЕВН си пише - срок за плащане, еди кога си. Ако не се плати до Х дни след срока спираме тока, и го правят доста чевръсто. Целта е после да ти вземят някой лев за повторното включване.

Чет Дек 09, 2010 2:16 am
Профил

Мнение 
Бяха спрели на родителите тоците за сметка под 10 лв. После за вкл. май отнесоха още 20...

Чет Дек 09, 2010 7:51 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
аз много пъти просрочвах и не ми го спираха, но веднъж ми го спряха. мисля че спират на случаен принцип - вадят 100 неплатени сметки, без оглед на параметрите и спират. но явно варира от град до град.

Чет Дек 09, 2010 8:46 am
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod-e разговор между диспечер на Е-ОН и техник дето спира тока (действителен и предполагам че ще се усетиш за кого става дума) :

Т. - Абе вие какво сте ми написали тука в списъка - "Тифани"

Д. - Защо?

Т. - Ами аз ако отида там да им спирам тока ще ме застрелят ...

БГ ...

Чет Дек 09, 2010 9:50 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
с повечето монополисти договора е от типа: МОНОПОЛИСТА има право, КЛИЕНТА е длъжен.
в случая с ток/вода/парно/телефон - могат да ти го спират когато си искат и за колкото си искат.
в приватизационните договори с новите електричари няма задължения на формите изобщо да ти доставят ток.
всеки момент могат да продадат трафовете, стълбовете и жиците на мангалите за по 5лв бройката и да си ходят.
пък ти се жалвай където си искаш...

Чет Дек 09, 2010 5:20 pm
Профил

Мнение 
ДедоБоре написа:
с повечето монополисти договора е от типа: МОНОПОЛИСТА има право, КЛИЕНТА е длъжен.

също "МОНОПОЛИСТА" има право да ти каже колко ще платиш над употребеното, КЛИЕНТА е длъжен да плати мълчешком. КЛИЕНТА има право да оспори сметката след като я плати. После КЛИЕНТА може да се наведе и хване за палците, щото дори и да трябва да му се върнат пари това няма как да бъде доказано - 'щото ние си правим проверката.
Сефте, тия от енергото (пък и всичките изредени в поста на ДедоБоре) когато и да ги застреляш всякак е късно. Предполагам повечето тук са попадали в тъпата ситуация: няма вкъщи месец лятото - даже и хладилника не работи - имате сметка 20 и кусур лева. Чакай бе, какви пари, какви индианци - никой не е стъпвал там тоя месец! Абе пишете жалба, ще я проверим ... евентуално. Ама си платете - иначе режем и още 20 лв после. И какво да се празправяш - тъпчеш им гушата и псуваш тихо...

Чет Дек 09, 2010 6:19 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Преди няколко дена европейските телеком оператори монополисти (Телефоника, Франс телеком и разни други подобни) поискали Гугъл, Епъл и др. доставчици на съдържание да им плащат за част от инвестициите в мрежите, защото заради тях мрежите им се задъхвали от големия тряфик, който се генерирал, заради техните услуги :D . На което човек от Гугъл ги попитал, а те ще шерват ли част от абонамента с тях 8) .

Чет Дек 09, 2010 8:48 pm
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
Преди няколко дена европейските телеком оператори монополисти (Телефоника, Франс телеком и разни други подобни) поискали Гугъл, Епъл и .....

не знам как е в белите държави, но тук: правиш трафик - плащаш си го! Ако това важи и по света какво се жалват - от това би трябвало да печелят?!

Чет Дек 09, 2010 9:22 pm
Профил WWW

Мнение 
Ами зависи от света, и тук май има услуги з акоито нямаш трафик, аз съм с ограничение 2 Gb щото мобилния не го позлвам изобщо, във Verizonнямах ограничения, мисля и сега в АТ&T също няма, по европа може да е по различно, но така или иначе няма какво да се жалватъ, на тия трябва да им се начуква канчето тъпо.

Чет Дек 09, 2010 10:05 pm
Профил

Мнение 
Цитат:
Verizonнямах ограничения, мисля и сега в АТ&T също няма

Ограничения няма, само дето като стигнеш 1-2ГБ трафик и скороста ти става 1кбит/с.

Чет Дек 09, 2010 10:16 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща