Отговори на тема  [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 573  Следваща
Хумор 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Тази радва! Не познавам много, да не кажа - само една млада жена - която знае за какво служат тия неща от клипа и има въобще желание да научи и направи нещо различно от написано в учебник.
Абе вие двамата да не сте тръгнали булка да си търсите тук? :P
ПП май само една г-ца/г-жа си имаме тук наистина, за цвят - да не ни заклеймят, че ги дискриминираме :cry:

Сря Яну 12, 2011 1:16 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
И аз познавам една, дето може да сложи "в малкия си джоб" много мъжове от бранша.

Сря Яну 12, 2011 1:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Пернишки бейлис : водка +боза,( ракия + боза за ценители)
Пернишки редбул: двойно късо кафе + зелева чорба -> действа безотказно изтрезвява и 'олабва;
Пернишка суровачка : къс винкел прикрит с шарена панделка и пуканки :)

Сря Яну 12, 2011 2:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
bateAz написа:
И аз познавам една, дето може да сложи "в малкия си джоб" много мъжове от бранша.

ааааа, то това със слагането всички го могат.... :lol: :lol: :lol:

Сря Яну 12, 2011 3:25 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
velio написа:
Що се смееш бе.

Па смея се, щото схемата, дето така уверено я запоява е грешна.
Цитат от коментарите:
Цитат:
Why is she unscrewing at 13:00?

Та самата спойка е добра, е можеше да е по-хубава, ако беше изрязала мустаците на елемента и беше допряла първо тинола, а после поялника, но и аз съм имал кофти дни и спойките ми са били по-грозни от нейните. Принтирала си е схемата пред нея и не й прави впечатление, че генератора е объркан. За това и я пльокнах мацката тук в Хумор. По всяка вероятност, мацката е поставено лице, а пича с камерата, й е наредил елементите да ги запоява.
Иначе браво. С тона, който обесняват как работи GSM мрежата, за момент ме накара да си помисля, че разбира за какво говори.
Хайде признайте си. На кой му направи впечатление, че схемата е грешна(схемата се вижда, на следващия кадър след сцената със запояването) или гледахте мацката :)

Edit: специално за head_up и върлите фемениски.

Изображение

Изображение

Прикачени файлове:
gen2.gif
gen2.gif [ 212.49 KiB | Прегледано 1721 пъти ]
gen1.gif
gen1.gif [ 53.39 KiB | Прегледано 1717 пъти ]

Последна промяна ike на Сря Яну 12, 2011 6:29 pm, променена общо 1 път

Сря Яну 12, 2011 5:58 pm
Профил

Мнение 
Не знам как успя с тая скорост, дето нищо не показват реално да разбереш, че е грешна. Единственото, което се забелязва за времето на тоя кадър-два (на пауза), че куца със сигурност е IC3 ... абе там има някаква линия през нищото, но силно ме съмнява, че са показали разбираш ли тооочно същата схема, дето я запоява, макар и да има някакъв генератор на нея... Колкото до поялника, тинола и увереността в запояването - е, колкото толкова, може и на нея да й е крив ден. Поне не писка, че поялника е горещ. Нито нещо за ноктите. Или нещо такова.
Може и да знае какво прави, та ike, ако ще доказваш обратното - направи го с нещо по-ясно от тоя кадър, че иначе ще го прочете някоя върла феминистка това твойто изказване ще го вземе за заяждане, та ще те гони до гроб ... или венчило. И пак до гроб :lol:

Сря Яну 12, 2011 6:11 pm
Профил WWW

Мнение 
Цитат:
..че куца със сигурност е IC3 ..

Не куца IC3 :) масата за я прекарали през самия елемент...
А относно мацката - тая съм я гледал в ю туб в друго предаване (търсете: adafruit), и съм останал с впечатление че разбира (даже знаеше как правилно да среже детайл с ножовка :D ) :)

Сря Яну 12, 2011 6:39 pm
Профил

Мнение 
michev написа:
Цитат:
..че куца със сигурност е IC3 ..

Не куца IC3 :) масата за я прекарали през самия елемент...
А относно мацката - тая съм я гледал в ю туб в друго предаване (търсете: adafruit), и съм останал с впечатление че разбира (даже знаеше как правилно да среже детайл с ножовка :D ) :)

ike, да, за същото говорех.
Абе може и професионалистка да е, от всичко да отбира :D

Едит: А такова начертаване не е грешно от гледна точка на ERC, ще мине, защото връзката реално съществува и към GND и на двата елемента. Просто е грозно като погледнеш схемата. Друг е въпроса ако се вижда нещо, което куца в самата схема.

