|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:16 am
Как да скъсам с мобилният си оператор/ка!?
| Автор |
Съобщение |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
 Как да скъсам с мобилният си оператор/ка!?
Уважаеми колеги, чувството ми за дълг към форумната общност ме напъна да родя тази тема.
Реших преди 2-3 месеца че нещо в Мтел вече не ме кефи (това е много-много меко казано, и то само защото им бях пациент ~10 години) и окрилен от окуражителните новини по медиите, че вече и ние сме в европа и видиш ли само да искаш и отиваш при друг оператор подаваш заявление и готово - всичко е песен и другият оператор свършва всичката мръсна работа и те отскубва от ноктите на старият ти такъв а ти после само оправяш сметката с него и толкоз, ... та и аз така направих. Новият оператор направи каквото можа и от Мтел насрочиха дата на която номерата ми трябваше да бъдат прехвърлени, аз нещо силно се осъмних щото имах договор за около 6 месеца още и всичките ми опити да си платя неустойките по договора бяха неуспешни, през цялото време от центровете ми викат "нямате неплатена фактура" та заветната дата дойде, .... и нищо не се промени, останах си пак в диспансера на спонсорите на Мтел. Питам аз какво става и новият оператор ми казва че съм имал да давам на Мтел, ми то е ясно като бял ден,.... след многократни проверки в центровете и *88 се появи фактура плащам аз и пак ми насрочват дата, пак идва датата и пак не ме изписват от болницата, пак питам и пак се оказва че дължа пари на Мтел, хубаво лошо няма аз искам да си платя и през ум не ми е минавало да прецаквам тоя дето ме е..е вече има няма 10 години и аз си трая ли трая, ама няма как да му платя. Амбицирам се аз , слагам телефона на зарядното, набирам *88 и започвам да слушам фрагмент от коледна песничка има няма 30-40 мин. , след като преодолея софтуерната бариера на компютърната система на Мтел наречена "тоя е много тъп и упорит и освен това е със включено зарядно и май няма да се откаже да звъни" приятен глас на ангел ми вдига и ме пита какво желая, ... аз чесно казано желая да се псуваме ама с тоя тон отсреща няма и искра от провокация и няма да е интересно ще излезна аз лошият накрая. Та оплаквам се аз надълго и на широко на ангела, той ме препраща на друг ангел който естествено чувам след като изслушам неизменната порция от още коледни песнички , който пък ме успокоява че всичко е точно и нямам неплатена фактура, вече съм платил и неустойките и няма причина този път да не стане прехвърлянето на номерата ми. Да ама Не, и този път не става, ... и пак питам аз новият оператор той ми казва че пак имам нещо да оправям със старият оператор и затова не пущал номерата. Търча аз в най-близкият център , а от там ми казват че последният път като съм плащал съм платил повече пари поради техническа грешка и те ми били върнали надвзетото под формата на бонус който аз трябва да изговоря в тяхната мрежа и така се оказало май че нещо не съм платил правилно последният път и Нейно Величество Системата на Мтел не ме е отразила подобаващо като съвсем изряден платец а ме е подчертала лекичко което си е много подозрително за клиент който иска да си ходи ..., естествено никой не ме е уведомил за тази грешка какво пък хората са чесни върнали ми парите като бонус , как пък някой ще се зачуди въобще какво ли друго мога да правя с тези пари освен да ги използвам за още услуги от Мтел, та нали те и без друго ще ги спечелят, как иначе . Оправям пак сметките, после слушам пак коледни песнички на *88, по едно време имах наглостта да си поискам документ че не дължа нищо на Мтел който се оказа много труден за издаване и аз направо се отказах от него по желание (ще обясня по долу как се получава), и така след около 2 месеца от подаването на заявлението в новият мобилен оператор аз успях да се прехвърля, от новият мобилен оператор ме поздравиха със краткият срок за който съм успял като казаха съвсем сериозно че не се шегуват....!?
За да се получи удостоверение че към дадена дата не дължите нищо на Мтел, трябва да копирате ЛК , да се подпишете на копието, да напишете със свободен текст какво удостоверение искате и какво да пише, къде искате да го получите, това всичкото да пратите на факс номера не помня вече, и след определен краен срок ако това което искате не е в някакъв правен конфликт (а то ще е несъмнено ) и е изпълнимо вие ще си получите удостоверението.
