|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:53 am
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 смразяващо
http://www.epochtimes-bg.com/NTDbg/2009/2009-12-21_03_v.html
но най-вероятно е вярно.
моя опит е подобен на казаното във филма, за щастие на точно по темата на филма.
стила обаче е точно този - казаното се отрича, нищо не се пише на хартия. дори и написаното се усуква и неглижира с обяснение за "неточен превод извън контекста".
на всички двуезични документи изрично пише, че официалния текст е такайския вариант. който не можеш да разбереш, разбира се.
и не е рядко английския и такайския да се различават.
пазете си портфейлите, като поглеждате към такай. ... и органите 
|
| Пет Яну 07, 2011 1:17 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Разбира се, че е вярно. Така беше и в българия, така е било и в СССР. Хората са "изчезвали". Просто китайците са минали на следващото ниво и са се запитали: "Имаме толкова много десиденти, не може ли да спечелим нещо от тях". А и китайците са извесни с китайските мъчения и 9 годишната смъртна присъда(при това наказание трябва да умреш след 9 години, като има назначени хора всеки ден да се занимават с теб и всеки ден губиш по нещо, я нокът, я пръст, я парче черен дроб).
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Яну 07, 2011 2:08 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Баси кошмара, от десетилетия се чудя кога ще се чуе по-истински за такива работи.
Отговорът е прост, разбира се - като се появи пазарът за органи, вече явно го има.
Чудно ми е кога ще почнат (или откога са почнали) да имат ферми за развъждане на донори.
Засега в китай изглежда карат на хванати от улицата (за предпочитане по политически
признак ама и на някой, дето опънал жената на местното ченге също едва ли би му
се разминало). Историите за изчезнали хора и деца тук засега са малко, ама повечето
от тях очевидно отиват за разфасоване (къде ли?). По третия свят (май от Индия съм чувал
такива репортажи) да си продадат единия бъбрек е стандартен похват в (отчаян и обречен)
опит за излизане от мизерията, май $10-15k им е тарифата. Това става, като дадеш
някому наготово технологии - ей го, в Индия се сдобиха с ултразвукови гледарки
на вътрешности и кво ги правят - гледат пола на зародиша и го абортират, ако е
женски. Това масово, след още 5 до 10 години всичките тия пръчове ще мога да се опъват
само помежду си, предполагам...
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Яну 07, 2011 3:13 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ти имаш само един бог и той е Партийята Любима!
В БГ не беше ли същото?
Спомням си като дете: обичах пастет, само свински имаше тогава, той като всяко хубаво нещо бе трудно откриваем но не и в село с почти изцяло турско население  Да ама изведнъж баба и дядо решително отказаха да ми го купуват. Случайно подочух причината: прасетата ги хранели с хора!!! Чак след ДеМокрацията вестниците писаха за Белене, Слънчев Бряг ловешко и други курорти.
Не е за майтап: китайските мъчения отстъпват на японските, май "караоке бар" им се викаше.
|
| Пет Яну 07, 2011 4:45 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Комунизъм, геноцид, цензура над медиите - такайците са изгорЕли.
Орлите на правосъдието да зарязват опиума в Афганистан и нафтата в Ирак
и да пращат машината за демократизиране, вместо да си изнасят производствата.
Пък и имат опит да се правят на яки в далекоизточния регион - Япония, Корея, Виетнам.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пет Яну 07, 2011 7:59 am |
|
 |
|
zaphod
|
за 10 години при милиард и половина само 3000 убити? размекнали са се китайците, почвам да се притеснявам за бъдещето на света. не знам колко е оптималния разход на хора за да се поддържа стабилна държава, но тези 0.00002% годишно ми се виждат твърде малко.
|
| Пет Яну 07, 2011 9:31 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
абе официално си признават за 140,000 трансплантации годишно, и то 2008-2009. явно последните години са надобряли.
споко, ще я коригират статистиката.
