|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:02 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
max's
Ранг: Новодошъл
|
 Програмиране с IC_Prog
Ползвам IC_Prog и схемата от "МК" с MAX232 и то най вече за програмиране директно на платката.Както казва Predator_MF тая комбинация е "железна"....обаче при мен прави един проблем за Pic16F и 18F.Aко пиша кода директно на платката и съм компилирал код за EEPROM-a... след това Pic-a няма изтриване...т.е IC_Prog отчита че го изтрива успешно,обаче всяко следващо програмиране е грешно.Налагасе да сваля Pic-a от цокъла и да го закача на отделен цокъл(без кварц) към същия програматор...тогава вече се изтрива както трябва и се програмира без грешки.Ако не компилирам код за ЕЕРРОМ-а.. няма проблем чете,пише,изтрива директно на платката.Двата порта RB6 и RB7 винаги си ги оставям свобдни,не ги ползвам в схемата.Чудя се от какво може да е,аз ли не съм направил добри настройки на IC_Prog,хардуерно ли се шашка,все пак разликата от програмирането директно на платката и на отделен цокъл е един кварц..!
|
| Чет Сеп 01, 2005 1:07 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Провери какво си сложил на Reset/MCLR пина, някой път и при мен отказва, или е от него, или +5V ми играят и пикльото неще да влезе в прогр. режим. А даже докато програмирам съм закачил на RB6 и RB7 няколко TTL-ки /e, не трябва да се прекалява/ 
|
| Чет Сеп 01, 2005 1:16 pm |
|
 |
|
max's
Ранг: Новодошъл
|
И аз това проверих първо,МCLR...но това го прави на всяка една платка ,а на MCLR може да има и само един резистор или RC филтър. Имам 2 платки на програматора,като на едната захранването е 78S40 като в PICSTART-a,и на двете платки при програмиране (+5v)няма пад,а Vpp+13,3V...пада на13,1V.... и 2-те платки се дънят ако компилирам код за Eeprom-a.Просто е некаква глупост та ме дразни,та...щях тук последните 3 седмици да си строша програматорите.Абе не е болка за умиране....сваля се Pic-a от платката,бодеш го на чист цокъл и се програмира...добре е да се знае.
|
| Чет Сеп 01, 2005 2:23 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|