Отговори на тема  [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Bluetooth модул - RS232 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Пробвайте ги и с команди, ама като цели стрингове, не от клавиатурата, че ми стана интересно само аз ли попадам на такива...

Чет Яну 13, 2011 1:08 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
http://www.goodluckbuy.com/serial-bluet ... rs232.html

Нед Яну 16, 2011 6:55 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
chwor, намира ли му се някакво описание? (Що не виждам на сайта, а и няма означение)

Нед Яну 16, 2011 8:54 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Това е което успях да изровя от нет-а http://dox.bg/files/dw?a=544f439566. Има и някакъв софтуер за конфигуриране, но съм го виждал само на картинка. Ако става с АТ-команди той не е нужен. На 07.01.2011г. го поръчах(1бр. за проба), в събота е получено съобщение от пощата. Днес го взех и не съм имал време да го пробвам.

Последна промяна chwor на Чет Яну 27, 2011 5:04 pm, променена общо 1 път

Пон Яну 24, 2011 6:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Къде видя "картинка" на тоя софтуер за конфигуриране?

По принцип ми е интересна каква е ситуацията около тия модули. Поне на снимка изглежда малко по грамотно направени от останалите китайски. Ще ми се да вярвам че са крали нечии дизаин и фирмуер. Ама не мога да хвана друг такъв модул из мрежата. Щото ако са го копирали без да мислят, мисля, че е ок. Ама ако са "творили".....

Сря Яну 26, 2011 4:59 pm
Профил ICQ

Мнение 
Картинката беше някъде в ebay(в детайлте на някой от продавачите). Софтуера за конфигуриране се наричаше "BTM-5". Иначе с CSR BlueSuite може да се тества, конфигурира, подменя фирмуеъра. Изглежда прилично направен модула, но с АТ команди не успявам нищо да направя може би е орязан софтуера в чипа. Най-вероятно ще се опитам да го префлашвам по SPI през LPT. Иначе се конектва безпроблемно и на 9600 (както е конфигуриран) работи без грешки, на разстояние няколко метра. Конектва се и с телефон с WM6.1 и обменя данни с блутуут АТ терминал инсталиран на него.

Чет Яну 27, 2011 4:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е дай малко повече данни де .. примерно с каква парола идва .. сам ли се пейрва или не ... общо взето като го закачиш на кома на ПЦ-то примерно и отвориш един терминал трябва ли нещо да правиш или просто включваш .. намираш го от другия девайс и почвате да си чуруликате .
А и може ли с този софтуер да му смениш името и скоростта примерно ... щото ако може и си работи стабилно може да излезе добър вариант за клиент дивайси.

Чет Яну 27, 2011 5:07 pm
Профил ICQ

Мнение 
Кода е "1234". Включва се захранването и RX и TX(при мен през МАХ3232 на 3.3В). Компа и телефона го откриват при търсене, откриват и протокола - сериен. Пейрва се и се свързва. При пълноценен фирмуеър, настройките са ужасно много и то чрез АТ команди.

Чет Яну 27, 2011 5:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ти какви AT команди опитваш, тези ли?

http://www.egochina.cc/datasheet/Blueto ... ule_L6.rar

И аз знам, че може да се префлашва със софтуера на CSR, въпроса е отде ще му намериш фирмуер като за него?

Чет Яну 27, 2011 8:00 pm
Профил ICQ

Мнение 
Същите АТ команди ползвам. http://www.endasmedia.ch/projects/bluet ... metrie.php - тук има някакъв фирмуеър. Без проба няма как да се разбере дали работи всичко.

Чет Яну 27, 2011 10:13 pm
Профил

Мнение 
Не зная защо, но не работи модула с всякакви терминални програми(с хипертерминала пък най-зле е положението).
Оказа се че с "Terminal v1.9b - by Br@y++" може да се конфигурура с АТ-команди. Изпробвани са и работят:
АТ - тест
АТ+NAMExxxxx - задава име на модула
AT+BAUDx - задава скорост(на 115к с BAUD8 - лети :D )
AT+PINxxxx - променя кода за свързване
AT+VERSION? - това ми сработи само 1 път. Версия 1.5 показа и името на модула.

Функцията на модула(мастър/слейв) не успях да променя. Всъщност в този фирмуеър АТ командите не отговарят на описаните в документацията, която бях изровил от и-нет.

На мен ми е необходимо да работи на 115к. така че модулът ме устройва за цената си напълно.

Пон Яну 31, 2011 12:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
chwor написа:
Не зная защо, но не работи модула с всякакви терминални програми(с хипертерминала пък най-зле е положението).
...

Вероятно се различават по символите за нов ред или по начина на конфигуриране на ком-порта (handshacking или друго).
Ако ти се занимава - мога да ти пратя една доста универсална програмка, която може и да бъде доработена.
(Впрочем , постнал съм програмката в тази тема - постът е от "Нед Яну 09, 2011 2:43 pm")

Пон Яну 31, 2011 12:38 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение Re:
kiiid написа:
Цецо написа:
Можеш ли да ми пратиш документацията на този с АТ командите да и метна едно око?

Ето...

Много благодаря и аз. А как се познава кой е SPP и кой e AT?

А, да, оправих се:
AT+VERSION
OK
linvorV1.5
(Каквото и да значи - сега ще търся :))

Вто Окт 02, 2012 2:49 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение Re: Bluetooth модул - RS232
Да, последните 3 мнения по темата са мoите - какво да се прави :)

Значи относно:
chwor написа:
Не зная защо, но не работи модула с всякакви терминални програми(с хипертерминала пък най-зле е положението)....

Ако терминалът не изпраща нищо след командата - девайсът отговаря. Ако се изпрати символ (дори CR и/или LF) - не отговаря. Т.е. терминали, които не изпращат символи за нов ред си работят. Явно тая машинка чака начкакъв таймаут (дали не го срещнах някъде вече? :))

Сега - имам питанка: девайсът се вижда от други блутут устройства, но нито в АТ режим (pin 26 на +3.3V), нито в терминален режим (pin 26 виси) не се свързва - т.е. поне така изглежда по светодиода му - pin 24 мига непрекъснато. Но паролата 1234 насрещното устройство (моя GSM) я приема, докато при други пароли (0000) казва, че връзката не може да бъде осъществена.

КАК ДА ВИДЯ КАКВО СТАВА?

Последна промяна NikB на Вто Окт 02, 2012 6:03 pm, променена общо 1 път

Вто Окт 02, 2012 4:35 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение Re: Bluetooth модул - RS232
Никак :)

Проблема с всички такива устройства е, че са на принципа - нахрани кучетата и не барай нищо. Конкретно тоя пин със светодиода не му вярвай много, те всичките се държат по различен начин. Някой почват да светят, чак като започнеш реална комуникация, други още като се пейрне, трети в някакво междинно ниво на стека.

На компютъра/ГСМ-а хваща ли ти услугата SPP? Демек създава ли ти виртуален компорт?

Аз китайчетата така и не се престраших да ги пипам. Карам си на това и съм доволен.

http://www.digikey.com/product-detail/e ... ND/2357707

Е цената е малко "особенна", ама си е затворено в метален калъф има си сертификатите. И най-важното - работи :)

Вто Окт 02, 2012 4:42 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща