|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:51 am
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
независима друг път. оказа се (според всякакви политици, анализатори, фондове, банки, спекуланти и обикновени педераси), че сме адски зависими от либия.
не повече от 3% от петрола на Европата бил внос от либия, ама цените се качиха 30%. после уж нищо не внасяме от япония - и хоп цените пак 30%, че не се знаело япония дали ще и трябват суровини или не. като се разбере (независимо да или не) - пак 30%... какво ли ще стане като тръгне радиацията към китай?
едно време като правиш изделие ти беше разрешено само чаркове от СИВ, съпротивления от айтос и кондензатори от кюстендил. явно е имало защо, и без война.
те ви ся глобализация.
|
| Пет Мар 18, 2011 10:04 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Аха, точно за туй иде реч, ако знаеш някой друг чип, чувствувай се свободен да споделиш
Ами и аз това казвам, независима друг път. След като ООН може да гласува такива резолюции, защо не гласува такава през 2009г. срещу Саакашвили, или през 1950г. когато Китай окупира Тибет, или срещу Великобритания окупирала територии на Ирландия, или когато Турция окупира Кипър, Турция и кюрдския проблем, влизането на войски на Саудитска Арабия в Бахрейн и т.н. и т.н. ? Нито ООН е ООН, нито ЕС е ЕС ( първа и втора ръка хора ), всичко се мери с двоен аршин, това е дириджето. Не съм привърженик на Кадафи, но това са си в крайна сметка либийски вътрешни проблеми. Затова ще се накефя ако Кадафи-то намери силици да свали някой и друг самолет на НАТО, ей така заради двойния аршин с който се мери в ООН.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Мар 18, 2011 10:30 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
само да не е нашия самолет... фчера ББ беше на демонстрационни полети на граф игнатиево по случай някаква годишнина. демонстрацията е била... с един самолет, че втория нещо глътнал въздух. обаче:
от друга страна армията ни (с над милиарден бюджет) няма дребни парички за пиропатроните на катапултите и самолети навъртат часове на земята.
не знам как пилот става "най-добрия", но определено му трябва да лети, за да стане по-добър.
все едно ББ да купи модерна пожарна кола и твърди, че сме много добри в гасенето, ама пожарникарите никога не са имали вода да пробват, щото пожарната не си е платили и ВиК им я спрели.
|
| Пет Мар 18, 2011 11:07 pm |
|
 |
|
¶
|
След бомбардировките през 1999г. над Сърбия и сваления "невидим" самолет Стелт, двама сръбски пилоти разговарят в кръчмата. Единия:
- Ти знаеш ли, че онзи ден посетих мястото на сваления Стелт и си взех парче от него ?
- Аре ве, не думай ! Мога ли да го видя ?
- Разбира се, чакай да го извадя от чантата....
- .... Аркадаш, ти се ебаваш нещо с мен, нищо не виждам...
- Ааа, не мой така с лошото .... парчето е невидимо... нали ти казах, че е от Стелта.....
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Мар 19, 2011 2:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Нашият самолет...
Дедо, самолетът какъв модел беше? В БГ вече имало само Миг21, Су25 и Миг29 но първите два скоро ще ги режат че били дърти. Личат си - като да са правени от улукчия а в Миг21 съм сигурен че има германиеви транзистори...
Новината бе, че нямало да атакуваме Либия (слава Богу!) но само защото нашите самолети нямало да бъдат разпознати като натовски ами като вражески 
|
| Съб Мар 19, 2011 11:44 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Късно е чадо. Мангалото хлопна. На мен лично ми е странно, имах го Кадафи за по умен. Обаче явно старческата му деменция е с напреднала форма.
От всичките диктатори, най-умен засега се показа Кастро - смени се брат си, пусна им малко аванта на местните и закрепи властта. Отделно, че Кадафи, не трябваше да се заяжда с оня нисичкия френския президент. Щото те са много докачливи и като го вземат на въпреки - Франция има огромно политическо влияние както се видя - ни Русия, ни Китай се застъпиха....
Ако Кадафи беше изкарал сина си напред преди 1 година, при все, че положението в Либия въобще не е толкова трагично както в други диктаутри, фамилията още щеше да държи юздите. Сега са пътници. Трябва да са доволни ако не опънат въжето като Садам. Щото на Саркози това му е целта - ще бомбандират отгоре, докато ония откачените бунтовници отдолу не гепят Кадафи. После го бесят и почва едно безвремие като в Ирак.
