| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Altium се местят в Шанхай...
Айде да им е честито на ползващите Алтиум - и той тръгва към "облаците"  :
http://www.electronicsnews.com.au/news/ ... o-Shanghai
Представете си сега компания в Китай ви е доставчик на сървиса за разработките и държат всичко на техните сървъри пак в Китай  .
|
| Сря Апр 06, 2011 7:00 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Ако и цената му стане китайска ...
|
| Сря Апр 06, 2011 7:51 pm |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
Качих 10-ката но не мога още да видя някаква съществена разлика .... все ми е едно каде ще се намират 
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Сря Апр 06, 2011 8:27 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
що па точно в лайното се набутаха...
цената му ще скочи. в шанхай е по-скъпа издръжката на офис и персонал, отколкото в австралия.
нета е цензуриран и не мисля че може да е по-бърз от австралийския.
виж, ако менютата почнат да излизат на китайски ще я закъсате 
|
| Сря Апр 06, 2011 8:34 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
ми аз още си седя на DXP, като гледам на къде върви - там и ще си остана 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 06, 2011 10:10 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ние сме на 9-ката ама ако го качат в облаците и ние май ще си останем на каквото имаме  .
Тия са откачени, даже не стига че отиват на по-скъпо, ами си местят и всички ключови дизайнери и мениджмънта. Т.е. не е много ясно от какво ще пестят, освен ако не отиват там заради "големите възможности" в Китай, където първо не е ясно още колко време ще има въобще каквито и да е възможности и второ едва ли много китайци си купуват Алтиума, дето работят с него  .
Май ще ги чакаме в скоро време въобще да изчезнат като компания  .
|
| Сря Апр 06, 2011 10:16 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз попаднах на едни световно неизвестни дизайнери точно в този район.
един етаж бюрца 80х60см с по едно китайче. грубо към 200 машини изчислих.
рутят паралелно с експедишън дъна. за седмица дават първи ревижън, ако по платката се ползват чипове от мейнстрима.
ако трябва да се слага някакъв нов чип, дето го нямат ставало за 2-3 седмици.
ръководствата и документацията на китайски. ментора кракнат, естествено.
не можах да разгледам много, пък и трудно влизам в тези размери на кутийката.
моя японец коментираше, че цената на услугата се връзва, ако ще правиш 10,000 дъна.
колкото до "големите възможности" - вече нито са големи, нито са възможни ... възможностите.
вероятно е по-скоро свързано със собствеността върху континента (австралия). ако има някой от там - да коментира
|
| Сря Апр 06, 2011 10:29 pm |
|
 |
|
zaphod
|
е, кво да ги мислим, решили са - отиват. за причините можем да гадаем, но не е като съвсем нищо да не ми хрумва - може да искат да избягат от адвокатщината царяща в западния свят, или пък може австралия да е заразена от синдикалната проказа (не се ли отказа питър джаксън да снима отново в нова зеландия, заради синдикатите?) или пък може и все пак да е заради по-евтино.
|
| Чет Апр 07, 2011 7:51 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе едва ли е от синдикализъм да бягат. Те като хора не са много, работят с голяма добавена стойност, чии да го крепи синдикалист в подобна фирма?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 07, 2011 8:21 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии само аз ли знам, че субсидията на австралийските стоки изтече?!
|
| Чет Апр 07, 2011 10:05 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Каква субсидия бе Бонго, говорим за програма, дето се продава за 12к долара  .
|
| Чет Апр 07, 2011 11:48 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Говорех за по-евтиното изобщо, не за програмата.
Тук малкото достигнали австралийски стоки бяха по-евтини от китайските и винаги съдържаха подарък-два. Ама умря Марко.
Значи и цените на офисите и т.н. ги очаква същото.
|
| Чет Апр 07, 2011 11:58 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Бонго, ако става въпрос за субсидии то няма страна на света, която да субсидира износа си даже и близо до това, което се субсидира в Китай  . А Австралия е социална държава и там яко се дере с данъци, а дали си субсидират износа е малко под въпрос, защото за разлика от китайците те със сигурност се съобразяват с правилата на световната търговска организация, където такова субсидиране не е позволено  .
|
| Пет Апр 08, 2011 12:09 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ама не износа, бре! Вноса от Австралия. Някв'а международна договореност имало.
Освен ако не е зелен кон ама що да са ме лъгали?!
|
| Пет Апр 08, 2011 7:13 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Аз те разбрах, че австралийците са си субсидирали износа, сега ти ми говориш за вноса от Австралия. Та да те питам - за вноса от Австралия къде става въпрос и кой го субсидира тоя внос  ? И какво пък ще е това международно споразумение, дето ще субсидира австралийския внос  ?
|
| Съб Апр 09, 2011 6:08 pm |
|
|