Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
ех, тоз proteus бе... 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение ех, тоз proteus бе...
разигравам тука една занимавка в протеуса и искам да управлявам едни шифт регистри 4094 от контролера (атмега48-ца). само че, за да вървят, им трябва клок, а clko пина на мегата нещо не мога да го накарам да изкара сигнал (гледам го с "осцилоскопа" на протеуса), въпреки че съм цъкнал съответния фюз в настройките на чипа. някой успявал ли е да го подкара или то си е така - бъгнато?... :(

Вто Дек 21, 2010 9:38 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение 
Да де, обаче не си вчерашен във форума, би трябвало да се досетиш, че трябва да постнеш поне част от кода! :)
А що пък обезателно протеуса трябва да ти е виновен?! :)

Вто Дек 21, 2010 10:23 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Не задруго, ама постове от вида "в протеуса не бачка, пък на живо работи, странна работа" са често срещани. И затова не съм си и мислил да симулирам процесор. То и без това става само за симулация на мигащи светодиоди.

Вто Дек 21, 2010 10:50 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
^ така е. но нито знам по-добър софт, нито имам възможност да се сдобия с логически анализатор, осцилоскоп, дори програматор, та да извършвам някаква нормална развойна дейност. та затова, докъдето мога, карам с протеуса

fan написа:
Да де, обаче не си вчерашен във форума, би трябвало да се досетиш, че трябва да постнеш поне част от кода! :)
А що пък обезателно протеуса трябва да ти е виновен?! :)

кодът засега няма общо. много се надявам ключът от палатката да е в това, че атмели на C програмирам точно от днеска и трябва да включа нещо някъде в кода. щото оставам с впечатление, че само включвам фюза и нямам повече грижи - клокът се подава на тоя пин.

иначе винаги мога да ги подкарам тия регистри и на ръчен клок, хич ми е толкова критична скоростта. ама...

Вто Дек 21, 2010 11:03 pm
Профил

Мнение 
Ти пък сега все едно нищо не казваш! :)
Я давай по установената във форума процедура - така е по същество!

Сря Дек 22, 2010 12:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
индикатор ще си правя, с диоди. какво ще индикира и как (точка или линия) още не съм съвсем сигурен, но управлението ще е цифрово, заради което отписах lm3914. мислех да питам за идеи по въпроса, но се поразтърсих самостоятелно и се спрях на варианта 4094-ки + драйвери след тях. стигна се до момента, в който трябва да се подава клок на 4094-ката и реших да го взема от ckout пина на контролера. и видях, че тая опция на симулацията май не работи. та за това ми е приказката - че и другаде из нета видях да реват от това нещо.

а що се отнася до целия проблем, всъщност да ползвам ckout май не е особено удачно решение. май ще става ръчно и на асемблер (че под C тайминга нещо не го докарвам).

Последна промяна egasimus на Съб Яну 15, 2011 5:19 pm, променена общо 1 път

Сря Дек 22, 2010 1:30 am
Профил

Мнение 
Сега те разбрах! :) Наистина тази опция не се симулира от протеуса и това като съобщение би трябвало да излиза в статус списъка.

Сря Дек 22, 2010 2:07 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]