|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:23 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Хех да, бог с екупува за 30 а скъпа курва за 300, бог не е критерий кое колко струва, никога не е и било, едно нещо струва толкова за колкото може да се продаде, а и все пак за 30 не е купен бог а неговият син, и ако погледнем, така на нещата е било чиста далавера, нали е бил пратен да изкупи греховете ни, е така и така е щял да страда що да не се изкарат едни 30 сребърника, кво пък ... проста аритметика, та те даже не са го продали, ами са изкарали еидн вид .. комисонна да го наречем 
|
| Пет Апр 15, 2011 6:36 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
За колко кого и какво си купуваш не знам и не ми е любопитно освен ако не търся същото.
За това колко струвам аз ще можеш да говориш след като си ме купил, това така са
празни брътвежи.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Апр 15, 2011 6:43 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Не го приемай много навътре ама всеки може да си направи една груба сметка колко "струваш" :
Продуктите ти са с цени между 1000 и 5000 $ (по впечатления от сайта ти). Колко продаваш на година ? 10к бройки ? Едва ли. Хиляда?
Нямам представа какъв е пазара на такава специализирана апратура, но според мен 40-50 бройки годишно е оптимистично.
50 * 5000 = 250 000 на година минус 30 до 40% производствени разходи = 175 000.
Е банката ще ти направи малко по-сложна сметка, ама в крайна сметка това е. За да струваш въпросните $50М трябва в рамките на един "жизнен цикъл" този който ще те "купи" да изкара два пъти повече - с други думи за 10 години да продаде 100 000 анализатора по 5000$.
Нещо стана голяма цифромания май.
Знам сега, че по гръб няма да паднеш, ама нали трябва да си чешем езиците (пръстите)
Всичко останало са празни приказки.
|
| Пет Апр 15, 2011 7:07 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ако ставаше дума за чушки и краставици сметката може би можеше да се направи така.
Опитай да купиш фирма с която да си осигуриш производството на това, което ще си осигуриш
купувайки ме мене и ще установиш, че ще ти трябват доста повече пари отколкото за мене.
Когато се говори за цена говорят само парите. Като чуеш, че съм се продал за по-малко, можеш
да ми напомниш какво си казал.
Дотогава цената е непроменена.
Сега си лягам да спя в опит да си обърна денонощието, че пак съм много накриво - е ако вампирясам
може и да погледна и да се обадя, ама предпочитам да си чешем езиците с други работи, мойта цена
да я обсъждам с хора дето не искат да купуват ми е безпредметна работа.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Апр 15, 2011 7:38 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами в крайна сметка става дума за чушки и домати - ти произвеждаш продукт който струва нещо, ок. Аз си правя сметка : ще мога да продам толкова и толкова. На еди каква си цена - няма такъв търговец/инвеститор дето не си прави тази сметка. Тука не става въпрос за наука а за пари. Това че знанията ти може да струват и $5Т, на тоя дето ще дава парите му е през оная работа. Повярвай ми. И не е уместно да се сравняваш с фирми с по 2-3 хиляди човека персонал + сграден фонд дето господ знае колко струва - не разбирай погрешно - тука не става въпрос за качества - става въпрос за прости сметки. Все едно аз като съм направил няколко разходомера и да започна да се сравнявам Honeywell ...
Между другото никой в този форум не произвежда чушки и домати освен за собствена употреба.
А, и няма да чуя, че си се продал. Едва ли има някой дето да даде и 10% от това което искаш ...
|
| Пет Апр 15, 2011 7:57 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Всеки втори инженер мисли като теб или по-точно си мечтае като теб, но реалността е друга.
Значи ти имаш цена като специалист. И ако си решил да се продаваш като роб може да вземеш добри пари. Няма да е баш десетки милиони, но един порядък по-малко може. Друг е въпросът, че ти няма да искаш се продадеш като роб.
Останалото няма цена, в смисъл НУЛА лева. Ей тва инженерите трудно го схващат. Оня ден вразумявах един приятел който си мислеше как ще продава идеи. Идея никой не купува, както и кух бизнес не се купува. Купува се пазарен дял или по-точно потенциал за пазарен дял. Демек трябва да имаш примерно 0.5% пазарен дял + потенциал да кажем за още 5% и тогава имаш пазарна цена.
|
| Пет Апр 15, 2011 8:11 pm |
|
 |
|
tgi
|
е като чуеш, че съм се продал за под 10% от това дето искам или за колкото там ще имаш и какво
да кажеш за цената.
Или докато не ми покажеш откъде може да се купи за по-малко пари същото (за да разбереш
какво значи "същото" ще ти трябват навярно месеци, т.е. не можеш в рамките на форумен изблик).
Нататък ще коментирам и тук само цена, която някой може да плати, т.е. в контекста
на форума цената на краен продукт (не че пазарлъците биха отвели някого много далече,
смъкнал съм я до ниво по-нататък да няма смисъл от смъкването и).
Инак всеки да се чувства в правото си да подскача и да слага на показ комплексите си,
айде да видим колко още подскочили ще се появят (като че кой знае какво съм казал,
просто съм споменал цена...).
Инак казано, коментирайте ме нататък без мое участие (освен ако някой не иска да купува,
тогава личен контакт).
|
| Пет Апр 15, 2011 11:10 pm |
|
 |
|
zaphod
|
ще стана ревностен баптист ако тги откъртва дори 50к годишно, то вярно че всякакви странности стават по света, но мисленето му е като на бедняк. цялата тая параноя, как били срещу него разни тъмни сили е за оправдаване на неуспехи, а с неуспехи пари не се вадят. освен ако разбира се не е прави и тъмни сили не дърпат конците на нашето безгрижно консумерско общество хахахаха  но тогава пак би трябвало да изкарва малко, понеже тъмните сили си знаят работата.
|
| Съб Апр 16, 2011 8:13 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бахти меркантилните типове сте. Къде отидоха исконните човешки ценности
Купувате го, продавате го човека, все едно сме на тръстикова плантация.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Апр 16, 2011 10:34 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това е за "инцидента с кривите пръти"
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/04/ ... _2006_g_-/
Всеки път като прочета това:
отначало се хиля като идиот, а после се втрисам, щото на подобни "компетентни" Олигофрени е оставено да ръководят нещо толкова сложно и опасно....
Между другото, хора работили в централата са ми разправяли (не знам колко е вярно), че по Тошове време, не веднъж сме се разминавали с ядрената бомба. Например в една сушава година се е наложило наистина скоростно копане на нови канали, защото някой проектно не бил сметнал, че нивото на реката може и да спада. Като знам какви ги дроби инженер Ганев, няма да се учудя само късмета да ни е спасявал в ония години.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 26, 2011 8:06 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Първата напълно електрическа моторетка:
http://www.elektor.com/news/electric-su ... paign=news
Предполагам, че $45к няма да са проблем  ( за който се продаде както трябва ).
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Апр 26, 2011 9:28 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Съб Май 07, 2011 8:20 pm |
|
|