|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:02 am
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
абе ако това дето си го мечтаете стане, ще облажвате демокрацията както сега облажвате татово време  . аз не съм фен на демокрацията, но по мои наблюдения точно хората които ТРЯБВА да са, най-захласнато си мечтаят за палеж над парламента
винаги в такива случаи се сещам за великата трилогия "небесните господари" и лафа на майлоу за недоволстващите 
|
| Пет Мар 25, 2011 10:15 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
zaphod, аз си мечтая за диктатура, ама аз да съм диктатора, обещавам ще бъда добър и справедлив диктатор .... както казваха в еидн филм, "...стог но справедлив...". Аз като цяло не се оплаквам от демокрацията, мен проблем ми е в липсата и, за мен демокрация е да имам свободта да избирам, дали да се осигурявам или не, дали да се застраховам или не и всичко останало, не смао демокрация но и див капитализъм, не искам да плащам хранта и спането на никого, който няма да мре хич и не ми дреме нито аз старци нито за деца, не ми трябват безплатни доктори, субсидиран транспорт и всевъзмжни глупости, а истината е че заради купищата мързеливци в тая държава е няма ни едно правителство нито ляво нито дясно, което да работи в тая насока.
|
| Пет Мар 25, 2011 5:23 pm |
|
 |
|
zaphod
|
ее, тони, нито демос нито кратос ознавава свобода
аз тони като се замисля не толкова съм срещу демокрацията, колкото в съчетанието и с хуманизма и в частност с идеята за равенство. но то това си е истинска демокрация де, щото приложиш ли дискриминационни мерки вече корена демос става неоправдан. ето защо аз все пак казвам че не съм фен на демокрацията, макар и да не смятам че гласуването е изцяло погрешна концепция. все пак целия шибано сложен мозък бачка с гласуване, всяко невронче е машина за гласуване и цялата му работа е само това - да брои гласове и самото то да гласува според преброеното.
|
| Съб Мар 26, 2011 8:13 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Хмм, мозъкът навярно е доста по-сложно устроен от това ама знам ли.
Идеята за равенство е в много отношения неприложима, ако и да изглежда привлекателна - повечето
хора биха желали да живеят в равенство ако няма неща, които да не им достигат, предполагам.
Но по-важната за развитието е идеята за получаване на равни шансове (level playing field), също
не особено приложима но по-практична като цел, към която обществото да се стреми.
Най-важното все пак за обществото е да не е контролирано от свой враг (случаят в БГ,
КГБ мафията-държава е обществен враг номер 1).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Мар 26, 2011 2:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
tgi реално никой няма изгода да воюва срещу обществото, едно общество колкот е по богато и благоденстващо, толкова по добре е за престъпниците и тия които контролират обществото. Проблема е че нашето общество не е готово, а и не иска да с епромени към по добро, тоиска някой да го промени, но навсякъде този някой гледа първо неговата си паничка и иска неговата си сметка да напълни, затова и е така тук.
|
| Съб Мар 26, 2011 8:12 pm |
|
 |
|
tgi
|
Никой който е част от това общество. Чуждите агенти работят под команда, идваща извън
тукашното общество.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Мар 26, 2011 8:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе толкова малка и незначителна държавица сме че не знам дали някой има интерес да се занимава с нас, да ни продаде нещо да, да уреди някой негов доставчик да, но нищо повече, и за тях сме по ценни богати отколкото бедни.
|
| Съб Мар 26, 2011 11:15 pm |
|
 |
|
zaphod
|
аха, а кгб пък е марионетка на извънземните 
|
| Съб Мар 26, 2011 11:26 pm |
|
 |
|
tgi
|
Кой какви интереси има не знам. Кой е влязъл тук 1944 и оттогава не е излизал знаем
всички, разбира се. Или очакваш, че просто така ще пуснат контрола, щото не им се
занимава и ще излязат да си търсят нова работа всичките тия, дето са заети в дейността.
|
| Съб Мар 26, 2011 11:28 pm |
|
 |
|
tgi
|
Не бе, фикция е. Не съществува, има го само в болните въображения на тоя и оня.
|
| Съб Мар 26, 2011 11:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами точно те нямат интерес да сме слаби, за тях е интересно да сме силни, и чрез нас да влияят на ЕС. Мен ми се струва че в момента няма кой да дърпа конците, на гойко му ги дърпат отвъд океана, но вече никой друг не остана с някакъв реален контрол, да изкарва компромати и да клати правителството е едно, но да контролир ае друго. Тези които бяха дирекнто зависими отдавна ги няма, с годините изгубиха контрола, имат го дотолкова доколкото могат да шантажират и да манипулират, но това не е реален контрол. Истината е че както и белият бизнес, така и сивия, та и черния се превърнаха в независими. В момента в престъпния свят е пълна анархия, няма солидни структури, няма кой знае каква организация, това не е добре най-вече за редовия гражданин.
