|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:38 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Radoslav70
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Мар 19, 2010 12:34 pm Мнения: 79 Местоположение: Северно полукълбо
|
 От тиксо и тел
и стари части от колелета африканец захранил с ток цялото си село
http://www.flickr.com/photos/9278648@N04/page4/
Ползвал даже стари части от калашников
направил 5 турбини. За награда го взели да учи в града. Станал известен в щатите и много туристи взели да посещават селото
_________________ От kW до МW разликата е само една буква в посока долу и леко вляво и един Shift
|
| Вто Фев 01, 2011 5:55 pm |
|
 |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
това да го направи черен е наистина забележително! 
|
| Вто Фев 01, 2011 7:56 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Не е интересно, че черен го е направил. Казват сиромах човек - жив дявол. Електрожен дирекно захранван от електрирческата мрежа или вятърна мелница направена от дънни платки са все неща дето не е трудно човек да се сети. Това на картинката ми изглежда, като колело което върти велосипедно динамо може да захрани само малка 1 ватова крушка.
Другото, което ме притеснява е, защо Radoslav70 пълни форума с глупусти? Ако има толкова голямо женание да си прави вятърни мелници, никой не го спира. Нека да направи няколко сам и да покаже снимки тук в форума, ще му се зарадваме. Ама да прокламира, колко ще е яко всеки сам да си напрви ми се вижда вятър работа.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Фев 01, 2011 9:16 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Е-де, Ике едва ли си ти човека който да определя кой къде какво може да пише
ти пък, то си е в правилния раздел, макар че нищо безумно няма в това да гледаш да създадеш нещо
Да не говорим че африканеца го е направил от каквото има като материали в 50 км радиус от селото, а не е поръчал от е-бей или комет-електроникс и то без да ползва гоогъл, и фейсбук
А ти колко пъти на ден се съветваш с тях
Ако те те турнат насред Африка, на един гол гъз само, не вятърен генератор, а крак на стол няма да сковеш. да не говорим да си намериш питейна вода , или нещо за ядене, дето не иска теб да те изяде 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Фев 01, 2011 10:52 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Ей @муха в африка и мултицети ли взеха да се намират .. че и кат гледам кабелите бая лъскави ми се вждат .. така че това си е жива проба медийна чикия .
|
| Сря Фев 02, 2011 10:03 am |
|
 |
|
nik
|
и аз търсих на снимката с какво се преобразува енергията ама освен нещо приличащо на динамо от колело друго не виждам сигурно 5 в паралел енергията се умножава  , пък онтосно материалите от ебей - инвертора 12- 220 сигурно го е намерил на поляната  или пък 100 метра пластмасови тъби и кутии за контакти
ама нищо де, за 99% от населението това си е сензация, като няма новини ще си направим  вижте лох нес колко време носи приходи на местните, иначе кой нормален турист ще се забие на майната си дето е вечно мрачно и вали, определено си струва да поддържаш една такава история жива
|
| Сря Фев 02, 2011 12:56 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Абе то ясно, че системата е от пръдня боя, малко нетрайна , но боя  то медиите това правят
важна е идеята, че с подръчни материали човеко прави нещо, което няма откъде да купи наготово:!:
мен това ме кефи, защото не съм забравил, как по онова време - преди 10 ноември общовзето всичко трябваше да можеш да си направиш сам или в краен случай със съседа -> от смяна на накладки на ладата, до лепене на плочки в банята, тапети, да не говорим че във багажника на всеки москвич имаше части за поне един основен ремонт на пътя да направиш.
и тел... много тел
Неволята учи ей:!:
а не като един приятел, дето като студенти ходихме по планините, а преди 1 година ми разправяше как добре че си е взел гсм с гпс защото как щял да се оправи от копитото до златни мостове направо незнаел
баси,
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Фев 02, 2011 1:01 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Все се каня да го напиша и най-после темата си дойде на мястото:
Такава вятърка съм виждал в БГ край морето преди сто години, дете бях. Човекът си имаше импровизиран лагер, перката беше на велосипедна капла и въртеше автомобилно динамо което зареждаше акумулатор. Вечер имаше осветление и радио. Така и не се доближих, не мога дам подробности.
|
| Сря Фев 02, 2011 3:27 pm |
|
 |
|
Radoslav70
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Мар 19, 2010 12:34 pm Мнения: 79 Местоположение: Северно полукълбо
|
 Само с мултицет
Представям си ако имаше повече части например и от камион какво щеше да направи. Да не говорим за осцилоскоп
А примера с Човека показва колко малко трябва за да се почувства някой щастлив, една крушка и едно радио. Сега като имаме интернет, гсми с гпси и телевизори та да не ни е по-добре. Къде изчезна тишината, тоя сървър по цял ден ми бучи в ушите. Искам да работя в гората, ако може по-навътре и да си правя кисело мляко сам (от предната тема)
Гледам, че ike ме подстрекава нещо, като приключа с млЕкото почвам генератора и без това имам две мазета с части и мислех да ги фърлям
_________________ От kW до МW разликата е само една буква в посока долу и леко вляво и един Shift
|
| Сря Фев 02, 2011 6:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами какво да ви кажа, сега като бях в индия посетих разни села и паланки, там са индианци, живеят без промяна последните 1000 години сигурно, обаче тук таме гледам хитреци наслагали малки фотоволтаици, от де са ги взели не знам, ама ги имат, светят по една крушка с тях и слушат радио, а защо им е крушка денем не питайте, не знам ...
|
| Пон Фев 07, 2011 10:24 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Като гледам снимката, май единия до сега е въртял колелото и слиза да си почине, а другия се качва да върти.
А перката разхлажда вожда на племето.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Фев 08, 2011 12:11 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Че да хабят енергията ли ве ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Фев 08, 2011 4:28 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Да бе, освен ако не я предават безжично  ... странан електросистема иначе имат, където има де, почти няма мрежа НН, траф има почти на всяка къща, в някои щати е така, ама това вече май не се прави в САЩ, чудно от там ли са си копирали ел. системата навремето.
|
| Вто Фев 08, 2011 8:59 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Да не им изгори радиото... 
|
| Пет Фев 11, 2011 11:08 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Преди 20-тина години един руснак беше донесъл мостри - май имаше някакви намерения да продава фотоволтаици тука. Та ми остана един дето даже още е жив - 20х15 см. и с него като ходех за риба си слушах радиото. Ама без лампа. И вършеше работа. Елементите май са от тези дето ги пращат в космоса. Обаче типично по руски бяха вкарани в много кьорава пластмасова кутия.
|
| Съб Фев 12, 2011 9:26 am |
|
|