Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
смяна на IMEI ..... S700i.... 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение смяна на IMEI ..... S700i....
абре ора я кажете... тва за да сменя IMEIто на SONY ERICSSON s700i кво трябва да се напраи .... досттчно ли е да се смени само фирмлеар ..... някои да има схема за дата кабел за тва чудо ....

Съб Сеп 17, 2005 3:59 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ами няма да ти кажа кажа как да го направиш, щото и аз не съм съвсем наясно. Но съм наясно в едно. ИМЕ-я се пази отделно от фирмуера. Да ти кажа - нямат нищо общо. По принцип не е трудно да локализираш и смениш ИМЕИ. Проблема е че той е защитен поне с едно (а често и повече) криптирани копия. И трябва и тях да намериш и промениш. Предполага се да знаеш алгоритъма за криптиране. Което е различно за всеки телефон. Или да промениш фирмвера така че насилствено да приема новия ИМЕИ без условности. По принцип в нета е пълно със софт по въпроса. Някой платен, някой кракнат, някой специално създаден да скапва телефона, та да попарва желанието на непросветените. От лаически зададения въпрос е ясно че имаш тъмни петна по въпроса. Приеми го така - разработчиците на мобилни телефони не са по лоши специалисти от нас. А помисли си ти каква защита би измислил за да защитиш информация. А помисли си някой дето понятие си няма какво си сатворил колко време ще му коства да я разбие. А дали си струва? Опита ми показва че смяна на ИМЕИ се налага предимно в един случаи - някой раполага с краден телефон, обаче го е шубе да го ползва. Аз самия съм си патил от липсващ телефон, така че мнението ми по въпроса е ясно.

А дата кабела е стандартен за всички - МАХ3232. Пиновете на дупето на телефона ги има из нета.

Нед Сеп 18, 2005 8:49 pm
Профил ICQ
Ранг: Напреднал

Мнение 
може може (поне по моя скромен 8 годишен опит с телефони :oops: )зарежда се специален пачнат флаш който позволява да се промени ИМЕИа на телефона а колкото до кабела не е просто max232 a става през специален бокс (200$ струва) и софтуер (free)лошото е че малко трудно се намира пачнатия флаш но предполагам че в сервизите го имат

Пон Сеп 19, 2005 2:12 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ili triabva da smenish flasha s nov chip i posle da mu zapishesh IMEI( koito se namira v HEADER zonata na flasha)
ili kakto VSU kazva sys Zulea pachnat flash....

Пон Сеп 19, 2005 12:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
На тоя телефон IMEI не е ли в OTP? :?

Пон Сеп 19, 2005 1:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
абре казаха ми че тоя тлфон имал някъв uni чип .. за проследяване .... нещо като гпс..... тва вярно ли е..... могат ли да локализират телефона с тва чудо ?

Пон Сеп 19, 2005 2:10 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
na Ericssonite OTePeto ne e OTP v istinskiia smisyl na dumata...

Пон Сеп 19, 2005 2:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
BrainStorm написа:
абре казаха ми че тоя тлфон имал някъв uni чип .. за проследяване .... нещо като гпс..... тва вярно ли е..... могат ли да локализират телефона с тва чудо ?

Всеки телефон може да бъде локализиран и без специален чип с точност до 15 метра в 2D координатната система. Точното определяне на височината е проблем.

Пон Сеп 19, 2005 3:31 pm
Профил WWW

Мнение 
Може BRAIN може само го вържи към някой оператор и ако е обявен за издирване гледай какво става до 1-2 дена ще има да пишеш от каде си го намерил или ............. сменяй IMEI само тва ще ти помогне нямя чип за проследяване споко идентификацията на телефона в мрежата става само по IMEI друг път не взимай крадени телефони IMEI можеш да провериш като напишеш *#06# нo не забравяй и да махнеш етикета под батерията и там го пише :lol: :lol: :lol: казах ти най лесно става като се зареди пачнат флаш който позволява да се смени ИМЕИа до тогава не го връзвай в мрежата дори не го включвай и без карта щото телето пак се обажда на оператора кой му е IMEIa
(без карта можеш да набираш 112) умната да не те загубим от форума :lol: :lol: :guillotine:

Пон Сеп 19, 2005 8:42 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Както казаха по горе в 2Д координатна система могат да те локализират с точност 20тина метра - независимо от марката на телефона. S700 няма специална локализираща система - това са глупости. Най много да ти намерят блока. Обаче ако си толкоз "непредпазлив" да напъхаш карта с договор вътре - просто ще почукат на адреса посочен в договора. С предплатена карта не е проблем, освен ако някой не му е много скъп телефона и не седи денонощно пред блока да разузнава кой какво ползва.
По принцип ако ти изчезне телефона и е купен легално (не от кварталната будка), с фактурата (на която е даден ИМЕИ) може да се оплачеш в полицията. От там ако успееш да ги заинтересуваш могат да поискат от оператора да проследят телефона. Имам приятел който така пострада - купи си телефон който се оказа че бил на жената на някакъв местен отворко в полицията на малък град. Естествено моя човек не знаел и просто си сложил картата вътре и на същата вечер пишел обяснения в МВР. Е размина се само с липса на телефона - собственика си имал редовни документи за покупко продажба, а моя човек естествено не. Каза че ги е пратил при търговеца - дано да са му смачкали тиквата.

Абе на мен като ми замина телефона, оня таксиджия колко псувни отнесе - за една пиклива Нокия 3310 - не струваше и сто лева, беше изстрдала и очукана. Само дето на другия ден летях за чужбина - вътре ми бяха повечето контакти. Мамата ми се еба. От тогава съм си казал - намеря ли телефон - връщам го на собственика.
Да не говорим че S700 е и скъпа машина.

Вто Сеп 20, 2005 2:33 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]