Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Тест за размерите на покитайчването на интернета в БГ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Видя ли че параноята пак те гони. Препоръчвам ти повторно по често да ходиш сред природата за проветряване на мозъка че ще те загубим :)

Ми аз излизам на целодневна разходка веднъж-дваж седмично, ама в града и не през зимата.
Инак то тук наоколо е тая "природа", току ходех с фотоапарат да ловя михаля (разни пипета и т.н. мишки),
ама напоследък съм позагубил интереса ли, претоварен ли съм не знам. Но "параноята" ми не се
влияе от количеството разходки де, само от възможността да контролирам кой какво прави
с комуникациите ми (която е ограничена до ниво под "службите", т.е. практически нулева).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Апр 08, 2011 8:58 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
не става с разходки то, единствено присмехът лекува параноя :D

Съб Апр 09, 2011 7:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
Бе отвъд това да се притесня от чийто и да е присмех съм от 20+ години насам та не става :D .
А и ако и да греша понякога в частни случаи, които отстрани изглеждат като параноя,
имам предостатъчно статистика проверена във времето, че реалността наистина
прави параноята да изглежда смешна - и по детски наивна, истината обикновено е
усилен вариант на параноята. Обяснението е просто - ако нечия параноя се сети за
някаква гадост, която някой би могъл да причини, шансовете са, че някой друг
отдавна се е сетил за същото, вкарал го е в употреба и го е усъвършенствал
в практиката - правейки го далеч по-ефикасно.

Съб Апр 09, 2011 12:51 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
тия прекупувания на доставчиците са ми технологична мътилка. определено някой върти едни пари, щото финансов смисъл не виждам.
преди поне можеше да се обадиш на някой разбирач, като възникне проблем, сега всички си направиха кол-центрове и проблеми се решават с дни.
близо, далеч, спектрално, орбитално или сателитно, тел или жица - няма значение. чакат ни проблеми, няма спор.
за сега се укрупняват и централизират, следва удвояване/утрояване на цените.

От достоверен източник знам, че се подготвя ново прекупуване. Значи ще става още по-зле. :)

Съб Апр 09, 2011 7:04 pm
Профил WWW

Мнение 
от прекупуване на прекупуване услугата се влошава, освен това ми се струва че клиентите се увеличават но не и свързаността на провайдера ... лайняна работа. Сега се местим в нов офис, няма оптика няма нищо, джи си ема ту хвати ту не без значнеие от оператора, БТК телефони не пуска там ... свинщина пълна, глобул сега ша с епробват с някава wireless свързаност да ни докарат и стационарни и нет ама ... мъка ще е.

Съб Апр 09, 2011 9:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
от прекупуване на прекупуване услугата се влошава, освен това ми се струва че клиентите се увеличават но не и свързаността на провайдера ... лайняна работа. Сега се местим в нов офис, няма оптика няма нищо, джи си ема ту хвати ту не без значнеие от оператора, БТК телефони не пуска там ... свинщина пълна, глобул сега ша с епробват с някава wireless свързаност да ни докарат и стационарни и нет ама ... мъка ще е.

Точно Глобул ли? Боже опази! † Боже опази! †Боже опази! † :D
Абе не знам теориите на tgi дали имат някакво покритие, но при мен спама в пощенските кутии се увеличи десетократно тия дни. Много ми прилича на целенасочена кампания, защото съдържанието е едно и също с леки разновидности - на всяка цена искат да ми го направят по-дълъг. :lol: При Вас как е?

Съб Апр 09, 2011 9:58 pm
Профил WWW

Мнение 
Ми.... Глобул ..... амин. Няма бре, няма, тва до магистралата долни лозен, БТК не искат и да чуят, няма нищо, някаква оптика минава апокрифна, никой не знае чия е, май е за халетата на биг брадър, ама на нея не може да се разчита. Към момента имаме нет от бол-бг, пак радио, не е върхът ама няма как. Искаме и втори доставчик, и много се надявахме да намерим някой с оптика, никой не ще да инвестира, а не са вече малко сградите там. Два доставчика с безжично все там, като падне мъгла или завали по сеирозно сняг и ела да видиш какво става ....

Иначе за спама, аз от години го получавма тоя на едната поща, не ми прави вече впечатление.

Съб Апр 09, 2011 10:15 pm
Профил

Мнение 
Ами ние имахме договор с местен провайдер за 6-7 точки (два офиса + домашни). След като собственика се смени трябваше наново да правим договори, но вече индивидуални, разбирай по-скъпо (без отстъпка за група). Спряха всякакви благинки. Старият провайдер имаше сървър (не че го ползвах де). Имаше договор с IPTV за безплатни канали. В групата ни всеки беше със статично реално IP сега някакво скапано DHCP без gateway без нищо. Оня ден ми изчезна нета, кво да видя аз съм се закачил към някакъв идиот дето си отворил DHCP-то навън...
Спестиха и от офиса, вече са с call център и естествено цари пълно безхаберие...

С две думи сега плащам повече, а качеството и съдържанието станаха по-лоши.