Престъпния свят не се интересува от пладнежки истории и реално не засяга директно редовия гражданин, кражбите на коли сериозно бяха намалели, както и обирите, това са двата фактора които най-много засягат редовия гражданин. Трафикът на наркотици или хора не касае никого нормален, кактои продажбата им, поне не директно. Това че някой иска да си купи не е по вина на търговците, ако те не му продадът той ще намери други, ако не намери ще се друса с бронз, лепило, диазепам ... това че наркманчето създава престъпност и без и със организираната престъпност ще го има, дали ще е наркомана или алкохолика няма значение.
Та това за престъпния свят по друг повод, като там липсва организация и контрол страдат всички, и това не е по вина на ония дето дърпат конците, поне според мен.
|
| Нед Мар 27, 2011 12:18 am |
|
 |
|
tgi
|
Кви компромати бе, Тони. Кой ще те послуша ако имаш компромат от тия, дето така им
викат.
В "политиката" тук (истинското име е КГБ мафията) пускат само ако могат да те вкарат
в затвора за дълго - и това е за ниското ниво. Високите нива трябва да внимават за близките
си, децата и кой знае още колко гадости дето няма и да се сетя за тях.
Откъде реши, че знаеш кому откъде дърпат конците не ми е ясно. Тия от ЦРУ и да имат
нещо срещу Бойко могат да го притиснат само дотам, докъдето истинските шефове в района - тия
от КГБ - нямат нищо особено против. Те със сигурност имат по-голямата тояга срещу него.
Но това са само догадки за детайли които нито може да ги знае човек нито си струва да се
губи в тях.
Инак казано, не ми е нужно да знам точното разположение на всички ядра във всеки момент
в слънцето, в резултат на които до нас стига съответната светлина; стига ми да погледна
през прозореца за да видя дали е ден.
|
| Нед Мар 27, 2011 1:55 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не знам, аз не съм привърженик на тезата за глобалнитге конспирации, преди 20 години е имало кой да дърпа конците, вече според мен няма, тези които са останали вече са почти безсилни. Ще видим, много неща са променени, страшно много, това от което по върховете има интерес по принцип не касае по ниакакъв начин нас, затова и трудня някой ще ни орпави ако не с еорпавим ние. Политиците имат вина дотолкова, доколкото не дават възможност на обществопто само да се оправи заради популисткото си поведение. Няма общество което в рамките на 5-10 години да не може да влезе в час, стига да са налични условия за това.
Всички западни общества дето мрънкат сега за социални придобивки, са стигнали до тов акоето са сега минавайки точно през режими без никакви социални придобивки, а ние не сме.
Обществото не е структурирано, хората не си знаят мястото, а и интересите, всеки иска да гледа в чинията на другия, това може и да е народопсихология, но тя с епречува много бързо стига да има условия. Най-прост пример, в момента най-платени са софтуерните инжинери и разбира се всеки който го питаш иска да става софтуерен инжинер ... то тая работа д ане става с искане, тая работа става с можене, и аз искам да нарисувам картина и да я продам за 50 млн като тези на пикасо, ама .....
|
| Нед Мар 27, 2011 10:54 am |
|
 |
|
zaphod
|
аха, много ясно че тъмни сили дърпат от сенките конците на марионетните правителства, как иначе можем да си обясним че умните и начетени хора тънат в мизерия, а простите и неграмотните карат мерцедеси 
|
| Нед Мар 27, 2011 12:10 pm |
|
 |
|
tgi
|
А бе Зейфоде в тоя бранш си а разлика между необходимо и достатъчно ти предстои да научиш да правиш.
|
| Нед Мар 27, 2011 1:36 pm |
|
|