|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:48 am
Нов инструмент на "Микроелектроника"
| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Знам че чалгаджиите изкарват доста.
Може с чалга да почнеш да се занимаваш. Тогава вече никой тук няма да може да се мери с теб.
Ти определено ще си най добрия.
Виждаш ли има си път и за такива като теб. Пътя към съвършенството 
|
| Сря Май 18, 2011 12:02 pm |
|
 |
|
relsys
|
Мога. Трите години дето съм свирил на пиано ще са ми напълно достатъчни. Ама аз съм патриот.
|
| Сря Май 18, 2011 12:14 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Как бе касиера разбира се че @Цецо ... а залагането .. виж 10 поста нагоре кой само пише и отговаря ...
Та така .. давам още 50 за Никола  @Цецо давай касичката
|
| Сря Май 18, 2011 12:37 pm |
|
 |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
Не е в моя телевизор. Поне от разговорите с поддръжката, стана ясно, че имат информация за подобно поведение на компилатора. Изглежда, че "мигалките" ми са проблемни за компилатора. По ред причини не мога да пусна кода тук, но очевидното е, че при ползване не for и while, за едно и също нещо, for не работи коректно, при това без други промени по програмата. Е, кодът не е 20 реда и използва прилично голям брой библиотеки... Поне аз не съм забелязвал проблеми при малки програми.
Колкото до дискусията за професионализма, скромното ми мнение е, че в категорията "професионалист", влиза всеки, който върши даденото нещо, за да си изкара хляба, а не само, за да се наслаждава на собственото си творение. Друг е въпросът, дали някой е добър професионалист. Аз лично смятам, че добрият професионалист прави всичко при максимално задоволяване на изискванията на клиента, с минимален разход на ресурси, при спазване на приетите срокове и с максимална финансова реализация. Всичко друго е въпрос на подходи и дискусиите по най-малките детайли на тази или онази платформа, едва ли реално ще се отразят на крайната цел - финансовия резултат.
|
| Сря Май 18, 2011 12:43 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Борланд са ми между любимците. Едни от съществените виновници за това, че маса
народ получи четка в ръцете си и маже, наричайки това програмиране. Така концепцията
за по-прецизен инструмент от баданарката стана непонятна за още по-голяма маса народ.
Резултатът разбира се тотално неконтролируем, 100+ пъти раздут като обем код.
Добро за да намаже човек нещо за еднократно ползване, нищо, че масово се маже
на него. То напоследък html още по-масово се маже.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Май 18, 2011 3:50 pm |
|
 |
|
relsys
|
@tgi:
Не може да сравняваш HTML програмирането. Още по-малко пък с ембедед. То доста пъти съм показвал, но ето как Мажа аз:
|
| Сря Май 18, 2011 4:45 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
[quote="relsys"]
То доста пъти съм показвал, но ето как Мажа аз:
[code]
Слаба ракия!
Първо трябва да го оформиш като С++ клас, така ще постигнеш
1) Капселоване на кода, демек ще е ясно кои функции, кои променливи се отнасят до тоя катЪр
2) Разделяне нещата на public и private/protected
3) Отделяне на всякакви getter/setters като inline за по-голяма ефективност
После самия код да вземеш малко да го документираш... за доксиген не си ли чувал? 
|
| Сря Май 18, 2011 5:08 pm |
|
 |
|
relsys
|
Слабичко е, да. Освен това не се ползва, намерих го някъде. Имах го някъде и по-документирано. Щото пък аз с кви кодове се боря, ама както и да е. Много хора ако до тук поне стигнат да е четливо... А и да не забравяме, че все пак аз не претендирам да съм експерт по С.
|
| Сря Май 18, 2011 5:19 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Бъзикам се... ама и ти не се връзваш 
|
| Сря Май 18, 2011 5:32 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ами разбирам, че по стандартите за писане на високо ниво това изглежда не зле - макар да
са му почти липсващи коментарите - ама по моите критерии
това е по-близко до html отколкото до това, което аз намирам за свястно
_ефикасно_ програмиране.
На времето - 85-а някъде - се опитвах да видя как баш да програмирам сега, вече бях
понаписал това-онова на 6800/09 асемблер, я сега като хвана Паскала какъв графичен
редактор ще си направя.
Поиграх си няколко месеца, докарах рекурсиите и т.н., някакви наченки се появиха,
помъчих се още малко след което за 3 месеца го написах на 6809 асемблер. До ден днешен
живее емулиран в DPS прозорец на power, поствал съм картинки.
Та нещата са просто несъпоставими, когато човек владее езика. Високото ниво
е ползване на разговорник за тия, дето не щат да учат истински езика.
Вярно, че _огромната_ спирачка е фактът, че има безброй езици от ниско ниво дето не
стават за нищо, къде поради архитектурата, къде поради кофти измислени
мнемоники, и хората кво да правят, ползват най-близкото нещо до свестен
асемблер чешит език - C. Което е далеч недостатъчно близко, без регистров модел
в главата и някаква идея за това какво става във всеки момент все още сме
на ниво разговорник. За себе си съм решил въпроса с VPA-то, няма никакъв проблем
тоя подход да се разшири (всеки език за програмиране може машинно да се преведе
за всяка работеща, достатъчно голяма машина). Но светът засега е такъв, какъвто е.
Слагам тук (не за първи път но ми се вижда да е в контекста) shot от тоя редактор,
и парче 25+ годишен мой сорс - тогава бях в началото на ученето - тук:
http://tgi-sci.com/misc/cmd2.sa
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Май 18, 2011 5:37 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Твоята работа е като оня с лекарството за рака. Бил го изобретил, ама не иска да каже какво съдържа и как работи...
|
| Сря Май 18, 2011 6:26 pm |
|
 |
|
relsys
|
Всъщност.... що за щуротия е това, че С било като асемблер?!? Чувал съм го и друг път... Явно аз не съм дораснал още в програмирането. За мен разлика между С, Паскал и ВБ няма. Освен, че на С можеш да напишеш една камара глупости дето после като ги чете някой му се изправя косата.
Относно документирането... както казах имам го някъде и по документирано, просто това ми беше пред очите, а и кода е самодокументиран. Ако имаш хардуера, хедъра и диаграмата по която е писан, мисля, че никой не би имал проблем. Не искам просто да показвам с какви кодове ми се налага на мен да се боря.
P.S. Забравих да кажа за мазането... че всъщност съм и професионален мазач. Няколко години боядисвах стълбове (20..400kV), 98% под напрежение и без предпазни колани, та.... свикнал съм да съм внимателен в мазането... 
|
| Сря Май 18, 2011 8:49 pm |
|
 |
|
sthx
|
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Май 18, 2011 9:14 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Спри да ръсиш акъл. С тая тъпотия само показваш колко малко си запознат с програмирането.
|
| Сря Май 18, 2011 9:16 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Офф... То цялата тема стана мазало.
Разбрахме, че:
- си програмирал
- свирил на пиано
- мазал стълбове
Не става ясно обаче дали можеш да напишеш софт за пиано на С в Си бемол мажор, качен на небоядисан стълб под напрежение 440KV? 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Сря Май 18, 2011 9:49 pm |
|
|