|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:52 am
Нов инструмент на "Микроелектроника"
| Автор |
Съобщение |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
Не слагам развойните платки. Купувам някои от аксесоарите им, които ми излизат изключително изгодно, когато трябва да слагам единични бройки (например, LCD 2х16 купувам при тях за 5 евро, а в другите тукашни магазини, същите са по 12-14 евро. ). Не ползвам и само продукти на Микроелектроника, разбира се. Между другото, кои са най-сериозните микроконтролери за теб?
За компилаторите на Микроелектроника - имат проблеми, няма да се лъжем. Аз в момента ги хапя за два проблема. Може би сте забелязали: при версията МикроС за ПИК се получава проблем с for. На два пъти имах сериозни проблеми с огромни кодове, докато намеря проблема. Оказа се, че в един момент променя стойността на елемент Element[i] от масив, когато i се задава с for. Струваше ми доста изгубено време, за да го установя. Вторият проблем е, че UNDO не работи както трябва. При дълга работа без запис, undo на изтрити с del редове, може да предизвика изключително странни ефекти. Но не се оплаквам толкова.
Последна промяна E1 на Вто Май 17, 2011 5:32 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Май 17, 2011 5:23 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Нееееее. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 17, 2011 5:25 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
PIC16C84
разбира се ... 
|
| Вто Май 17, 2011 5:27 pm |
|
 |
|
valioman
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Ей сега е момента да съберем парите за @РЕК.
Залагам двайсетачка за Никола .Някой да подкрепи Micro**** ?

|
| Вто Май 17, 2011 5:27 pm |
|
 |
|
E1
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
ха-ха
Имам предвид фамилия, не определен микроконтролер. Никъде не казах "ПИК"  . Знам и защо изрева Цецо - очаква поредния разгорещен ( и безсмислен) спор. Аз искам само мнението на Никола и не виждам причина да се сбъднат опасенията за спорове.
|
| Вто Май 17, 2011 5:35 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Най-добрите микроконтролери са мъртвите микроконтролери, защото нямат бъгове и за тях само добро се говори.
|
| Вто Май 17, 2011 6:30 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 17, 2011 7:00 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ученици са още. И си човъркат пикчета. И искат бързо да правят работещи неща. И нямат много хъс и може да се откажат. Аз им го избрах. Като за зарибявка става. Ако се събуди по истински интерес в тях разбира се ще им препоръчам по сериозни неща.
Ама тук разни хора да ми се пишат професионалисти и да работят с това е пълна тъпня.
Е1 за проблемите които описваш проблема определено е в твоя телевизор. Такива примитивни бъгове не съм забелязвал да има. Нещо си омазал. Я стек,я пишеш извън границите на буфер. Има известни проблеми при указател към указател ама това е бял кахър за мигалките които псе правят с такъв софтуер.
За платформи сме говорили достатъчно. Който има желание ще чете и ще разбере
|
| Сря Май 18, 2011 10:10 am |
|
 |
|
relsys
|
Кольо, помниш ли като питах за LD-то? 1 човек само.... Е, сега поне сме 1,5 ....
Аз не мога да си обясня, какво толкова на някой му пречи даден продукт? И как по-това се определя нивото на даден индивид? Обясни ми примерно, като оставим бъговете настрани, кое примерно ти липсва или пречи... не ти харесва или както там ти си го наричаш, може пък аз да пропускам нещо....
|
| Сря Май 18, 2011 10:40 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Не теб вече знам че е безмислено да ти се обяснява.
Разликата е като във всяка една област. Професионалното се различава от посредственото по някои дребни но съществени детайли.
След като ти не можеш да намериш разлика между истински компилатор и играчката на MicroE това само говори до каква степен изобщо си наясно с материала.
Може би с писане на софт за PC се оправяш добре. Там паскал-а върви. Борландската среда е много удобна. Но при контролерите ако искаш ми се сърди,но си личи че си на доста любителско ниво. Избягвай да раздаваш акъл в тази област.
|
| Сря Май 18, 2011 11:17 am |
|
 |
|
relsys
|
Напротив, аз за РС почти не пиша. Иначе както виждаш аз акъл не раздавам. Ако не си забелязал обаче и не питам много. Пък ако взема, че задам някой въпрос - няма кой да отговори.
Пък ако искаш да си премерим нивата, вземи измисли един проект, постни го тука, който иска да се включи, всеки да си разработи както намери за добре, и тогава вече може да си премерим пишките. Иначе ти отново не отговори на това което те питах, и аз по тая логика да взема да кажа, че пък ти въобще си нямаш понятие. Не става така.
|
| Сря Май 18, 2011 11:42 am |
|
 |
|
fan
|
Млъкни бре, келеш!  Там е работата я - раздаваш акъл на всякъде а той е напълно недостатъчен! 
|
| Сря Май 18, 2011 11:47 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
|
| Сря Май 18, 2011 11:51 am |
|
 |
|
RM
|
 Обикновено се визират компонентите  И ще има едно
.......
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Сря Май 18, 2011 11:57 am |
|
 |
|
relsys
|
ааа, за нищо .... просто ги е яд, че изкарвам повече от професионалистите....
|
| Сря Май 18, 2011 11:58 am |
|
|