|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:25 pm
| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Заглушител
Заглавието не е напьлно точно, понеже става вьпрос за смущаване на сигнал. А именно, тьрся начин да смущавам високоговорителите на компютьр.
Ако някой има опит, идеи, ще се радвам да сподели
Пьрвоначално го замислях като електромагнитно поле (не вярвам високоговорителите да са екранирани) но между мен и тонколоните има 2м и една стена, нямам идея колко силно трябва да е полето, а решението трябва да е компактно и безшумно.
После се сетих, че навремето мобилните телефони сьздаваха доста стабилни смущения и се чудя дали нqма да стане с ФМ трасмитер (но не знам на каква честота и колко вата да му е мощността, и дали вьобще ще стигне диапазона или ще трябва нещо в по-високите честоти).
В общи линии това е проблемьт, ще се радвам на коментари и сьвети.
Поздрав
|
| Сря Сеп 07, 2005 12:23 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Преди няколко години, видях саморъчно направен генератор на искри, който се използваше за тестване на електроника за устойчивост на смущения. Захранва се от автомобилен акумулатор, като представлява генератор на високо напрежение и 2 електрода. В зависимост от "мълнията" която искаш, раздаличаваш или приближаваш 2-та електрода ( имаше нещо като червячен механизъм ). При пускане на туй у-во и при волюме на мах , в целия етаж заспиваше всичко що има силициеви или германиеви преходи ... А искрите, ако ги гледаш на тъмно си са точно както истинските трескавици ... Закачи едно таквоз чудо на стената и гледай сеира на комшията ...
|
| Сря Сеп 07, 2005 12:55 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Бягай до най-близкия оръжеен магазин и си купи едно електрошоково устройство (от най-мощните, дето трупясва и кон), включи му един външен захранващ източник, блокирай бутона и гледай сеир... 
|
| Сря Сеп 07, 2005 2:38 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Баси, наистина ли вършат работа тези номера??? Как ми трябва нещо, което да подавя в радиус от няколко входа...
|
| Сря Сеп 07, 2005 2:47 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
И на мен ми трябва едно такова за един кретен (просто трябв да си такъв за да правиш такива неща).
Спира си колата до блока, по-точно зад него , но точно на мойта стая , а и никой не му е длъжен да му слуша ш*баната чалга, е*ати тъпите песни, та как да е, но проблема е че идиота си оставя колата увеличава си музиакта, абе умряли говорилите , ама свирят и излиза от колата.
отива си някъде , а колата си свири така да се каже, идиот, да беше радио, лесно щях да го заглуша, ама много често слуша и сд-та..
Ако си е в колата нека си слуша , това разбирам, ама той усили и я зарежи ,нявко умряло рено с умрели говорители.
нищо лично реното де 
|
| Сря Сеп 07, 2005 2:51 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
|
| Сря Сеп 07, 2005 2:54 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Наука ли??? 3-4 газови запалки, наврени дълбоко в ауспуха и една бележка, залепена на предното стъкло друг път да не си спира бараката с пуснати колони под прозорците. Ефекта е оглушителен и най-често води до смяна на гърне. 
|
| Сря Сеп 07, 2005 4:21 pm |
|
 |
|
¶
|
 |  |  |  | the_real_maniac написа: И на мен ми трябва едно такова за един кретен (просто трябв да си такъв за да правиш такива неща). Спира си колата до блока, по-точно зад него , но точно на мойта стая , а и никой не му е длъжен да му слуша ш*баната чалга, е*ати тъпите песни, та как да е, но проблема е че идиота си оставя колата увеличава си музиакта, абе умряли говорилите , ама свирят и излиза от колата. отива си някъде , а колата си свири така да се каже, идиот, да беше радио, лесно щях да го заглуша, ама много често слуша и сд-та.. Ако си е в колата нека си слуша , това разбирам, ама той усили и я зарежи ,нявко умряло рено с умрели говорители. нищо лично реното де  |  |  |  |  |
За такъв не е нужно да се мориш главата с електроника. Пробвай следните рецепти ( изпробвани са да знаеш, работят безотказно  )
1). Купуваш си няколко бурканчета лютеница ( в зависимост от площта на колата ), но от старовремската, дето играят хоро на етикетите ( връз киселата, дето след това те скъсва от колики ), издебваш го и му намазваш цялата кола с лютеница ( или изсипваш всичката лютеница в найлонова торбичка и я мяташ върху колата от н-тия етаж ). При слънчево време ще му засъхне за 2-3 часа. Да върви после да я мие след това ! Ако колата му е със светъл цвят, докато не я боядиса измиване няма !
2). Купуваш една кора яйца. Хакваш му ги по цялата кола, като е хубаво да се мериш от твоята стая равномерно по цялата кола. Ако е слънчево времето, като засъхнат добре, не можеш и с противогаз да припариш до тази кола.
Други препоръчителни рецпти, са чисто механически изпълнения, като рязане на гуми на кола, стъргане с дърт ръждив пирон, по една тухла четворка, съответно в предно и задно стъкло,лобут в тъмното ....
