|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:59 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Как се произвеждат активисти (и тур... терористи де?)
http://www.bbc.co.uk/news/uk-12148753
Щом за толкова дребни неща - някакви си местни зелени вдигачи на шум - се налага
да има организатор/подстрекател внедрено ченге...
Ще се повторя за не знам кой път, може пък и някой да не го е чул/прочел:
колкото и надалеко да му отиде на човек параноята, реалността все успява да я
направи да изглежда невинно-наивна.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Яну 10, 2011 3:24 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ами Тги,
ко да ти кажа, ти си има цели науки за формиране на общественото мнение.
Понеже цитираш Bulshit Broadcat Company  , като бяха студенстските протести тука в Лондон, почти нищо не се показа по официалните канали. само се въртеше, как били ударили колата на принца и камила...
ти да не се притеснияваш, навсякъде се лъже и маже...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Яну 10, 2011 3:45 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е за притеснение чак едва ли може да става дума, ама че понякога ми ври и кипи
(де да можех да подобря "кръвта се ядно в жили вълнува", ама това никой на никой език досега
не го е постигнал - че и достигнал, доколкото ми е известно  ).
Историята с Камила и Чарлз беше видимо съшита с бели конци за целта, така си е.
Но BBC по възможност не разпространяват bullshit, тоя урок са го научили преди 60-ина
години. Просто подбират за какво да говорят - и като е неизбежно говоренето за нещо
се налага да им помагат колегите (както в историята с Камила и Чарлз).
Постнах го не от изненада а защото от ей такива малки парченца човек събира пъзела.
Ясно е, че на никой от арабухите в пустинята нама да му хрумне да ходи да гърми
трейд центрове и подобни, камо ли да успее да го направи, както и цялата лудост
на модерния навсякъде напоследък туризъм - ама това са напипали сега гадините, ако няма
туристи публиката няма да има нужда и от спасителите.... Все видими неща, а дребнички
истории като тая само трупат определеност.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Яну 10, 2011 4:05 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Малко напомня на историята на Ахмед Доган (Сокола).
Служител на Държавна Сигурност, който в свободното си време взривява влакове.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Яну 10, 2011 7:13 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
|
| Вто Яну 11, 2011 10:27 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 СИМЕНС пак в скандал
http://www.dnes.bg/technology/2011/01/1 ... net.108777
Още от времето на студената война Сименс се води авант поста на "Компанията" в Европа.
явно сега са мръднали дейността към средния изток.
Кофти е да ти препрограмират PLC-тата когато не очакваш - я центрофугите ще ти се въртят с по-висока от препоръчителната скорост, я водата за охлаждане няма да тръгне...
да живей автоматизацията. 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Яну 16, 2011 4:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Мда . те ти на pLC ... даси бяха сложили някоя малко простопроцесорче дето да прави само тва дето му е работа те да видим как ще ги хакнат ... току виж Иран отворили нов пазар за конкретни ембедед решения 
|
| Пон Яну 17, 2011 12:01 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами то PLC-то си е елегантния начин да избегнеш плащането на няколко девелоперски заплати. Взимаш един байно дето е научил някой основни постулати в автоматиката и толкоз му стига  Ама накрая - те ти булка Спасов ден  :):)
Само да се надяваме, че простите чалми не са навързали PCL-та на ракетните силози.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 17, 2011 11:38 am |
|
 |
|
MYXATA
|
Не бе Цецо,
то едно на ръка за файдата от ПЛЦ-тата.
Кретенията е , че джаджи дето хората се кълнат в тях(даже някой капацитети на бой скачат), че са "фуул лайф релайабъл" си имат задни вратички за непослушковци
Нали се сещаш сега колко заводи стават много уязвими на т.н. червей(дето ти препорограмира плц-то ). Щото като наложиш в световен мащаб стандарт за идустриална автоматика, не може да се допускат такива работи.
Аз бях чувал от едни люде, че венецуелсия бащица чавес, като национализирал нефтените компании лсед преврата и имал доста проблеми с автоматиката и видовус сърърите, и имаха една политика да подменят с уникс, но все си мислех че е пропагандно тълкувание. а то си има опашка крушата....
и те така...