Пиша тази тема не да правя антиреклама на Мтел, а да споделя малко опит който мисля че може да бъде полезен на друг. Поне морално да си върна на поднесената ми с финес обида от монополистите, която няма облик и вид а може само да се почувства. В моя случай главният герой е Мтел което не означава че другите не са маскари дори напротив, аз обаче искам да използвам заветното и май единственото си право, пред кого да застана с гръб и да се хвана за големите пръсти на краката (а защо не и като едно време на предказармен преглед с "разтваряне на бузки").
|
| Сря Яну 12, 2011 1:19 am |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами проблема ти е че искаш да си запазиш номера. Иначе е лесно. Просто спираш да им плащаш и те сами ще дотърчат
Може би щеше да ти е по лесно, ако си беше оставил стария номер за още 6 месеца. Така или иначе плащаш неустойки. Оставяш го пуснат на гласова поща и записваш там новия си номер от другия оператор.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 12, 2011 9:25 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Мтел в момента имат сериозни проблеми със системите си, ако си забелязал фактурите доста закъсняват, и не спорат телефони.
|
| Сря Яну 12, 2011 9:35 am |
|
 |
|
a_stankov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Съб Дек 06, 2008 9:22 am Мнения: 119 Местоположение: Пловдив
|
И аз така само, че с друг оператор. Сагата беше три месеца като през единия от месеците част от групата от 10 фирмени номера , беше в мрежата на стария оператор другата беше в мрежата на новия оператор, общо взето голям смях падна. В крайна сметка всички се прехвърлихме. Оправията е жалба до КРС - онези чакат да попълват дупки в бюджета и лепат яки глоби. По два жалби на фирми бяха наложени 80 000 лева глоби на един византииски мобилен оператор. Бланка за жалба има на страницата на КРС. Пиши само това чакат 
|
| Сря Яну 12, 2011 10:14 am |
|
 |
|
ToHu
|
Аз съм много упорит и продължавам с М-тел, за всички години една бонбонка не са ми дали за подаръче, а за последните двамесеца сметката ми е 1000 лв., рядко съм под 200 на месец .... но както казах аз съм упорит 
|
| Сря Яну 12, 2011 3:05 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Някакъв подобен филм гледам и аз.
|
| Сря Яну 12, 2011 3:07 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ей хвала на такива клиенти  Абе тия верно не ги е срам, барем една нокия с фенерче да ти беха дали 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 12, 2011 3:18 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Абе Нокията мога и сам да си купя, ама виж на фенерчето бих се зарадвал. Абонат съм им от 1999г, все съм си го заработил... 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Сря Яну 12, 2011 3:24 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Като не ви харесва: http://www.ts2.pl/en/Iridium-Prepaid-Airtime , излиза между половин и долар на минута, според зависи къде се намирате. А, ваучер от 6к$ си е едно. Все пак е предплатено, може би на договор ще е по-евтино? Няма мтел, няма глобул, няма вивашит.
Обаче като се загледах в http://www.ts2.pl/ рекламата отгоре, май е удачно само ако носиш чалма и имаш петролен кладенец в задния двор.
Та няма оттърване - ако не те скубе единия оператор, то ще е другия - всичките са си плюли в устите. Та... стискай зъбки 
|
| Сря Яну 12, 2011 3:37 pm |
|
 |
|
Цецо
|
В тоя ред на мисли, тия иридиуми на каква мощност излъчват? Щото клетката е близо, ама хвърчилото горе....
|
| Сря Яну 12, 2011 3:51 pm |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Сигурно стига поне едни пуканки да си направи човек 
|
| Сря Яну 12, 2011 3:59 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ми спомни си за моделите Delta, Sigma, Dragon  те бяха по 1-2 вата и мятаха на по 40-50 км. по земя - това трябва да метне 200-300 км най-много, пряка видимост (най-много с някой друг облак). Ей, няма да забравя как си търсехме обхвата с тия тухли. Ама пък хващаха на най-невероятни места пусто.
За разделянето с оператор(ката) : много трябва да се внимава, щото познавам един "умник" дето след опит за раздяла се оказа с два комплекта карти и от двата оператора и с две сметки всеки месец с договори за по 2 години и с 200% неустойки и в двата.
|
| Сря Яну 12, 2011 4:25 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Мислиш ли? То зависи колко спътника имат и къде са ги нахакали, ама до всяка точка от земята да са на по малко от 300км??? Edit:
Това за модела 9555. Максимално "позволения" май беше 1.6 
|
| Сря Яну 12, 2011 6:30 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Хм. Вдигнали са ги нависочко. Ама чувал съм че само на открито работят. А и нали си виждал какви антени имат. А май и някакви параболични антенки имат - за по-добра ефективност 
|
| Сря Яну 12, 2011 7:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хм ти от 99-та, аз от както бяха цитрон .... мъка, мъка. Преди две години по еидн проект отивам аз при тях, свързахаме с някаъв търговец, който отговарял за фирмата, говорихме що говорихме, нещо ме лъга за едни дата карти и накрая викам аз абе тука сигурно вече трябва да съм акционерен собственик с мойте сметки, така нещо няма ли да дадете, другата фирма са към глобул и за 20 телефона плащат малко повече от колкото аз за 1.5, и всяка година поне по веднъж носят нови телефони. Ами .. то .. абе ние ако сключим тоя договор ще може да си изберете телефон .... тва ако сключа 3 годишен договор през право за прекъсване за 200 дата карти ... пратих го да си ходи, то не мие за подаръка ама ей така да видя какво ще кажат ...
|
| Сря Яну 12, 2011 9:52 pm |
|
|