| Автор |
Съобщение |
|
741
Ранг: Форумен бог
|
Ами гледам му спецификацията - тия 10mV са при 50к товар. А 25mV ще има при половин милиампер в изхода.
Отделно, че директно са си написали - линейност гарантират само над 100 mV. Просто чипът не е правен за където си го сложил.
|
| Чет Апр 14, 2011 12:35 pm |
|
 |
|
741
|
Сигурно ли е, че АД го е правил това? Щото лого и надпис се правят лесно.
В интерес на истината, едни АЦП-та на LT съм ги хващал да правят мизерии, ама за тях претенции нямам, щото бяха инженерни семпли преди да ги пуснат на пазара. След няколко месеца получих мейл, че си признават и обещават да се поправят 
|
| Чет Апр 14, 2011 12:43 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Аз нямам товар на изхода. Поне 10M oma e. По спецификацията трябва да имам 10 mV ама нанай.
Къде е написано това за нелинейноста. Пдф-а го четох няколко пъти вчера не срещнах такова нещо.
ако имаш пред вид това DC Open Loop Gain (large signal)
Това се отнася до усилването без обратна връзка. Но както казах имам усилване 5.
Input Common Voltage ми е около волт. Отвсякъде съм във спецификацията.
Последна промяна Nikola Kirov на Чет Апр 14, 2011 12:50 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Апр 14, 2011 12:44 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Аз съм имал проблеми с ADXL202. Закупени от две места. От едното - всичко както трябва, от другото - с времето се появи дрейф на нулата в пъти над специфицираното. Това беще преди 10+ години, не вярвам по онова време китайците да са правили апокрифни акселерометри.
|
| Чет Апр 14, 2011 12:48 pm |
|
 |
|
741
|
Резистор в обратната връзка сигурно имаш. Няколко килоома правят половин милиампер ток в изхода. Примерно.
За нелинейността - на следващия ред в таблицата след 10-те миливолта е, Linear Region Output Voltage Swing, VSS+100mV
http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/21668d.pdf
|
| Чет Апр 14, 2011 12:54 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Имам над 100 килоома в обратната връзка. Но те не са свързани към + за да се броят изобщо като товар. Екивалентно ще е нещо в мегаоми.
Мамка му и прасе за нелинейноста си прав. Добавили са го в по късни ревизии на документа. Моя е от 2002 когато явно за пръв път съм копал с тоя ОУ.
Това на сайта е от 2009. В документа който гледам не се споменава такова нещо. Тук донякъде е и моя грешката че не съм си ъпдейтнал документа.
Но това ме навежда на мисълта че са влошили качеството на чипа и новите им чипове вече имат такова ограниение.
Абе Мокрочипска история.
|
| Чет Апр 14, 2011 1:13 pm |
|
 |
|
741
|
Да сменят технологията и да продават друг чип под същото име си е мизерия. Това обаче и по-реномирани от микрочип го правят.
А за 10-те миливолта сега обърнах внимание - това ти го гарантират, ама освен 50-те килоома товар трябва и половин волт овърдрайв на входа. Параметър слънце, полезен е отвсякъде
Освен това, ако се интерпретира буквално, всъщност те твърдят, че ще имаш не най-много 10 mV, а поне 10 mV 
Последна промяна 741 на Чет Апр 14, 2011 1:54 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Апр 14, 2011 1:44 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това го правят всички. Има и куриозни случаи - ератата на нова ревизия процесор да е с повече бъгове от предишната. Там микрочип държат рекордите де
Мъка
Аз лично от 2-3 години първо чета първата страница от дейта шита, после чета ератите, после проверявам доставчиците и едва тогава минавам на втората страница от дейта шита.... Всъщност рядко ми се случва да стигна до втора страница....
Едно време го правех само за процесори на Микрочип. Днес го правя за всякакви чипове от всякакви пройзводители. Пожълтяването тече с пълна сила..... Опикана история. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 14, 2011 1:52 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Абе вие май забравихте какво пита човека в началото 
|
| Чет Апр 14, 2011 2:04 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Вярно е изплакахме си мъката, сега модератора да хване и да ни изрине глупостите, че на човека не сме му полезни въобще.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 14, 2011 2:42 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е повече от очевидно е какво е станало - открили са и те като Никола къде не им влиза
чипът в спецификацията и са я променили съответно.
Това го правят не само те - но за усилватели не съм виждал друг да го прави.
Ама Никола - сам си си крив, с кой акъл ще си губиш времето с ОУ от майкрочип.
Айде човек дето не копае дълбоко аналоговщини може да се прекара, ама ти очевидно
съвсем добре знаеш какво правиш. Може и да имат работещи - понякога - ама цената
на проверката винаги ще е несъпоставимо висока спрямо тая на няколкото усилвателя
за прототипа. Ако нещото стигне до големи бройки някакво оглеждане може да почне
за евтинобоклучави заместители - и пак навярно ще е само беля щото тамън ще
помисли, че ги е намерил и ще почнат изненадите.
Аз сложих едни MOSFET драйвери и донякъде работеха - и сега работят - докато не
отидоха при товар до към нанофарад и половина, тогава *спряха* (времето на нарастване
от стотина наосекунди отиде някъде в микросекундите и то бая). Дълбоко в специфицирания
обхват.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Апр 14, 2011 2:47 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Това като го прочетох се сетих за онзи студент, дето на изпита казал на професора, че не неговата програма е кофти, ами микроконтролера неправилно интерпретира подадените му инструкции
По принцип не само Microchip опресняват чаршафите си с данни, лошото е, че почти никой производител не описва подробно какво точно са променили в документацията от една ревизия до друга, та се налага понякога да се чете всяка запетайка с лупата.
Одеве падна голямо мерене, трябва да прекарам на дължина 9м 2 цифрови сигнала на 1MHz през RS-485 + ISO7xxx, взех от един от техниците една макара Eth кабел, викам колко е това парче, а онзи уверено към 30 крачки ( ~9м ). Бря, сигнала закъсняваше в кабела с 680ns, по чиповете с 20 до 40ns. Накрая взех макарата, развих кабела и го измерих... беше 30 крачки +- 200 крачки.... , т.е. 75 метра...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 14, 2011 10:08 pm |
|
 |
|
relsys
|
Странно, ама и аз като kiid никога не съм имал проблеми с продукти на Microchip. Е, не съм и задълбавал много в аналоговите им неща. Явно имам друг подход към работата.
И ако за аналогова схема някакво отклонение е допустимо, не мога да си обясня защо FIO_PIN на LPC 2468 /и вероятно не само на него/ работи когато си иска...?!?
|
| Чет Апр 14, 2011 10:29 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Имал е в предвит 3000 инча, местен ли е или е от метрична страна?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Апр 14, 2011 10:32 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 14, 2011 10:39 pm |
|
|