Някои рецепти съм ги пробвал, но особенно много обичам тази с лобута в тъмното, досега не ми се е налагало да я повтарям на едно и също място тази рецепта, защото при 187 см. и 100 кг. живо тегло ( моя милост ) юмруците са бая тежички, освен ако не случиш на професионален боксьор  Последния път приложих миналата есен рецептата с лобута, върху едни нещастни студенти-квартиранти от първия етаж. След 2 дена напуснаха квартирата, обаче тия 2 дена им ги направих кошмарни, просто защото бях в отпуска и нямах какво друго да правя 
|
| Сря Сеп 07, 2005 4:36 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Хъх , това хубаво с рецптите, ама едва ли ще се сети защо му е наказанието.
Все пак ти благодарим за идеиите, сигурно на някои ще помогнат.
Всъщност така мога да го откажа да спира зад блока, ама не ми е проблем как паркира.
Абе честно казано да се чудиш трудно ли е*ати малко съобразителност или въобще обща култура.
Така де ... ама явно той си я увеличава, за да я чува, там където отива (т.е идиот) - един магазин на отсрещния блок.
Но пък ще е голям кеф със заглушителя, точно каквото искам - ще се пули като... и няма да има гадна музика.
|
| Сря Сеп 07, 2005 5:44 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Много силово бе, Пирев!
Може къде-къде по-нежно. Например една мааалка спринцивчица с епоксидна смола с ключалките на вратите и багажника. Или кашичка от сода каустик ( препарат за отпушване на канали ) от долната страна на дръжката на вратата. Или просто картоф във ауспуха. Последното е безобидно, но много досадно и страшно смачква самочувствието.
|
| Сря Сеп 07, 2005 7:16 pm |
|
 |
|
¶
|
Бате, с тия студенти-квартиранти нямаше друга оправия ! Преди това изпробвах кОлтурно да се разберем, че са на гости в тази къща и трябва да се съобразяват с правилата, та дори с навиците и привичките на останалите живущи. Все едно на стената говориш. Няколко пъти слизах да им обяснавам че не бива да паркират където сварят, че не трябва да вдигат шум, да не правят 3-дневни запои и т.н. Накрая разбрах, че общ език няма да намерим, ами трябва радикално да се действа. Иначе съм кротък човек, и на мравката път правя ...
|
| Сря Сеп 07, 2005 9:16 pm |
|
 |
|
HCL
|
леле заболяха ни коремите с приятелката ми да се смем, то на нея и се плаче де защото...
(какво щее им обясняваш ти ,скьпи, дай аз да се оплача.ама то това не се трае бе хора! по цял ден ''цигу мигу,цигу мигу'',то поне да имаше вкус кам музиката.до 3:00 посреднощ!не мога да мигна.опитах с добро, ама не става,един два ,три пьти.....няма и няма ,слуша си музиката все едно е на мегдана в село''глухи дол'').....
та за това става вьпрос  иначе методьт на Пирев е железен когато имаш работа с кретени, ама като е момиче...
Докато тьрсих информация в нета по темата попаднах на един сайт, един немец разказва как навремето заглушавал радиосигнали да не го нервира сьседа, откачено нещо ей, да си омотава кьщата с проводник и да я преврьща в антена...  после на 2-3км нямало дойче веле  но в днешно време кой слуша радио
Аз продьлжавам да дьлбая темата, ако някой се сети нещо да се обажда, особено сьм обнадежден за старите мобифони, ще видим...
|
| Сря Сеп 07, 2005 10:14 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Купуваш си бушон (предпазител) за табло. Разглабяш го. Махаш калибрирания проводник отвътре. Заместващ го с диод, поне 50 ампера, поне 400 волта. Сглабяш го. Отвиваш предпазителя на комшията, с който искаш да запазиш добри комшийски отношения. На негово място поставяш така подготвения. Изгарят : хладилник, прахосмукачка, вентилатори - всичко, което е с асинхронен двигател. Освен това всичко, което има трансформатор, дори и да е StandBy трансформаторче 2 вата. Тук влизат аудио уредба, DVD, повечето телевизори, дръжкофони. Някои зарядни устройства за GSM. Някои монитори, колонки за комп, някои принтери също дават фира. Микровълновите печки загряват и пушат отвсякъде.
Предимство: удължава се животът на лампите с нажежаема жичка.
Недостатъци:
1. Пада ефективността на смърделниците за комари.
2. Трябва да се действа скрито, подмолно, по женски. Ама тва е животът.
|
| Сря Сеп 07, 2005 11:34 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Хахахаха  Местете в общи приказки 
|
| Чет Сеп 08, 2005 1:17 am |
|
 |
|
¶
|
Тук http://cxem.net/medic/medic.php има някакво у-во за лечение с магнитно поле. Предполагам ако му вдигнеш мощността без да искаш ще предозираш лечението. Само не знам туй моме, от което се оплакваш, да не вземе да свири или слуша пиано в по-големи дози от очакваното
Наскоро излезна нов закон за шум предизвикван от съседи, без значение източника на шума. Минималната глоба беше 1000 лв. Пробвай и по този начин. Някой хора не вярвят в българските институции, но все пак ... Ето тук един линк http://forum.gyuvetch.bg/cgi-bin/showpo ... apsed&sb=5 на една случка с мен, която ме накара да повярвам, че може и с нашите закони, добри или лоши, всеки да си защитава правата.
|
| Чет Сеп 08, 2005 3:17 am |
|
|