Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Компилатор от C на файл с разширение .HEX 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Компилатор от C на файл с разширение .HEX
Здравейте,
Сравнително нов съм в тази област. Понаучих малко асемблер (общо взето първи стъпки), написах си няколко работещи програмки и реших да започна със С. Но идея си нямам какъв компилатор да използвам за превръщането на програмата от С на файл с разширение .hex, тъй като засега се занимавам само с PIC микроконтролери, за другите идея си нямам пак ли са с такова разширение. Та идеята ми е накой ако знае или ползва някакъв добър компилатор и добре кракнат, с библиотеки на команди и т.н., ако е възможно да сподели.

Благодарности :prayer: :prayer:

Съжелявам че пускам нов пост но не намирх друг относно моята "болка"

Нед Мар 20, 2011 4:40 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ето, избери си компилатор:

http://www.mikroe.com/eng/categories/view/2/compilers/

Нед Мар 20, 2011 5:47 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Първо - добре дошъл във форума!
Тъй като явно си решил да захващаш пиковете (което тук винаги отваря място за спорове, свиквай с това - дали е най-правилната платформа за начинаещ е друга тема) и искаш да пишеш на Ц - пий вода от източника http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... irects=c30
В повечето (да не са всички) случай се поддържа и някакъв вариант на студентска или направо фрий версия (получения код е по-обемен, но това надали те притеснява докато се учиш), така че краковете можеш да ги пооставиш за сега - научи се да пишеш. Ако не друго то поне микрочип имат доста документация, така че стига да имаш криво-ляво познания по английски ще се справиш - на линковете от там има каквото ти е необходимо! Успех!

@relsys, не знам дали е желателно да хвърляш човека на някакви частни случай на среди още в самото начало - по-добре да си свиква с IDE-то на микрочЕп, после като се научи да пише - каквото му душа поиска може да пробва!

Нед Мар 20, 2011 6:23 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
head_up написа:
@relsys, не знам дали е желателно да хвърляш човека на някакви частни случай на среди още в самото начало - по-добре да си свиква с IDE-то на микрочЕп, после като се научи да пише - каквото му душа поиска може да пробва!

Частен случай - хехе... Те и Борланд са частен случай...

Нед Мар 20, 2011 6:32 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Мерси много и на двама ви само дето на майкрочип нещо имат проблем сас сайта изписва ми това - "An error has occurred on the page you were visiting. We apologize for the inconvenience. Please click here to return to Microchip.com" като цакна налинка, и не е от линка понеже го намерихпрез сайта докато се рових това което искаше да ми пратиш и пак не работи.

Та така, мерси отново ще чета сега и ще видя докаде ще е докарам.

Нед Мар 20, 2011 6:45 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
relsys написа:
head_up написа:
...

Дай да не изпадаме в спорове, които няма да са от полза на човека - пуснал си е темата, предлагаме му. Той ще си избере, но да превръщаме това в поредния цирк - недей, става ли?
Личното ми мнение е, че трябва да започне от това, което се предлага/препоръчва от производителя на контролера, който си е избрал. А че има варианти всякакви други - така е.

@Nikola, на линка от горния ми пост има таблица от долу - дърпаш lite вариантите (не са ограничени във времето) и се учиш на воля :)

Edit: при мен работят - дори даунлоад си има при това доста приличен като скорост :? ама искаше регистрация, де... имейл, парола - явно нацелих моите дето не знах и че ги имам от време оно :D

Последна промяна head_up на Нед Мар 20, 2011 6:52 pm, променена общо 1 път

Нед Мар 20, 2011 6:45 pm
Профил WWW

Мнение 
head_up написа:
relsys написа:
head_up написа:
...

Дай да не изпадаме в спорове, които няма да са от полза на човека - пуснал си е темата, предлагаме му. Той ще си избере, но да превръщаме това в поредния цирк - недей, става ли?
Личното ми мнение е, че трябва да започне от това, което се предлага/препоръчва от производителя на контролера, който си е избрал. А че има варианти всякакви други - така е.

@Nikola, на линка от горния ми пост има таблица от долу - дърпаш lite вариантите (не са ограничени във времето) и се учиш на воля :)

Аха ясно ще пробвам и другите варианти дали ще работят.

Нед Мар 20, 2011 6:47 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
За Пикльовци -> CCS , погледни в раздел библиотека има доста линкове за сваляне

Пон Мар 21, 2011 9:48 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]