| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
ROFL, това с 3D очилата по улиците е наистина много cool  .
Предполагам и някакъв рап помрънкват от време на време като се съберат на куп
с очилата....
Инак и аз като Зейфод не виждам нещо ново да има в "3D" то (то не е 3D а илюзия за такова
докато не си поместиш главата, т.е. пълна безсмислица), това с очилата още дете като бях го
имаше и пак си беше нищо. Е, днешната реклама е многократно по-мощна та оттам и популярността,
предполагам.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Мар 07, 2011 11:59 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз не казвам, че е нова технология, а че го вкараха в телевизорите за да продължат да се ръсят консуматорите. Първо беше черно бяло, после цветно, после флат екран, после по-големи екрани, после 120Hz, после цифрова телевизия, после HD 720, после 240Hz, после HD 1080 и после понеже вече няма на къде да вдигат числата, а реално даже взеха да ги свалят (HD Lite) и завряха интернет свързаността и стрийминга и тънките LED телевизори. И като им мина и на тях модата и сложиха 3Д-то. Казах ви, това беше отговор към въпроса на Бонго, защо вкарват нови неща постоянно - трябва да продават телевизори всяка година, това е  . Оня ден чух нещо за японците, че били измислили 3Д телевизор без очила, та ще видим  .
|
| Вто Мар 08, 2011 12:25 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
предполагам говориш за това ? То не е нещо ново - сигурно стана вече година от как се предлагат лаптопи с тоя дисплей, пък що не и за телевизори да го има...
|
| Вто Мар 08, 2011 12:32 am |
|
 |
|
zaphod
|
е то 3д екрани без очила има отдавна, но стават само за един зрител.
|
| Вто Мар 08, 2011 8:08 am |
|
 |
|
head_up
|
докато не започнат да "произвеждат" бебетата с хдми букса на тила - няма да се наслади човек н нещо по-добро от това, което му е дала природата. другото си е чист бизнес.
|
| Вто Мар 08, 2011 8:14 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
И две букси да ни сложат пак няма да е 3D. Докато не можеш да надникнеш зад
нещо, дето е на преден план - и да видиш какво има зад него - местейки се (и така
местейки гледната си точка), все ще безсмислена илюзия. А холограми с висока разделитетлна
способност - че и в движение - че и възпроизводими някак върху нещо (или нищо...)
не се забелязва да се задават отнякъде  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Мар 08, 2011 10:00 am |
|
 |
|
head_up
|
Имаше, ако ми остане време ще потърся линка - беше базиран на един шкаф Виртекс 5-ци мисля, и му пишеше изчислителната способност - беше нещо колосално, еквивалента в интелски пц процесрои беше нещо ... уха. И всичкото това за няколко кадъра движение  Та да - пак японци бяха  Ще поровя за линка, просто няма време точно сега.
|
| Вто Мар 08, 2011 10:21 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
бебетата отдавна имат букси. и не е само 3Д.
има си всичко - пространство, усещане, мирис даже.
като е малък човек я ползва буксата предимно като изходна. в пуберитета някъде разбира, че буксата може да се ползва и за други цели.
докато е млад човек, понякога се случва да я ползва буксата по-често по алтернативната и функция, отколкото основната
и някак си винаги възприятията от тази букса са повече от 3Д, дори и със затворени очи.
е, и от основната функция може да се получи удоволствие - примерно като пиеш бира непрекъснато.
не ти трябват холограми или изчислителна мощ. можеш да въртиш целия обект, барабар с буксата, в пространството и да му разгледаш всичко.
малко въображение също помага. дори и на Спартан става. или на палатка.
понякога се получава с трудно, понякога не е чак такова удоволствие. понякога и контакта не се осъществява.
никои успяват да използват буксите по много необичаен начин, нямащ нищо общо с оригиналния замисъл, който неимоверно би удивил дизайнера на продукта.
|
| Вто Мар 08, 2011 12:15 pm |
|
 |
|
head_up
|
Дедо, притесняваш ме на последък - или говориш в рими или го подаваш в тоя стил  Я си кажи какво те е прихванало и къде те е хванало 
|
| Вто Мар 08, 2011 12:30 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Нищо не го е хванало, това е нормалната реакция на заобикалящия ни абсурд.
Другия вариант е да се качи на някой покрив и да почне да вие срещу луната, ама явно българите сме устойчиво племе, щото виещите са малко.... все още 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 08, 2011 12:50 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да ама аз като казах "3D по изложбите" имах предвид точно ТВ-тата без очила. И тук не ядат колците от доматите!
А колкото за 3D с очила: имам няколко случайно заредени филма и няколко чифта очила - подарък от списания. Аз съм малко къорав и не разбирам но досега не съм намерил човек който да открие разликата...
Пък чалгата: скоро един колега ме помоли да му заредя "Пирания". Да ама тя се оказа 3D с очила, взех да му се извинявам и т.н. той обаче хареса качеството и после два дни ми надува главата какъв страхотен филм било 
|
| Вто Мар 08, 2011 10:43 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
> Female singers hologram in one concert ( Japan )
> VOCALOID - Promise [Live Concert Realtime Hologram]
> Japan's holographic pop star
Както се казваше в един виц:
- Ей, бате е голем художник!
Такава п*тка нарисува на стената в банята,
че щях да си счупя оная работа от проби... 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Вто Мар 08, 2011 11:01 pm |
|
 |
|
linoko
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 10:00 am Мнения: 249 Местоположение: Sofia
|
 3д
Привет колеги,
Аз лично се отказах да догонвам технологиите, откакто нещата взеха да се "сплескват", т.е. тв-тата да стават толкова плоски че картината на стената да ми изглежда груба.Тва е пълна простотия, ХДМИ, ХД, Фул ХД ,3Д и т.н.
А някой спомня ли си как телевизорите ОПЕРА ставаха "Цветни"- е с цветни стъкла пред екрана. Бързият прогрес води то тотален регрес и кат нямаш кво да изкараш на пазара почнат рекламните трикове, сякаш ние парите си ги ринем на улицата. И кво само ТВ ли ще гледаме.....
Зная че не е по темата ама аман от зарибяване и убеждаване на юзерите че тва им трябва, който квото и да говори се за кинти става въпрос..
Поздрави
П.С. Аз лично ще чакам да видя докъде ще стигнат технологиите, ще наблюдавам отстрани и ще се смея на всички които се поддават на тези простотии, ама виж ако пуснат 4D или 5D направо ще си взема няколко накуп. Просто ей така да си имам 
_________________ Когато някой ти каже, че няма начин, значи има начин
|
| Сря Мар 09, 2011 10:14 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ако се появи приложение показващо платките, схемите или кода в 3Д, друга песен ще запеете... 
|
| Сря Мар 09, 2011 11:04 pm |
|
 |
|
zaphod
|
протела бая отдавна показва платката 3д
|
| Чет Мар 10, 2011 8:48 am |
|