Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
матура: "Книгите" от Атанас Далчев 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
единственото на което може да те научи литературата е да прикриваш липсата на интелект/умения зад добре звучащи фрази, и въобще да подвеждаш хора в по-общ план. от това човек може да има персонална изгода, но генерално е супер вредно за обществото и индивидите които притежават тия качества трябва да се маркират с татуировка на видно място. основно разчитащи на това умение са разни мазни адвокатчета и некадърни мениджърчета, шарлатани, продавачи на боклуци и прочее мръсна сган.
е, разбира се и писателите, от които единствено има полза и които дават всъщност името на дисциплината. но писателите които си струват са неколцина, и със или без литература в училище, пак ще са добри.

Хахаха, комунист мангалски, от кога си се загрижил за обществото бе? :D

Чет Май 19, 2011 10:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
ех баце, няма да стане еврей от тебе. като говориш с някого трябва да говориш на неговия език, иначе само мърдаш въздуха.

Чет Май 19, 2011 2:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Зейфоде, Коларова ми е преподавала съвсем за малко. Иначе сме на ниво добри приятели. Ама колкото и да е била взискателна, Райчева не и пукаше кой какво знае - тя си имаше мнение кой колко знае и толкова си му пишеше. Пробвал съм с преписване - 3-4, друг човек да ми напише темата 3-4, да назубря нещо 3-4, да си измуча пръстите 3-4. Най-накрая дадох отбой - пиша квото ми дойде на акъла -> 3-4. Аз някой ден като я видя ще и кажа колко 3-ки е написала на една съученичка. И колко 6-ци на класно е написала на друга за преписване. Само че на матурата не ме оценява тя. Ама и аз като Цецо - четенето на глупости за матурата не ми остави много аванс за решаване на задачки и аз като него влязах в казармата. И за "12 месеца + 6 години" изгубих тренинг.

Обаче не мога да разбера защо Български език и Литература така смело се смесват - граматиката и правописа са си леко точна наука - има си ясни правила (е и не до там ясни). А какви са правилата в литертурата?

Чет Май 19, 2011 8:17 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
да, български и литература нямат нищо общо, помня че още в трети клас като бяха една дисциплина с името родна реч, много мразех литературната част и се кефех на българския, до тогава не ми беше хрумвало че езика е като аптека нареден.
начи за коларова мнението ми е лошо, райчева не ми е преподавала, но имаше една, забравих и името, михова ли беше ква беше, май е от левски, та тя беше добра. сега като се замисля в левски май бяха събрали най-добрите даскали, два пъти заместващи от левски и двата пъти класи отгоре.

Чет Май 19, 2011 10:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами не знам. На мене от Левски не са ми преподавали, освен до 7-ми клас :)

На брат ми му преподава другата българичка, дето мъжа и беше по физическо ама им забравих фамилията сега. Та те е била мноо точна, ама ... За Коларова знам че е било достатъчно да напишеш това което иска. На Райчева не и стигаше.

Чет Май 19, 2011 11:16 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
пооняденкя тъкмо я правих матурата, ще споделя може би впечатления в идни постове. сега само ще кажа, че откакто мутирам от поет в инженер, все по-тъпо се чувстувам, честно... :(

Пет Май 20, 2011 12:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Cekins написа:

На брат ми му преподава другата българичка, дето мъжа и беше по физическо ама им забравих фамилията сега. Та те е била мноо точна, ама ...

никитова? е, имал бил късмет човека. като сем подхванали темата, една забавна случка - та значи, коларова много обичаше да заангажира извънкласно. мене често ме караше да рисувам разни неща по това което учехме, което ми беше супер досадно. по едно време, някъде девети клас учихме вапцаров, ама таман беше избухнала седерастията, а аз тогава бях надъхано седерасче. и коларова ме кара да рисувам нещо за вапцаров, викам си сега ще ти кажа кон боб яде ли. като изпрасках една картина достойна за първомайски плакат, с вапцаров и някакъв работник на преден план, и разни заводи отзаде, соц реализъм отсякъде. коларова шокирана разбира се, понеже не очаква аз седераста да нарисувам такова нещо. викам и на това си е посветил живота вапцаров, няма какво да си кривим душата да го заобикаляме :) и това беше, повече не ме накара никога да рисувам :)

Съб Май 21, 2011 7:45 am
Профил
Аватар

Мнение 
Никитова, да.

Ама ние значи с тебе сме се засекли в МГ-то ... Кой випуск си?

Съб Май 21, 2011 10:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
92ри

Съб Май 21, 2011 10:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Баш от вашия випуск познавам малко хора. Брат ми е '91 класа на Джибаров. Аз съм първата английска паралелка.

Съб Май 21, 2011 11:11 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4