Съб Апр 09, 2011 10:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Ми.... Глобул ..... амин. Няма бре, няма, тва до магистралата долни лозен, БТК не искат и да чуят, няма нищо, някаква оптика минава апокрифна, никой не знае чия е, май е за халетата на биг брадър, ама на нея не може да се разчита. Към момента имаме нет от бол-бг, пак радио, не е върхът ама няма как. Искаме и втори доставчик, и много се надявахме да намерим някой с оптика, никой не ще да инвестира, а не са вече малко сградите там. Два доставчика с безжично все там, като падне мъгла или завали по сеирозно сняг и ела да видиш какво става ....

Иначе за спама, аз от години го получавма тоя на едната поща, не ми прави вече впечатление.

Абе я ми се обади през седмицата, имам едни идеи как да стане.

Съб Апр 09, 2011 11:06 pm
Профил WWW

Мнение 
Lupus написа:
ToHu написа:

Абе я ми се обади през седмицата, имам едни идеи как да стане.

Ами аз ще се обадя, то и аз имам идеа, лошото е че доставчиците не ги споделят. Намерил съм линкове и радио и лазерни които са читави, ама отиват едни 10-на хил. еур, които доставчика не иска да инвестира. Тия тъпани от глобул вместо да си пуснат такъв линк, той е и резервиран, ще слагат някакви смешни WiFi-та, като тия с които сме сега към бол-бг. Свидят им парите, а си плащаме 80 телефона и интернет, да не говорим че тоя линк държи мин 54 Mb, т.е. могат да навържат и някой от съседите за телефония .... та това ми е големия проблем, иначе ако е ние да си го купим ..... накрая най-много да купя една голяма натена, да си пусна сателитен и да стана провайдер в региона :)

Нед Апр 10, 2011 7:52 am
Профил
Аватар

Мнение 
е тони вие си направете офиса у жунглата при тигрите, после доставчиците ви криви

Нед Апр 10, 2011 8:01 am
Профил

Мнение 
zaphod написа:
е тони вие си направете офиса у жунглата при тигрите, после доставчиците ви криви

Абе не е така, то ние сме в джунглата, ама тогава ония хора дето са в Лозен и те ли са в джунглата ... може ли в 2011 единственият доставчик да е бол-бг, единствения читав имам в предвид, и да доставя с разни измислени радио линкове. Липса на ифраструктура е това, и мърлящина, щом селчо е доволен на това защо да се оръся за повече .... тъпани.
А за справка не само там е така, в стария офис над Макси положението е почти същото, има някава оптика, пълна скръб, интернета е под всякаква критика, сменяхме няколко провайдера, всички позлващи тая оптика, пълна мизерия, я имам 2 Мб я нямам, какво сега и там ли е джунгла ??? И там с телефоните е същата работа, глобул се губи през 5 мин, аз с Мтел съм малко по добре ... ама общо взето се обикалят прозорците.

Нед Апр 10, 2011 8:07 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
може ли в 2011 единственият доставчик да е бол-бг, единствения читав имам в предвид, и да доставя с разни измислени радио линкове.
еми явно може, и като се отчете че в интернет доставянето сме сред лидерите в световен мащаб, няма място за стандартната българска реплика "ако бяхме нормална държава" :D

Нед Апр 10, 2011 8:24 am
Профил

Мнение 
zaphod написа:
Цитат:
може ли в 2011 единственият доставчик да е бол-бг, единствения читав имам в предвид, и да доставя с разни измислени радио линкове.
еми явно може, и като се отчете че в интернет доставянето сме сред лидерите в световен мащаб, няма място за стандартната българска реплика "ако бяхме нормална държава" :D

Ммм лидер ... много относително, много зависи какво имаш в предивид, в какво точно сме лидери. Ако имаш в предвид стотиците малки лан оператори, предлага
и кой каквото може, буквално каквото може, едва ли това е някакво лидерство. Това че имаш 100 mb към дата или арена може и да е хубаво, ама мен нищо не ме топли това. Това че някои оператори имат и читав международен също е добре, ама веднъж го имат веднъж не. Изобщо няма да питам ти визираш София, най-вече централни части и люлин, или България, защото София макар и голяма не може да е статистика. Та не знам кое ни е елидерското, у нас имам два достравчика, BTC и ближещите, не съм доволен от ни едната, за сравнение в САЩ с мобилния на вирайзон е по добре, нищо че тукл тегля с 20-30 мб от датата, както казах това не ме грее.
Сега ако сравняваш със страни от третия свят сме лидери да, на места като дубай, индия, китай сигурно е по зле, в Австралия е голям проблем, в сравнение с тях сме дост апо добре, но чак пък да сме лидери ....

п.с. а като стана въпрос за това дали сме като на запад или не ... ами не сме, точно ако бяхме като някоя читава страна, няма значение на запад или изток, никой нямаше д аостави 2000 човека на аналогова телефония и бе зинтернет, най-малкото щото така не може да им взема повече пари. Онзи ден бях на едно събитие в холандия, та там доставчика ни от германия листва нови продукти само защото телекомите там, най-вече дойче телеком, разкарват старата ISDN система и я сменят с IP, имат ясен план до кога всичко трябва да е IP ... за какво говорим, тук ISDN имаме сигурно на 30-40% от абонатите, сега го въвеждаме, хората сега го подменят ...

Нед Апр 10, 2011 9:33 am
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
Цитат:

ROFL, това пък отде го измисли бе, Зейфоде. Лидери - в неработенето на мрежата трябва да си
имал предвид?

Нед Апр 10, 2011 10:13 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща