|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:14 am
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 ужас.... спамери.....
през последните няколко години ми прави впечатление че интернет прогесивно се пълни с всякакви екземпляри....
сякаш навремето компютрите бяха само за интелигентни и образовани хора, а сега куцо кьораво сакато клика яко с мишката и изобщо не мисли кво прави
ако попитам някъде или някой друг ако попита, незабавно страницата е напълнена с безуми и безмислени коментари, кой разбира кой не разбира яко оспамва из всички форуми, плещят се всякакви глупости без значение дали има или няма общо, без значение че това дето го пише и той не си го разбира, или фантазирал си нещо там ама не му е ясно точно как да стане, даже и да има човек който може да помогне няма да може да види въпроса от спам
|
| Чет Мар 03, 2011 4:00 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Винаги можеш да си платиш на експерт и да си решиш проблема.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Мар 03, 2011 4:06 pm |
|
 |
|
nik
|
говорим за вълка а той в кошарата
типичен пример за не разбиране за смисъла на форума, ако темата не е в раздел търся/предлагам срещу заплащане, значи търся или предлагам отговори, а не адрес на сервиз или магазин
може пък да искам аз да си реша проблема, да поговоря с някой наясно със ситуацията, дори и да не е експерт, дори и той още да не е решил проблема, да обсъдим, така се раждат идеите, така се учи, но поне малко да е полезен разговора
а може пък аз да съм експерта в дадена област, но само като видя коментарите и да се откажа да пиша... с което разбирам и защо намалят отговорите от хора които разбират
|
| Чет Мар 03, 2011 5:08 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
И да ти отговоря ли на въпроса с въпрос ? 
|
| Чет Мар 03, 2011 6:03 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Не разбирам тезата ти, nik. Нито идеята на тази тема - искаш да промениш възгледите на средностатистическия идиот или пъпчив тийн с клавиатура под кьопавите си ръце? Ако толкова искаш да събираш само хора, които разбират от нещо и никой друг да не се обажда - слагаш им по един IQ тест + общ изпит по материята на Форума и си готов - това почти гарантирано ще ти отсее спамерите. За съжаление и сред тия дето ще минат теста и изтпита ще има такива или някой от тях ще изпадат в лошо настроение от време на време и пак ще се изявяват като спамери, на които им е писнало от някой който пита щото не е намерил отговора с гуглето, за тях какво - мухозол ли?
Не можеш да се пребориш с спамерите, те са като хлебарките - далече след като твоя здрав разум се изтърка от битове и алгоритмни - те ще продължават да пълнят с безсмислици нета  Така че ако искаш съвет - бил той и не експертен - стани по-дебелокож и се радвай на живота 
|
| Чет Мар 03, 2011 6:07 pm |
|
 |
|
nik
|
тезата: прогреса на простотията набира яко скорост, няма спиране
идеята: опитвам се и в идиотите да намеря нещо полезно, т.е. ако успея с тях да си тренирам дебелокожието
edit: може би така трябваше да кръстя темата: прогреса на простотията при съвременния човек 
|
| Чет Мар 03, 2011 6:25 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Последната редакция е може би най-добре. Няма нужда да допобългаряваме и без
това вече побългарената дума спам, масите тук я разбират като пост, който не им се нрави.
Знаем, че тя значи друго.
Май не съм съгласен, че простотията набира скорост.
Набралите скорост комуникации само я изкарват на бял свят и човек и в къщи като е
пак току е изложен на нея - преди това ставаше в редки случаи, при попадане
в някаква нетърсена/неочаквана среда.
Не виждам особена връзка с тоя форум де. Тук нивото е толкова далеч от средностатистическото
БГ ниво, към което темата е приложима, че просто не си струва да го коментираме май.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Мар 03, 2011 6:54 pm |
|
 |
|
nik
|
ами аз за това писах тук, другаде не биха ме разбрали....
а преди малко измислих и ново заглавие: прогреса на техниката и регреса на човечеството
иначе си прав че интернет е както прозорец към света така и към простотията, вече всеки дом си има такъв прозорец с изглед към простотията и тя все по лесно навлиза и се разпространява, отдавна като остана свободен се ровя за нещо интересно, но през последните години като прочета няклко поста и чувствам как започвам да деградирам и аз.... ще трябва да си търся алтернативна занимавка.... въпреки че и тук има няколко индивида не визирам този форум никой да не се засяга лично 
|
| Чет Мар 03, 2011 7:10 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Демек, да разбираме ли, че ти се самопоставяш в някаква елитна група  ?
Голям смях - ползвателите на компютри били едно време незнам си какво. Глупусти на търкалета. Същото са си казвали и професионалистите, дето въртят геврека по цял ден - едно време като бяхаме само ние шофьори на камиони какво хубаво беше, пък сега с всичките тези коли и всеки, дето вече може да кара колко е лошо  . Яко избиване на комплекси ако питаш мен. Едно време компютъра е бил професионален инструмент за извършване на определена работа, а сега е просто универсално средство за забавление и някой да излиза и да се репчи какво било едно време пък сега какво станало е супер смешно и плачи за професионална помощ, ама не от компютърджии  .
|
| Чет Мар 03, 2011 7:28 pm |
|
 |
|
nik
|
прочети си поста след 2 дена и пак кажи кой избива комплекси... и има нужда от префесионална помощ ... 
|
| Чет Мар 03, 2011 7:39 pm |
|
 |
|
zaphod
|
на айнщайн сички сигурно са му изглеждали идиоти, ама не се е оплаквал доколкото знам.
|
| Чет Мар 03, 2011 7:41 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Анщайн казва: "Целият свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред Учителя Петър Дънов от България" , т.е.
имало е поне един не идиот и за него 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Мар 03, 2011 7:47 pm |
|
 |
|
nik
|
не се оплаквам, работата ми доиде в повече тия дни и си правим мохабет
не се смятам за айнщайн, нито за елитна група, стъпил съм здраво на земята, и не летя из облаците като някои други
не знам дали се е оплаквал ама сигурно не му е било лесно 
Последна промяна nik на Чет Мар 03, 2011 7:57 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Мар 03, 2011 7:47 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е освен онова за вселената за друго не се сещам
Човеците са конструирани така, че да мислят другите за тъпи като първа реакция.
Казва се арогантност.
Трябва повечко знания (и място за побирането им) за да може човек да го контролира
(все пак понякога реакцията _е_ правилна, въпросът е да я потискаме докато не знаем дали е така).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Мар 03, 2011 7:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Нещо май долавям смекчаване на тона - да не би вече да не се смяташ за толкова елитен компютърен юзър  ?
|
| Чет Мар 03, 2011 7:58 pm |
|
|