Сря Яну 12, 2011 7:53 pm
Профил WWW

Мнение 
Абе що ми загубихте времето да го гледам това - викате мацка имало, пък то ... :o

Сря Яну 12, 2011 9:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Схемата ме усъмни дали ще е грешна ... ако на кварца погледнеш като на индуктивност, обратната връзка си става точно положителна. Инверторът обръща фазата на 180 градуса, после още толкова е от делителя кварц | C3. И силно усъмнен го заклепих набързо с 4 МХз кристал. Ми работи си :)

Сря Яну 12, 2011 10:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
И този генератор може да проработи само с HC/HCT. Много Х работата...

Сря Яну 12, 2011 10:46 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Cekins написа:
И този генератор може да проработи само с HC/HCT. Много Х работата...

To на схемата така си пише. Иначе с 1МОм е ясно как ще се вкара в линеен режим TTL елемент 8)

Сря Яну 12, 2011 10:54 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение Има пък!
Айде, айде и жени във форума има. Ама ако се обадя и може да ви разваля мъжкия мухабет :P.

Колкото до клипа - покъртително. Спойките нямат добър вид и подозирам така, че може и да са некачествени.
Иначе ако е първи експеримент, т.е. обучителен период - ядва се.
Сега ми навяхте едни спомени как правехме цветенца от тел, кубчета, само и само да се научим да запояваме.....

Сря Яну 12, 2011 11:42 pm
Профил

Мнение 
bateAz написа:
И силно усъмнен го заклепих набързо с 4 МХз кристал. Ми работи си :)

Махни Р2 и С2, ще работи ли - да. Махни сега С3, ще работи ли - да. Махни и Р1 и ако имаш останал фюс(йонно замърсяване) между крачката интегралката или кварца пак ще работи. Оказа се, че на генератора му трябва само кварца и инвертора. Но така ли е правилно да се прави - не.
За да е вярна схемата трябва 3-то краче на интегралката да е свързано там, където е свързано дясното краче на кварца, а дясното краче на кварца да е свързано там където е сързано 3-тото краче на интегралката. Е и Р2 можеше да е 220К, а Р1 да е 10М, но това не са чак толкова фатални грешки.

ПП. Откраднато от конкурентния форум.

Новите услуги на МВР
Цитат:
1. Мобилна телефония с пълен архив на всички разговори в електронен аудио и текстов формат и разпечатка на хартиен носител

2. Пакет от 7 телевизионни канала, като броят на програмите се формира от клиента, а видео архив на емисиите се пази в отдел "Грижа за клиента" :
- "МВР Live: Вашият дом"
- "МВР Live: Вашите срещи"
- "МВР Live: Вашите роднини"
- "МВР Live: Вашите служители"
- "МВР Live: Вашите приятели"
- "МВР Live: Вашата съпруга"
- "МВР Live: Вашият съпруг"

3. Пакет Интернет услуги, включващ:

Неограничен Интернет трафик с пълен e-mail архив и архив на всички посетени сайтове и обменени файлове

Към пакета, при желание от страна на клиента, потребителите могат да получат следните услуги на преференциални цени:
- Изработка на пълен профил на потребителя, според дейностите в Интернет;
- Изработка на пълен профил на потребителя, според телефонните контакти и местоположението на абоната и респондентите;
- Карта на придвижванията на потребителя (изготвя се след засичане на местоположението ви чрез мобилния телефон);
- Карта на придвижванията на всички респонденти на потребителя (изготвя се след засичане на местоположението чрез мобилния телефон на вашите респонденти);При широк обществен интерес към архивираните материали доставчикът предлага анонимно разнасяне на материалите до редакциите на медиите, като клиентът заплаща стойността на електронния носител.

Рекламно лице на услугата ще бъде вътрешният министър, а рекламни слогани са:
"Усмихнете се! Снимат Ви!" и "Звучете жизнерадостно! Записват Ви!"

Министър се обажда на жена си. Чува се: тииииит и запис на глас: "Поради ограничения в бюджета на МВР вашият разговор в момента не се записва. Моля, обадете се по-късно. Вашият разговор е важен за нас."

Операторът при набиране на номера на Министерския съвет: "За Бойко Борисов натиснете 1, за Цветан Цветанов не натискайте нищо..."

Идея за девиз на МВР: Това е твоят глас!

Идея за патрон на МВР: Димитър Талев ("Гласовете ви чувам")

Чет Яну 13, 2011 5:51 am
Профил
Аватар

Мнение Темата не е за хумор
Тази вечер с един приятел слушахме Scorpions и чухме "20-ти век" на Щурците като "Twentieth Century Man" от 1980г. Уф, не си признах ама се притесних кой е първият...

Edit: Снощи не се атачваше...

Прикачени файлове:
04. Twentieth Century Man.zip [5.4 MiB]
110 пъти
Нед Яну 16, 2011 5:01 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 573  Следваща