глобализми и конспиратизми 
|
| Пон Яну 17, 2011 12:50 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Май скоро ще пъзнат подозрения към вътрешния буутлоадър на всеки от процесорите, които ползваме? Де да го знаеш какъв мръсен номер може да ти извърти - току виж утре мобилния ми телефон реши, че вече не заслуважам да живея и да гръмне литиево йонната си батерия докато говоря
Нормално е да има задни вратички във всичко, което ще се полва от "врага", че и от "приятели". Бизнес. Ама е тъпо като утре не знаеш наистина коя АЕЦ ще направи белята. Прекалено на едро се играе...
|
| Пон Яну 17, 2011 1:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Мдаа така е, икономика няма как, иначе ония не са толкова тъпи колкото изглеждат.
|
| Пон Яну 17, 2011 1:59 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 |  |  |  | MYXATA написа: Не бе Цецо, то едно на ръка за файдата от ПЛЦ-тата. Кретенията е , че джаджи дето хората се кълнат в тях(даже някой капацитети на бой скачат), че са "фуул лайф релайабъл" си имат задни вратички за непослушковци  Нали се сещаш сега колко заводи стават много уязвими на т.н. червей(дето ти препорограмира плц-то ). Щото като наложиш в световен мащаб стандарт за идустриална автоматика, не може да се допускат такива работи. Аз бях чувал от едни люде, че венецуелсия бащица чавес, като национализирал нефтените компании лсед преврата и имал доста проблеми с автоматиката и видовус сърърите, и имаха една политика да подменят с уникс, но все си мислех че е пропагандно тълкувание. а то си има опашка крушата.... и те така... глобализми и конспиратизми  |  |  |  |  |
А ти нали се сещаш колко хора сега ще обвинят всеки PLC контролер, че е хакнат, щото не могат самите те да си свършат работата като хората.
Незнам, според мен цялата тая истерия е една грамадна глупост на някой некадърник, дето не си е свършил работата като хората. И после журналята пишат ли пишат. И накрая от цацата става кит.
Знаеш ли колко пъти съм слушал калпави програмисти да ми обясняват всичките си проблеми с "тъпия Уиндоус"???? Въпреки, че 99,9% от тях не могат да напишат свястно еднотасково приложение, камо ли да оценяват и критикуват по достойнства, нещо толкова комплексно и сложно като бозата. Обаче като има удобен виновник....
Та сега няма да се учудя ако всички байновци дето програмират PLC, почнат на всяка издънка да привиждат световната конспирация, червеи, зелени човечета и прочие.
Апропо, що за идиот може да даде неконтролиран достъп на глобалната мрежа до индустриално оборудване??? А ако оборудването е за центрофуга, що за кретен трябва да си да осигуриш достъп на подобен червяк (ако въобще съществува) до въпросния PLC контролер???
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 17, 2011 2:09 pm |
|
 |
|
tgi
|
Бе те не само не са тъпи ами и не изглеждат тъпи освен дето ни бият по главите
с такава пропаганда.
Не вярвам да не са очаквали някаква подобна история, кой знае какво има зад цялата работа.
Тоя "вирус" нито ги е спрял, нито им е попречил особено на работата явно - вдига се шум
около него за да се маскира друга, по-важна работа някаква.
head_up, bootload-ери колкото има все са с нещо заложено ако не са с публикуван сорс.
Аз се замислям доколко аз съм непробиваем - дето нямам един бит чужд софтуер на процесорите,
дето ползвам, кво остава за "нормалния" свят. В едно BGA има място да се сложи и антена, и
wireless JTAG и какво ли не още... 
|
| Пон Яну 17, 2011 2:15 pm |
|
 |
|
741
|
На тоя червей специално не му трябвал интернет за разпространение. Намъквал се в системата и през флашка заради дупка на уиндоус експлоръра.
|
| Пон Яну 17, 2011 2:22 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Казват, че това и преди се е случвало http://en.wikipedia.org/wiki/Siberian_pipeline_sabotage . Иначе наистина е интересно това, че червият е използвал 4! неразкрити пропуска http://en.wikipedia.org/wiki/Zero-day_attack .
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Яну 17, 2011 2:59 pm |
|
|