А ние ще гледаме как си играят на революции и ще сипваме бензин за стотинки....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 21, 2011 9:24 am |
|
 |
|
zaphod
|
късно късно колко да е късно? докато не мине пехотата, запада не може да спечели. а много ми е интересно как западната пехота ще стреля срещу жени и деца, каквито явно сред феновете на кадафи не липсват. нали при първите такива кадри това което се случи в арабския свят ще се случи моментално в западния. освен да се надяваш че противниците на кадафи в либия са все пак повече и могат да надделеят при липса на тежка военна техника срещу тях, което мен вече малко ме съмнява - май повечето либийци са про кадафи а тия по площадите са били някакво седерастко малцинство.
|
| Пон Мар 21, 2011 9:40 am |
|
 |
|
Цецо
|
Тежката военна техника на Кадафи, ще бъде унищожена от въздуха. Като в Сърбия. Поне това мисля, че е идеята. Дали ще сработи - ще видим. Освен това "верните" на Кадафи не са толкоз верни. Те просто са с тоя, който е на власт. В момента в който се усетят, че Кадафи е пътник и ще си бият камшика и ще го оставят сам. Те вече половината му министри и посланници (въпреки, че са същите боклуци като него) вече го зарязаха и станаха демократи.
За мен Кадафи е изкукуригал, самоповярвал си катил. Ама това което ме тревожи е какво правим после. Кадафи е пътник - дали утре или след година, контрола над Либия вече не е негов. Въпрос на време е. Лошото е че след това следва Иракския сценарии - едно голямо безвремие там. Вероятно ще е и по лошо, щото в Ирак, американците поне се ангажираха сухопътно. Ама този път ако французите не пратят легиона или някакви арабски войски.... което едва ли ще стане.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 21, 2011 10:08 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=361498
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=361497
Ето малко материал за още размисли по темата: "Ами после???"
Какви са тия бунтовници? За какво се борят? Ще има ли въобще държава Либия след Кадафи?
Да речем че успеят с помощта на запада да го хванат и окачат на въжето. С какво ще го сменят или ще се избият помежду си за петролните кладенци.
И тогава няма да зареждаме за стотинки, ами за 3лв и стотинки отгоре.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Мар 21, 2011 10:20 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Под "тежка техника" имаш предвид няколкото ръждясали Застави с набучена тръба отпред? 
|
| Пон Мар 21, 2011 1:07 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Казах го като пример за военна тактика. В Сърбия американците седяха предимно във въздуха колкото да изравнят силите, а оставиха местните племена да се тепат помежду си партизански. След това пуснаха сините каски да ги омиротворяват и си заминаха. Предполагам, че и тук това им е идеята. Определно на Обама не му се отваря нова окупационна война като в Ирак и Афганистан.
Танковете на Кадафи нямат особенни шансове за оцеляване. На ракетата и е все тая дали целта е танк или Застава, даже танка е по-лесен за прихващане и разпознаване. Освен това американците имат богат опит с ликвидиране на бронетехника от въздуха (Ирак).
|
| Пон Мар 21, 2011 1:24 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Да де, ама гледам, че и бунтовниците имат танкове. Ония от въздуха как ги различават?  Аз нямам нищо против да се гърми по всичко, което ходи на вериги или има много тръби в карусерията си. Че и "ГРАД" са много ефективна система за избиване "на площ". Така и двете страни ще останат без тежки оръжия и ще мирясат, защото с "Калашника" трябва да си лице в лице с противника.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Мар 21, 2011 1:35 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами ако трябва да сме чисти пред съвестта си - аз бих гърмял по всичко дето разполага с нещо различно от кухненски нож. Като ще налагаме мир - да е мир. Естествено мира е цел само на Асамблеята с камбаните.
В момента въпроса е само, колко време Кадафи ще работи в полза на финансовите спекуланти.
|
| Пон Мар 21, 2011 1:40 pm |
|
 |
|
¶
|
А бе през 2009г. Париж бе почти подпален, да не стане кой ми сра в гащите после  Франция е почти 30% черна държава,
в един много близък ден черните ще имат превъзходство там, мисълта за един реванш не мисля, че няма да ги споходи.
Те и сега коалицията се чуди какво да прави в Либия. А пък арабската лига веднага обърна задника, е те западните хараби
разчитаха на подкрепата на арабската лига, но сега вече я нямат. Та много въпроси възникват за сценария в Либия. САЩ не
искат да се намесват много-много, тъй като Афганистан и Ирак се оказаха голяма хапка, Франция и Англия заедно не могат
да се справят, Канада припикива отдалеко, Дания да се включи, ама колко да се включи ? Може би Емил Чолакова може
да направи най-точната прогноза в момента 
|
| Пон Мар 21, 2011 1:58 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е позицията на Франция е най-ясна и придвидима. Ако Кадафи остане на власт, за отмъщение ще изсели всички "бунтовници" в Европа - основно Италия и Франция. Досега имаха споразумение, ама вече са скарани и няма как... Ако Кадафи падне, бунтовницте може и да си останат в Либия, още известно време.
Освен това Кадафи обиди ония дребния къдрав французин. А той е комплексарче подобно на нашата тиква. Като прибавим и това, че е французин.... Ясно що се пали толкова
Трети и най-важно - в Франция и Италия управляващите са го закъсали, а идват избори....
|
| Пон Мар 21, 2011 2:03 pm |
|
|