Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Firefox 4 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Firefox 4
Днес ъпгрейднах до версия 4.0

Оказа се че електронния подпис неще да работи. Показва се сертификата в "Your Cerificates" обаче нито ПИБ нито epay.bg го виждат.

Така че на който му е необходим електронен подпис, нека да изчака малко преди upgrade

Вто Мар 22, 2011 11:00 pm
Профил

Мнение 
чичко гугъл ме светна че трябвало да се сетне една променлива чрез about:config

security.ssl.allow_unrestricted_renego_everywhere__temporarily_available_pref да е true

След сетването вече си работи и с ПИБ и с epay.bg

Вто Мар 22, 2011 11:44 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Абе изглежда доста недовършен FF4. Маха всички добавки (вкл. firebug), не се справя с downloads.
Иначе е бърз и лек (но не се знае как ще е в окончателната версия).
Не може да се ползва съвместно с FF3, поради което съм го сложил за сега портейбъл.
(Както от нов началник и младо прасе не се знае каква свиня ще излезе, вероятно същото е и с версиите на софтуера :) - днес пак съм философски настроен :))

Нед Апр 03, 2011 11:52 am
Профил ICQ WWW

Мнение 
Да не би нещо от portabgle версията да е? При мен проблеми не се наблюдават. Пък и няма смисъл да се държи и версия 3, като има версия 4. А за firebug - трябва да се обнови до firebug 1.7 и би трябвало да работи. Аз не го ползвам и немога да кажа нищо конкретно за firebug

Нед Апр 03, 2011 7:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да, бе. тръгна fire bug.
Мислех, че моя fire bug автоматично се ъпдейтва.
А и FF4 при инсталацията каза, че няма да слага добавки, но ще проверява и като излязат съвместими - веднага ще ги сложи :)
А downloads може да е проблемен заради несъвместимост с Free download manager.

Нед Апр 03, 2011 8:04 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Аз пък изчаках до днес за да ъпдейтвам на древния си комп който е за проби и грешки. Изводът е: все още няма нужда.

1. Многократно замерих времето за стартиране на старата и новата лисица: старата ми изкарваше Homepage-то между петата и шестата секунда а новата започва от третата и завършва на шестата. Мнооого по-бързо! :)

2. Нямам много добавки но новата лисица изключи три от тях: първата бе няк'во Framework1 което не знам за к'в ми е, нещо друго дето беше добре да се намира и третото е Free Download Manager на когото държа заради Rapid Share. Каза ми, че ще следи за обновяванията им ама е по-добре да не го прави.

3. Имам накакъв проблем с видеодрайвърите: напр. YouTube на Full Screen се вижда по марсиански. Нали компа е временен не съм си играл с проблема ама и новата лисица ми играе същия номер - като от повредена видеокарта. Затова сега пиша от добрата стара Opera.

Да дойде версия 4.1 и чак тогава ще се замисля.

Съб Апр 09, 2011 11:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
bongo_x2 написа:
...1. Многократно замерих времето за стартиране на старата и новата лисица: старата ми изкарваше Homepage-то между петата и шестата секунда а новата започва от третата и завършва на шестата. Мнооого по-бързо! :)....

Само едно допълнение (от моя опит): значителното удобство на 4 се получава при едновременно зареждане на папка с URL-та от букмаркс. Понякога вечер щракам с десния бутон на папката ми с ТВ програми и ги зареждам всичките - стария ФФ умираше за 10-15 секунди, докато дойде първия сайт (Евросорт :)), новия е доста по-бърз.
Вероятно общото време за зареждане не е много променено, но докато разглеждам първия сайт (2-3 секунди) се е заредил следващия.

Нед Апр 10, 2011 8:15 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Вярно, че времето за стартиране съвсем не е основен показател особено когато става дума за няколко секунди но най-лесно се мери.
На същата баба Яга имам и Win7 без проблем с видеото. Там Firefox3.6 изскачаше на четвъртата и ми показваше страницата на петата секунда, не и първият старт, разбира се. Четворката вдигна тези времена с около секунда.
Обаче новият IE9 е трепач в това отношение: показва се мигновено и на третата секунда имам страницата. Доколкото разбрах при инсталацията си се интегрира в бозата.
Навсякъде за Home Page използвам http://keyboardr.com/ за да не си бъркам националността непрекъснато :)

Нед Апр 10, 2011 1:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Какво ли значимо събитие се случва за секунда или две при ровене в нета?
ОС зареждала с 5 сек. по-бързо, джама се таковал или онаковал за още 3сек. по-бързо. И? :D

Нед Апр 10, 2011 9:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами някой даже и свършват за 5 секунди. Та за тях 3 секунди са си 60% повече :)

Нед Апр 10, 2011 10:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Cekins написа:
Ами някой даже и свършват за 5 секунди. Та за тях 3 секунди са си 60% повече :)

Признавам, нямаше да се сетя сам. Та, докато свършиш работа, ОС е заредила и гугълът те очаква. Съгласих се, звучи като сериозна придобивка... :D

Нед Апр 10, 2011 10:13 pm
Профил

Мнение 
bongo_x2 написа:
...Обаче новият IE9 е трепач в това отношение...:

Абе може да се зарежда бързо ама голяма част от CSS-a не го показва правилно. То това нищо ново не е за IE де,. но все се надявах да са го оправили.

Чет Апр 14, 2011 3:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
На Firefox4 не намерих настройката да запомня кои прозорци са отворени при изход и после да ги зарежда автоматично. Някой знае ли я, че не ми се гуглосва?

Пет Апр 15, 2011 3:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
В "История" има "възстановяване на предишна сесия" и "Последно затворени прозорци"
А точно това, което питаш - oпция на Home page (Инструменти / настройки / основни/ начална страница) - в първия комбобокс - там е

Пет Апр 15, 2011 4:09 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
А как се определя какво се зарежда при създаване на нов таб с "+"?

Съб Апр 16, 2011 6:26 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 15 мнения ]