|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:59 am
Нов инструмент на "Микроелектроника"
| Автор |
Съобщение |
|
relsys
Ранг: Форумен бог
|
@Е1:
Ще имаш ли скоро път пак към офиса на MikroE?
|
| Пон Май 09, 2011 5:12 pm |
|
 |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
Да. Вероятно днес(вторник) ще ходя.
|
| Вто Май 10, 2011 1:22 am |
|
 |
|
relsys
|
Ти всъщност там ли живееш или пътуваш от БГ?
|
| Сря Май 11, 2011 9:01 am |
|
 |
|
E1
|
Тук живея. И често ходя там, защото купувам допълнителни платки, които направо поставям.
|
| Сря Май 11, 2011 10:33 am |
|
 |
|
relsys
|
Като гледам на картата, гарата е близо до офиса им, или греша?
Че май ще си взема една LV-32МХ за моя проект, някой ако ползва такава да каже нещо.
И ако знаеш и някое евтино хотелче/хостел в тоя район, да си направя една разходка.
|
| Пон Май 16, 2011 11:03 am |
|
 |
|
fan
|
Добре де, разбирам човек да е влюбен в сръбска девойка, ама в сръбска фирма?! 
|
| Пон Май 16, 2011 6:31 pm |
|
 |
|
borisov
Ранг: Минаващ
|
Между другото в http://rutracker.org има най - новите версии на mikroC PRO for PIC, dsPIC, PIC32, и т.н. с кракове към тях, пробвал съм някой и работят.
|
| Пон Май 16, 2011 6:47 pm |
|
 |
|
E1
|
Близо е до гарата-около около 800 метра. Ефтин хотел може да се намери за около 30-35 евро. Ако решиш да пътуваш, пиши на "лични", ще помогна с каквото мога. Имай предвид, че цените, по които дават продуктите си при директно купуване от офиса, са дадени на сръбската страница на Микроелектроника http://www.mikroe.com/sr/tools/lv32mx/, но с допълнителни 18% ДДС, значи, около 120 евро(цените от чужбина и в Белград не са едни и същи). Ако искаш да купуваш и софтуер, може да се говори с тях за отстъпка. На промоции даваха версия 5 безплатно при купуване на софтуер.
|
| Пон Май 16, 2011 7:24 pm |
|
 |
|
relsys
|
Човеко, ако обичаш, не се меси в темите на професионалистите. Прави лошо впечатление.
@Е1:
Да, ще ти се обадя като се наканя, да пием по една сръбска бира някъде, да видя дали е толкова добра като другите им продукти ...
Иначе аз им следя офертите, говорим си по мейла. Малко ми се бяха разсърдили заради Паскала ми за АРМ, ама пък ми подариха компилатор за 8051.
|
| Вто Май 17, 2011 10:28 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
E1 абе доста време се занимаваш с микроконтролери. Не надрасна ли детството в тази област вече. Или се каниш да ставаш циментирана глава която като се научи да прави нещо някак и дотук с ученето на нови неща. Въпроса е някак да вървят. Че са много далеч от професионално ниво да не ти пука.
Продуктите на тази фирма са на най - най любителско ниво. Това трябва да ти говори и за това което правиш ти.
То и хардуера толкова го разбираш след като купуваш развойни платки да ги слагаш в изделие.
Или се стресни или ще станеш циментова глава,в този форум има доста такива 
|
| Вто Май 17, 2011 11:16 am |
|
 |
|
relsys
|
Никола, не може да се изказваш така за неща които не познаваш. Може и да не стават за совалки, ама да не би Olimex да са по-хубави?
Какво например можеш да кажеш за следния продукт:
http://www.aalborg.com/index.php/main_page/product_overview/id_product_overview/24
|
| Вто Май 17, 2011 1:35 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Изобщо не говоря за хардуера им разбира се. Развойните платки са си друга бира.
Но компилаторите им ги познавам. Има тук трима хубостници дето ги уча на това онова от програмирането точно на тях. За старт в програмирането са си много добри. За професионална работа - дърво отвсякъде.
|
| Вто Май 17, 2011 2:56 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Айде пак се почна...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 17, 2011 3:40 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Цели трима ? Едва ли ги познавам де... ама едва ли и по твой избор точно на microE ги учиш... Иначе мнението ми е едно кък 1 с това на Никола. В началото им се зарадвах заради многото готови билиотеки за всичко... после осъзнах, че това не е никакъв +, след като не знаеш какво правят  Предразполагат обаче към мързел.
Ама айде, да не пречим на професионалистите. Нека си ги харесват хората, на мене не ми пречат 
|
| Вто Май 17, 2011 4:28 pm |
|
 |
|
relsys
|
В Бг смея да твърдя, че аз ги познавам най-добре, тъй като вече почти 10 години 99% от проектите ми са на техни компилатори. Сега, дали аз съм се пристрастил, или понеже имам малко по-друго виждане за програмирането... Но проблеми като цяло - почти никакви. И никой не ми се е обаждал, че нещо не работи. Имаше си разни бъгчета в по-ранните версии, ама то къде ли няма. Сега живота ме е попрекарал да бачкам на IAR + Eclipse. Ами не ме кефи. То не беше подкарване, не беше чудо. После иди се чуди пък що FIOPIN не бачка. Но не казвам, че е боклук. Който го кефи - да си го ползва. Аз при всеки удобен случай ще го заобиколя.
Та явно си е въпрос лично предпочитание. Но не може така да се окачествяват продукти в разработките на кавито не участваме. Такова им е виждането на хората и съвпада и с моите виждания за работна среда. Дори ги подкрепям и за затворения код на библиотеките. Като не ти върши работа - написваш си. Иначе ще стане мазало.
Може би ако Борланд се намесят на ембедед пазара, ще успеят да направят по-добри компилатори.... 
|
| Вто Май 17, 2011 4:28 pm |
|
|