здравната им система е много... кешова. не бях виждал такова нещо.
влизаш в спешното свит от болка (апандисит). разбира се трябва да стигнеш до болницата с такси, щото линейки няма.
във фоайето - 2 гишета. едното е информация, другото - каса.
на информация: "така и така, човека ша мре, боли го тук и тук. какво да правим?"
- платете отсреща на касата спешен преглед.
чак след като платиш може да дойде някой лекар да го пипне.
доктора: ще трябва да му направим изследвания. ще му сложим малко болкоуспокоително да не се тръшка толкова.
идете и платете на касата.
на касата плащаш лекарството и таксата на сестрата за инжекцията.
чак след това идва сестрата и бучка със спринцовката.
чакаме изследванията. след малко доктора идва и носи някакви харти. не са изследванията, а бележки за плащане - вземане на кръв, изследване на това, изследване на онова.
като платиш идва сестра да вземе кръв и т.н.
всичко е кеш и авансово. нямаш пари - мреш.
имат техника, имат и доктори. разбира се и пациенти - бол.
не те слагат на легло, че заема много място. слагат те на стол (е, малко по-стабилен и удобен, може да се накланя, със стойка за системата и т.н.)
ако имаш пари, ще те сложат и на легло, ама струваше някъде около една месечна заплата на ден.
|
| Пет Яну 07, 2011 9:57 am |
|
 |
|
zaphod
|
евала! 
|
| Пет Яну 07, 2011 10:49 am |
|
 |
|
omega_plus
Ранг: Ориентиран
|
Дедо, само да не чуе Дянков, че лошо ни се пише са това ноу-хау. То червените си го знаят. Ама ние не знаем.
Из Интерет има много свидетелства за чудовищните концлагери на съветските другари. Филма най-горе ми ги спомни веднага.
|
| Пет Яну 07, 2011 6:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Айде айде, аз сега се върнах от Индия, моето мнение е че там си има готови 2 млрд донори на каквото си поискаш, без да ми мигне окото бих ги разфасовал, това нашите цигани нищо не са, та какво са за Китай тия бройки, капки в морето, аз прди по склонен бях да сачуствам на индийците, вече не, едва ли има за какво да с есучуств аи на Китайците.
|
| Пет Яну 07, 2011 7:23 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
о, аз не им съчувствам.
просто се радвам, че се измъкнах с всичките си бъбреци 
|
| Пет Яну 07, 2011 7:46 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Мда, китайците са безскруполни, ще те разфасоват без да им мигне окото, в това отношение индийците ми се видяха по миролюбиви и безобидни, но так аили иначе биха решили много проблеми ако внезапно изчезнат.
|
| Пет Яну 07, 2011 7:55 pm |
|
 |
|
sthx
|
Де е Китай, там са и косоварите, пък и Испания не е далеч. Все радости за @zaphod.
http://www.vsekiden.com/84917
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Яну 07, 2011 10:34 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Очаквах силна поддръжка на тезата ми световните полицаи
да смачкат със сила най-могъщата комунистическа страна.
Или докато такайците са фабриката на света, ще им се размине?
Бидоните с кисело зеле на Саддам станаха химическо оръжие,
ядрените му съоръжения намериха ли се, изгубиха ли се, какво стана...
Или ако е врагът е твърде голям, ще го целуват по ушенцата,
че да не се ядоса. Удобен, безопасен и прагматичен двоен стандарт.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Съб Яну 08, 2011 12:21 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Нищо ново под слънцето  , на моменти здравната система, както я описваш, прилича на хамериканската система, по-малкия брадър на Китай. Здравето е бизнес, и то много голям. Може след време китайците да се вдемокрачат и да сменят гишето с "иншурънс" компания, която ще върши нещата по деликатно, така да се каже с тънка димокраси. Интересно дали на онзи хамериканец Мур ще му позволят да направи някое и друго филмче за здравната система на Китай 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Яну 08, 2011 4:24 am |
|
|