| Автор |
Съобщение |
|
evrokoma
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Съб Ное 13, 2010 11:29 am Мнения: 48 Местоположение: добрич
|
 някой да е чувал за pinguino
http://www.hackinglab.org/pinguino/index_pinguino.html
ако може някой да ми обясни как се използва това и как се стартра софтуеъра към тая платка,платформата е ардуино преработена за пик микроконтролерите 
|
| Пет Фев 11, 2011 11:09 pm |
|
 |
|
egasimus
Ранг: Ориентиран
|
|
| Съб Фев 12, 2011 3:03 am |
|
 |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е та като пускаш цитати поне ги пускай целите. Щото тука май става въпрос за постпроцесор дето преработва "специфичен ардуино код" в С. А не пикчето да се прави на i386. Явно идеята е да се зарибят тези които вече са свикнали с ардуиното.
Пък ако искаш нещо близо като идея ама с пик виж това http://www.myamicus.co.uk/
Само дето не са го популяризирали още.
|
| Съб Фев 12, 2011 9:51 am |
|
 |
|
egasimus
Ранг: Ориентиран
|
абе аз се смея на reduces the execution speed, ама може и аз да съм за смях 
|
| Нед Фев 13, 2011 1:14 am |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Абе на мен винаги ми е било чудно що за юзър трябва да е човек та да ползва нещо такова като ардуино или това. Да се юрнеш да се правиш на "ембедед" дизайнер пък да не можеш да си вържеш МЦУ-то с едно ЛДО и един конектор, та да трябва да ползваш готов модул (обвинението не е персонализирано към никого а е риторичен въпрос!!!)
Просто акъла не ми го побира...
|
| Нед Фев 13, 2011 10:04 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
В много случаи ти трябва точно 1 ( една ) бройка, и тогава не е оправдано да си правиш собствен развой на хардуера. Тостатъчен е гъделът с писането на софтуера.
По принцип тези платформи се ползват най-вече от хобаджии 
|
| Нед Фев 13, 2011 12:06 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Всъщност даже и софтуер не ти се налага да пишеш. Има достатачно примери във самата среда.
Иначе тези платформи са адски удобни. Взимаш си един бредборд малко жички и за 1 ден можеш да направиш 10 проекта.
Иначе да намериш IDE за твоята ОС, да нагласиш тулчейна, да намериш програматор, да запишеш чипа, да направиш платка и чак тогава да тестваш е малко тегаво. Ако някоя част от този процес не сработи - нищо не става. А с ардуино сваляш джава средата, вкючваш УСБ-то и си готов. Даже и LED с резистор си има на платката.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Фев 13, 2011 4:49 pm |
|
|